May 09

dorin-ciustea-png.jpg Pentru că Becali a tras fermoarul la geanta cu parale, alta decât cea confiscată de procurori la Cluj, Dorin Ciuştea, preşedintele PNG Botoşani l-a părăsit. El a bătut palma cu capul neîncoronat încă al liberalilor, Florin Ţurcanu, ca PNG-ul să fuzioneze cu PNL. S-ar putea spune, şi pe bună dreptate, că cine seamănă se adună. Între cei doi nu trebuie căutată asemănarea fizică, ci cea de caracter, de moralitate. Sub acest aspect se potrivesc de parcă ar fi fraţi gemeni. Ţurcanu şi-a croit drum spre vârful partidului şi în politica botoşăneană călcând pe un lung şir de cadavre. Ciuştea a procedat la fel.
Mai întâi, Ciuştea s-a înscris în politica locală ca mare patriot al lui Vadim Tudor. A ajuns preşedintele PRM, a ajuns vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, funcţie ce a ocupat-o timp de două mandate. Când Vadim a intrat într-un con de umbră, electoratul nemaifiind dispus să-i alimenteze demenţa politică cu voturi, Dorin Ciuştea s-a făcut luntre şi punte şi a intrat în legătură cu Becali. Bucuros de o aşa achiziţie, Ciuştea era deja vicepreşedinte CJ, Gigi Becali a venit la Botoşani şi, precum regii odinioară, l-a uns pe Ciuştea prim cavaler al PNG Botoşani, adică l-a instalat preşedinte. Mai mult, Becali a băgat adânc mâna în buzunar şi a scos un teanc de euroi, pe care i-a băgat în buzunarul lui Ciuştea, sub privirile invidioase ale celor care l-au urmat pe Ciuştea din PRM în PNG.
Odată dedulcit la buzunarul lui Becali, Ciuştea a aplicat o strategie care i-a cam nemulţumit pe mulţi din PNG. El a tăiat orice posibilitate ca cineva din partid să aibă acces direct la Becali, mai exact la valiza cu bani a acestuia. Au cârcotit câţiva, dar n-au avut curajul să-şi manifeste pe faţă nemulţumirea, de frică să nu se supere chelia lui Ciuştea şi să fie dat afară din partid.
Cu timpul, lui Becali a început să nu-i mai placă politica, să se plictisească de ea, mai ales că făcuse scurtă la mână tot băgând mâna în buzunar să scoată euroi. Aşa se face că la alegerile locale de anul trecut, Becali n-a mai dat bani la Botoşani, nici lui Ciuştea, nici altora.
Egner, care am părăsit PSD-ul pentru a i se alătura lui Ciuştea în PNG, şi care spera să ajungă din nou primar pe banii lui Becali, a constatat cu mare dezamăgire, deşi nu mai avea nevoie, că la pomul lăudat să nu te duci cu sacul iar la Becali cu mâna întinsă. Egner a candidat la primărie, dar a fost băiat deştept şi s-a aşezat pe primul loc şi pe lista consilierilor municipali.
Val Guraliuc, omul de taină al lui Ciuştea (foto, cei doi), s-a trezit că ultimul venit în PNG, adică Egner, este primul pe listă. A înghiţit în sec şi a sperat că doi consilieri municipali tot va prinde PNG-ul. N-a prins! A ieşit consilier numai Egner. La judeţ, Ciuştea, care spera să mai prindă un mandat de vicepreşedinte, n-a ieşit consilier judeţean. Aşa că, după alegerile locale în PNG s-a instalat dihonia. Ciuştea s-a dus înapoi economist la societatea SIMCOS, de unde a plecat pentru a intra în politică, pentru a se bucura de banii pe care, cât a fost vicepreşedinte CJ, i-a infuzat în această societate pe nişte lucrări costisitoare, dar făcute de mântuială, precum cele de la Spitalul judeţean Botoşani.
O perioadă nu s-a mai auzit de Ciuştea şi de PNG. Iată că ieri s-a aflat că PNG-ul lui Ciuştea va fuziona cu PNL-ul lui Ţurcanu. Mor de curiozitate să aflu dacă Val Guraliuc îl va urma pe Ciuştea în PNL: De asemenea, dacă Egner va călca pe urmele lui Ciuştea sau va profita de situaţie şi se va instala preşedintele PNG, peste resturile care nu-l vor urma pe Ciuştea.
Să fie clar pentru toată lumea, filiala PNG Botoşani, ca orice filială de partid, n-are personalitate juridică. Pot trece în PNL toţi actualii membri PNG, dar Becali poate numi pe oricine altcineva să refacă filiala. Iar de Egner va pleca în PNL, el riscă să-şi piardă mandatul de consilier  municipal în favoarea următorului de pe listă. Iar următorul este Val Guraliuc. Un motiv puternic pentru Val să nu-l urmeze pe Ciuştea şi să aştepte mişcarea lui Egner. Interesant, nu!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia