May 08

contac.jpg  Acum, că nu mai are nici o miză politică şi nu are a se mai teme că va fi muştruluit de şefii de la Bucureşti, fostul preşedinte al PSD Botoşani, Constanin Conţac îşi mai sloboade din când în când gura, povestind din aspectele politice de partid petrecute departe de ochii presei. De exemplu, mi-a povestit cum au decurs în PSD luptele de înlăturare de la conducerea partidului a lui Adrian Năstase. În 15 martie 2006 a avut loc, la Bucureşti, la Camera Deputaţilor, unde Adrian Năstase încă mai era preşedinte, o aprigă şedinţă prin care susţinătorii lui Năstase îi cereau socoteală lui Geoană de ce i-a cerut lui Năstase demisia din funcţia de preşedinte executiv al partidului şi al Camerei Deputaţilor.
Cum şedinţa n-a adus clarificările necesare, toţi cei prezenţi din conducerea centrală a partidului şi veniţi din teritoriu s-au deplasat la Otopeni, la hotel Confort, departe de ochii presei.
S-au adunat pe la ora 22.00 şi s-au întins cu discuţiile până la ora 03.00 dimineaţa. Tare mirat a rămas Conţac când a văzut că cei mai apropiaţi oameni ai lui Năstase au fost şi cei mai vehemenţi în a-l ataca. Miron Mitrea, Titus Corlăţeanu, Marian şi Ilie Sârbu, Victor Ponta au luat rând pe rând cuvântul şi l-au acuzat pe Năstase de multe fapte reprobabile, de care Conţac habar nu avea.
Pentru că toată lume îl acuza pe Năstase, Conţac s-a simţit obligat să-i ia apărarea. “Este o aberaţie. Este o laşitate din partea unora care îi cer demisia lui Adrian Năstase. Daca îl înlăturăm pe Nastase se distruge partidul”, a sărit si liderul PSD Botoşani, Constantin Conţac, în apărarea lui Năstase. Încurajat de poziţia lui Conţac, vecinul său de la Suceava, Gavril Mârza, l-a completat: “S-a ajuns prea departe să se ceară excluderea din partid. Eu cred că trebuie mai întâi ca justiţia să se pronunţe”
Lui Năstase i se punea în cârcă acuzaţiile lansate de către preşedintele Băsescu legate de termopanele de la casa din Zambaccian şi de acea mătuşă Tamara, devenită celebră şi salvatoare pentru cei care nu-şi pot justifica pe căi legale averile adunate.
Nici prin cap nu i-a trecut atunci lui Conţac că luând apărarea lui Năstase îşi semnează propria sentinţă. Mircea Geoană a ajuns preşedintele PSD şi n-a uitat acea scenă, prin care Conţac şi Mârza au sărit în apărarea lui Năstase. Conţac avea să afle, ca şi tot poporul român, că debarcarea lui Năstase de la cârma Camerei Deputaţilor şi a PSD s-a făcut în urma înţelegerii dintre preşedintele Băseascu şi Mircea Geoană. Nu degeaba Iliescu l-a etichetat public „Postănacul”, epitet ajuns şi el celebru în politica românească şi de care pe Geoană nu-l va despărţi nici moartea.
Să lăsăm acea Noapte a cuţitelor lungi consumată de pesedişti la Hotel Confort din Otopeni şi să facem un arc peste timp, poposind la Botoşani în primăvara acestui an, adică la trei ani de la consumarea acelui eveniment. Ne vom întâlni cu o nouă Noapte a cuţitelor lungi, în locul lui Năstase fiind Constantin Conţac. În spatele lui Conţac n-au înfipt cuţitele Mitrea, Corlăţeanu, Marian şi Ilie Sârbu, ci similarii lor la scară mai mică, adică judeţeană. Cei care au mânuit fără milă pumnalul ucigător au fost Costică Macaleţi, Gheorghe Marcu şi cel ce-a jucat rolul lui Brutus, Gheorghe Vâzdoagă, totul sub supravegherea atentă a regizorului de platou, Gheorghe Nechita, trimisul special al lui Geoană..
Aşa a ajuns Conţac să simtă ce-a simţit atunci Năstase, aşa a ajuns Nechita să-i poată raporta lui Geoană că inamicul său numărul unu a căzut sub loviturile pumnalelor cu lama otrăvită.
După ce Nechita a dus la îndeplinire lucrarea de la Botoşani, a trecut apa Siretului şi a repetat scenariul cu Gavril Mârza, liderul PSD Suceava, care a avut curajul să i se alăture lui Conţac în susţinerea lui Năstase. Precum putem constata, faţă de politicienii noştri neaoşi rechinii sunt animale blânde!

written by Ioan Rotundu


One Response to “Noaptea cuţitelor lungi – varianta Conţac”

  1. 1. nelu prahoveanu Says:

    Peste tot este la fel! In cazul PSD, ca si la alte partide, cutitele exista, “Brutusii” apar imediat, regizorii de platou stau cu limba scoasa pentru a executa scenariul, numai ca dupa prezidentiale cred ca injunghiatul va fi chiar Geoana.
    Acelasi scenariu se poate aplica peste tot in politica, si nu numai, indiferent de organizatie.
    Traim in Romania si asta………………………
    PS. Apropo! oare Contac cu Balta cum a procedat? asa pentru moralitate!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia