May 03

Nu ştiu ce să cred: traversăm o criză economică sau asistăm la o bătaie de joc a politicienilor faţă de poporul român, care se adânceşte în mizerie materială de la o zi la alta. Dacă traversăm o criză economică, atunci ar trebui să avem din partea Guvernului Boc o zgârcenie financiară nemaiîntâlnită în istoria ţării de la criza economică din 1929 – 1933. Şi ar fi firesc să fie aşa, dacă toată zgârcenia este pusă în slujba naţiunii şi spre binele ei, ajutând la traversarea perioadei de criză. Numai că faptele ne demonstrează că actualul Guvern Boc, membrii săi, politicienii, indiferent de culoarea politică a partidului de care aparţin, preferă, în locul măsurilor de austeritate bine gândite şi atenuatoare a efectelor crizei, preferă să ne ofere circ. Şi asta aproape zi de zi!
În zilele premergătoare sărbătorii Paştilor, când românii umblau bezmetici prin pieţe şi magazine, privind sideraţi la preţul cărnii de miel şi a altor produse, cei din PDL puneau la care organizarea unor mari festivităţi, care s-au derulat în cele trei zile de Paşti. Ca botoşăneni, nu trebuie să raportăm acest fenomen decât la cele petrecute în zilele de Paşti în oraşul nostru şi este suficient de edificator.
Pentru a nu se lăsa mai prejos, cei din PSD s-au dezlănţuit în ziua de 1 Mai, cu mici şi cârnăciori, în amintirea zilelor de chermeză ce se organizau în perioada comunistă, după ce ne lepădam de pancarte, însemne, steaguri, lozinci şi alte materiale propagandistice. Sufletul acestor sărbători muncitoreşti nici că se putea să fie altul decât Vanghelie de la Sectorul V, cel specializat pe revelioane şi serbări câmpeneşti, adevărate pomeni publice cu evidentă tentă electorală.
Ziua de 2 Mai a fost monopolizată din nou de către PDL, prin cele două ministrese: Elena Udrea de la Turism şi Monica Iacob-Ridzi de la Tineret şi Sport. Ambele s-au întrecut în imagine, pe cheltuială suportată din banii publici, pe malul Mării Negre, fiecare în câte o staţiune. Elena Udrea a lansat imnul Turismului şi a pregătit terenul pentru brandul de ţară, fiind asistată şi mâncată din ochi de către preşedintele Traian Băsescu. Monica de la Tineret şi Sport s-a împăunat cu o tombolă care va trimite zece tineri la Bruxelles, să vadă şi ei pe unde a hălăduit ea o perioadă de timp pe bani europeni. Ne-a mai spus Monica, prin intermediul televizorului, că tinerii s-au simţit minunat şi că mai vor astfel de distracţii, motiv pentru care le-a pregătit ceva şi mai de amploare pentru 9 Mai – Ziua Europei.
Toate aceste distracţii, pe banii publici sau de partid (niciodată n-o să aflăm de unde au partidele atâţia bani pentru a susţine astfel de evenimente costisitoare) au bucurat şi, probabil, vor mai bucura câteva mii de tineri, care-şi permit pe buzunarul babacului să-şi facă de cap pe malul Mării Negre. Au bucurat şi vor mai bucura câteva mii de români, cu buzunarul doldora, care-şi permit concediu pe litoral, în compania Elenei Udrea. Au bucurat şi vor mai bucura câteva mii de români săraci, care se înghesuie la micul, cârnăciorul şi berea partidului lui Vanghelie.
Dar cu restul românilor, acele milioane de tineri fără loc de muncă şi viitor, a milioanelor de muncitori care se află la mila patronilor, ce le aruncă câteva sute de lei la sfârşit de lună, a milioanelor de şomeri şi asistaţi social, lor cine la face viaţa fericită, pentru că ei n-au cum să ocupe loc la masa festinului oferit de PDL, PSD şi Guvernul Boc.
Circul oferit de partide, de guvern, de politicieni nu ajută la uşurarea depăşirii crizei economice. Nu creează nici locuri de muncă pentru tineri, nu aduce nici sporuri de salarii, nici majorări de pensii. Tot acest circ este o distracţie efemeră, la care cei fericiţi participă, iar săracii privesc cu jind. Este o bătaie de joc la adresa cetăţeanului onest, care priveşte uimit la toată această panaramă, îşi face cruce şi se roagă la Dumnezeu să-l scape de satanele politice şi guvernamentale ce-şi fac de cap la munte şi la mare.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia