May 07

Potrivit declaraţiei secretarului executiv al PSD, Gheorghe Vâzdoagă, de 1 Mai, primarii şi consilierii social-democraţi din colegiile Botoşani, Săveni şi Flămânzi s-au adunat la o chermeză la Cabana Stejarul, organizată în cinstea lor de către actuala conducere a PSD.
Iată un fragment din articolul publicat pe site-ul Jurnalului, în ziua de 4 mai: „Am făcut aceste acţiuni pentru că au fost unele declaraţii, nu binevoitoare, care spuneau că PSD nu stă în 7-8 oameni, este foarte adevărat. Le dau dreptate, chiar dacă intenţia nu a fost dintre cele mai lăudabile. PSD nu stă în 7 oameni. PSD stă în cei 10.531 de membri, în cei 303 aleşi locali, în cei peste 40 de directori şi directori adjuncţi de la deconcentrate. Mai cu seamă, PSD stă în zecile de mii de simpatizanţi. PSD nu stă nici într-un om cum a încercat să se acrediteze ideea, nici în 7-8 oameni. Am coborât pentru prima dată în istoria PSD-ului botoşănean la veriga de bază”, a precizat secretarul executiv al PSD Botoşani, Gheorghe Vâzdoagă, specificând că unora nici nu le venea să creadă că pentru prima dată ei sunt băgaţi în seamă.
Declaraţia sa a fost amplu criticată de către comentatori, şi nu chiar întâmplător. Iată şi un astfel de comentariu: „”Acţiune formidabilă—unora nu le venea să creadă că pt.prima dată ei sunt bagaţi în seamă” Auzi la ei ce infatuaţi şi mari se cred–în comparaţie cu simplii membri de partid care nu au nici o valoare pt.ei decît să-i susţină la vot!!! Nu vă dati seama cît sunteţi de ridicoli? Sunteţi de tot dispreţul şi a simplilor membri PSD cît şi a cetăţenilor care ştiu ce hahalere penale şi mincinoase sunteţi!! NU VĂ MAI BăGAŢI ÎN SEAMĂ– CĂ NU MAI DĂ NIMENI NICI O CEAPĂ DEGERATĂ PE VOI!!!”
Numai că toată această chermeză a fost o mare cacealma pe care liderii PSD au tras-o propriilor membri de partid invitaţi, membri care, la rândul lor, au trăit o mare dezamăgire. Vâzdoagă a declarat presei numai partea frumoasă a evenimentului, care să asigure PSD-ului o imagine pozitivă în rândul membrilor simpli de partid şi a alegătorilor. În realitate lucrurile au stat cu totul altfel.
La chermeză au fost invitaţi să participe primarii din cele patru colegii, însoţiţi de câtre patru consilieri locali. După ce li s-a servit câte o bere, trei mici, muştar şi felia de pâine, Vâzdoagă i-a anunţat, în stilul ce-i este caracteristic, adică plin de aroganţă, că fiecare primar trebuie să achite către partid câte o cotizaţie în sumă de 500 lei. Practic s-a încasat câte 100 lei de fiecare participant. Cam mult pentru „dărnicia” conducerii PSD, ce-a constat într-o bere şi trei mici. E drept, cine a dorit să consume mai mult decât s-a prevăzut în „meniul PSD”, a putut comanda, dar pe buzunarul propriu.
Unul din primarii participanţi la chermeză, întors în comună, arăta la toţi cei dispuşi să privească chitanţa prin care se atesta că a plătit cotizaţia în sumă de 500 lei. Alţi participanţi, trecând peste momentul penibil creat în momentul când li s-a adus la cunoştinţă că trebuie să plătească cei 500 de lei, au constatat cu amărăciune că printre actualii conducători ai partidului stăruie o atmosferă conflictuală şi de concurenţă. Una le declară Costică Macaleţi, alta Gheorghe Marcu şi cu totul altceva aud din gura lui Vâzdoagă.
Dealtfel, printre social-democraţii din judeţ s-a instalat o stare de dezamăgire, mulţi dintre ei neacceptând ca partidul să se afle la cheremul lui Vâzdoagă, despre care susţin că s-a făcut stăpân peste documentele partidului, ce le foloseşte după cum îi sunt interesele. Dealtfel, despre atmosfera care domină viaţa social-democraţilor la nivel de conducere dispun de mai multe informaţii, pe care le voi publica în zilele ce urmează. Sunt informaţii care vor dezvălui adevărata faţă a liderilor social-democraţi, nu numai de la Botoşani, dar şi de la centru.

written by Ioan Rotundu


One Response to “O cacealma în stil social-democrat”

 1. 1. Aşa este d-le Rotundu Says:

  Am avut proasta inspiraţie de a mă înscrie în PSD acum 6 ani–după un an am renunţat datorită aroganţei şi dispreţului pe care îl manifestau “liderii” faţă de simplii membri şi vă dau cîteva exemple:
  -te observau şi erau zîmbitori doar atunci cînd aveau nevoie de susţinere-în rest erau de o aroganţa crasă;
  -în preajma alegerilor te puneau să completezi fel de fel de adeziuni de susţinere ca un fel de sondaj;
  -dacă erai un simplu membru fără bani,nici nu existai pentru ei,erai un nimeni;
  -sunt oameni bine pregatiţi ,cu caracter integru care nu au depaşit statutul de simplu membru chiar dacă au vechime în PSD,studii,sunt respectaţi de comunitate—datorită faptului că banii lor cîştigaţi cinstit nu erau suficienţi pentru lideri;
  -cei de la vîrf ,mă refer la Egner,Macaleţi etc se manifestau patimaş în a îngenunchea sau inşela pe oricine pentru bani:
  -sunt numeroase exemple de fărădelegi şi abuzuri din acea perioadă care demonstrează ce fel de caracter au aceşti lideri bolnavi după înavuţire fără muncă care credeau că sub apanajul puterii totul li se cuvine;
  -ceea cei caracterizează cel mai bine este de fapt perversitatea de care dau dovadă,minciuna,înşelătoria şi imoralitatea;
  -cred că datorită unor astfel de lideri şi-a cîştigat PSD-ul eticheta de” partidul hoţilor”—binenţeles că au contribuit şi cei de la centru care le-au dat exemplu!
  -consider că pîna nu se vor lipsi de toţi acei care au incălcat legea sau au interpretat-o dupa bunul plac,cei din PSD nu vor mai caştiga încrederea populaţiei!
  -ştiţi ce se spune în orice discuţie despre politică? că toţi din toate partidele sunt răi şi fără caracter—dar că pe PSD-işti nu-i întrece nimeni–iar eu m-am convins că aşa este!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia