Jun 01

pmafil.jpg După ce-a avut tupeul să candideze la alegerile parlamentare din toamna anului trecut la Senat, acum Pamfil Rotaru a avut neruşinarea să se cocoaţe în fruntea organizaţiei municipale a PRM Botoşani.
Omul acesta, în naivitatea lui, chiar se crede politician de valoare şi că de priceperea sa ar depinde viitorul botoşănenilor.
Până mai ieri Pamfil Rotaru era un înfocat republican, adept al bănăţeanului Lorin Fortuna. În calitate de republican a încercat de prin 1996 încoace să acceadă în consiliul local sau judeţean. N-a reuşit pentru că n-a stricat nimeni votul pe candidatura sa. N-a reuşit nici în afaceri. Firma sa de construcţii, Rotconi, a fost într-o perioadă spaima beneficiarilor. Lucrările executate erau de proastă calitate şi neîncadrate în graficul de execuţie.
Rotaru a parcurs atunci o perioadă grea. Din patronul cu secretară la uşă ajunsese că n-avea bani de buzunar. Apoi a avut din nou o perioadă de reviriment, s-a mutat cu birourile în Cătămărăşti Deal, unde are şi depozitul de materiale. Impropriu zis depozit, pentru că materialele sunt răsfirate, să pară multe, dar tot sărăcie lucie afişează ochiului avizat.
Este interesant cum a ajuns Rotaru să deţină o serie de terenuri în Cătămărăşti Deal. Unul dintre cei care cunoaşte cum a intrat Rotaru în posesia acestor terenuri pare a fi juristul Gărzii Financiare, Răileanu, care s-a pricopsit de la Rotaru cu o suprafaţă de teren. Unii zic că pe daiboj, ca să-l ierte de anumite obligaţii fiscale neplătite la stat. Cert este că acest Răileanu a încercat să mute terenul primit de la Rotaru într-o altă parcelă cadastrală, mai spre strada principală, care era proprietatea lui Ionel Tacu.
Încercarea lui Răileanu a eşuat lamentabil, iar Rotaru, care ştia că terenul dat lui Răileanu era cu totul îl altă parte decât voia acesta să-l identifice, a tăcut complice.
Acum, afacerile lui Rotaru par a fi din nou în impas. El se află într-o combinaţie de afacere cu locatarii blocului ridicat lângă poşta nouă. Se spune prin oraş că a încasat de la aceştia costul utilităţilor, dar n-a virat banii la societăţile de servicii, aşa că locatarii s-au trezit cu utilităţile suspendate. Scandalul mocneşte şi riscă să devină public.
Cum, necum iată că-l întâlnim pe Pamfil Rotaru la PRM. O vorbă din popor spune că „tună şi-i adună”, o alta „spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să-ţi spun cine eşti”. Apariţia lui Rotaru la PRM nu trebuie să surprindă: şi-a găsit partidul după chipul şi asemănarea sa. În ce priveşte alegerea în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Botoşani, nu contează nici spre binele, nici spre răul partidului.
Ce mai contează un Rotaru pe lângă un Codreanu şi un Niţură? Sunt toţi o apă şi-un pământ, iar dacă cineva din PRM îşi închipuie că acest partid mai înseamnă ceva pentru electoratul botoşănean sau românesc, se înşeală amarnic. PRM-ul a luat urma acelui PUNR, PNŢ, ApR şi mai proaspăt PNG. Rolul său în istorie s-a încheiat. Lamentabil, cum i-a fost şi liderul Vadim Tudor, care s-a lăsat compromis de către preşedintele Băsescu numai pentru a trăi o clipă din fericirea ce ţi-o oferă puterea. Păcat de Vadim, pentru că este şi rămâne un om de cultură important. Celor de la Botoşani nu le mai rămâne decât să primească, dacă nu cumva le-au şi primit, condoleanţele istoriei.
 

written by Ioan Rotundu


10 Responses to “Tupeul lui Pamfil”

 1. 1. Un cetatean din Botosani Says:

  Nu stiu cum poate cineva sa falsifice in asa hal lucrurile si sa scrie pe invers despre un subiect cautind sa distruga un om doar de dragul senzationalului.Daca nu stii,dle Rotundu, afla acum ca Pamfil Rotaru este unul dintre oamenii cei mai cumsecade si de onoare din citi exista la botosani iar daca a pierdut in afaceri si-n viata particulara este numai pentru ca a fost mereu prea generos si sufletist si nu a putut lovi pe cineva cum ar fi trebuit si a ajutat pe oricine a avut nevoie. De-ar mai fi vreo doi in politica macar la degetul cel mic al lui Pamfil. Lumea citeste un ziar on line daca crede ca scrie cu dreptate dar daca vede asemenea articole pline de rautate si neadevar n-o sa mai citeasca nimeni.

 2. 2. Ioan Rotundu Says:

  Cetăţene, nu-i vina mea că nu ştii să faci diferenţă între un ziar online şi un blog. Şi mai află că acest blog este cel mai citit dintre toate blodurile din Botoşani. Poţi verifica şi singur accesând trafic-ro Faptul că iei apărarea lui Pamfil Rotaru, o faci din anumite motive de solidaritate. Nu şi el, care a recunsocut public că este în faliment. Poate că înainte de a fi comentat era bine dacă citeai articolul intitulat “Falimentar după 37 ani de activitate”, publicat pe site-ul Jurnalului în ediţia din 2 iunie a.c. Cu bine!

 3. 3. un tanar... Says:

  Poate aveti dreptate in anumite aspecte, dar va spun un singur lucru despre Rotaru Pamfil :BUNATATEA l-a dus la faliment pe domnul presedinte OM PRM.Totusi….sunt alte ”jigodii” care ar trebui comentate!
  PS:”BLOGURILE SA TRAIASCA!”

 4. 4. adriana Says:

  nu stiu cum puteti sa ziceti”sunt o apa si un pamant” sau ca”tuna si ii aduna”?ptr ce aruncati atatea vorbe unui om care a facut ceva in botosani in atatia ani .credeti ca merita sa fie acum injosit ptr ca nu a mai fost capabil sa continue si sa ramana in varf?pe cand situatia lui era foarte buna toata lumea il respectau si aveau nevoie de ajutor dar acum cand nu mai are….toata lumea ilo vorbeste de rau si il injoseste.oare dupa 37 de ani de activitate merita oare sa l judecam noi pe el????????pai sa faca si alti ce a facut el,sa reziste cativa ani pe piata si apoi sa si de a cu parerea……imi este scarba de romania asta de modul de gandire al unora!banii lpe care ia castigat multi ani la influentat ff mult si asa a ajuns sa creada ca are ff multi prieteni ,ca este ff apreciat ptr ceia ce este si nu ptr ceia ce are….si nu a simtit la momentul respectiv cand oferea materiale si munca muncitoriilor gratis la asa zisi prieteni …….aveau uni nesimtirea si inca o mai au sa vina sa i ceara bani ptr mancare ptr medicamente ,ca si au pierdut tel,cu diverse scuze (oameni care au o situatie materiala destul de buna)si de multe ori l am vazut cum dadea ultimi bani din buzunar ptr acei oameni …..oameni care au stiut sa profite de naivitatea sa….ce pot sa va mai spun…..doar ca imi pare rau sa aud aceste lucruri despre anumiti oameni care au muncit ff mult si acum veniti sa i judecati.oare tu cum te ai simti dupa 30 de anbi de munca sa fi judecat ?……..sau asta inseamna jurnalism in tara noastra???????

 5. 5. Ioan Rotundu Says:

  Pt. Adriana
  Ce-ar fi ca mai întîi să înveţi a face diferenţa între a scrie pe un blog şi a scrie într-un ziar, după care să faci pasul următor, adică să comentezi. Şi mai ia act că un adevărat om de afaceri nu-şi pierde vremea şi banii cu politica. Rotaru s-a dovedit a fi incompatibil şi cu politica şi cu afacerile.

 6. 6. cineva Says:

  of… dle Rotundu care te dai rotund!…oare daca nu se inventau blogurile,unde mai scriai?….:))iti spun eu: intr-un caiet de dictando 48 de file ca sa scrii undeva…Noroc de blog ca iti faci reclama si ca scrii ”moca” !Dupa cum se vede ori domnul Rotaru te ajuta la ”raiting-ul” de pe blog ori ai ceva personal cu el!HAI LA MAI MULTE ACCESARI!….

 7. 7. adriana Says:

  m am referit si la ziar si la blog…..iar ce faceti dvs aici tot jurnalism se cheama dar sub alta forma….daca ati fi vrut sa va scrieti parerile dvs despre ce va deranjeaza ati fi putut o face intr un caiet si nu pe acest blog.nu incercati sa prostiti lumea ….tematicile dvs sociale,economice sau politice de pe acest blog sunt rolul unor articole …..nu cred ca aceste sunt niste ganduri rasfirate pe aceasta pagina…..vorbiti de dnu rotaru(si nu”pamfil”cum va adresati dvs)ca este incompatibil cu politica si cu afaceriile dar dvs sunteti compatibil cu acest blog ?daca dvs imi sugerati ca aceste articole nu au nici o legatura cu presa……..pai daca nu au legatura ….mai bine v ati duce sa fa faceti meseria de jurnalism prin a publica articole intr un ziar si nu de a pierde timpul pe acest blog reprosandu le celorlalti ca nu si au facut bine munca…..incercati sa o faceti pe a dvs bine si apoi vb de alti

 8. 8. adriana Says:

  si am sa ti raspund si la intrebarea ta…..am sa ti spun eu ce inseamna blog.toata lumea crede ca blogerul nu are constrangeri deci poate fi obiectiv dar rareori este.intentile nu sunt intodeauna de informare corecta si obiectiva.permisiunea de a fi subiectiv te face sa consideri ca poti spune orice iar cand traficul creste consideri ca tot ce spui e bun si apreciat si atunci ajungi sa ai un ego suficient de mare ptr a hrani nevoile chinei ptr 100 de ani.
  Oricine isi poate face un blog care implicit are pareri si informatii pe care le face publice iar google le indexeaza si le considera relevante…….dar fara nici o verificare in prealabil.Sper ca v am lamurit in privinta asta!si nu cred ca ar fi cazul sa va mai explic si ce inseamna a scrie intr un ziar sau ce inseamna jurnalism ca in amandoua faceti acelasi lucru!

 9. 9. Dan Says:

  09.06.2009. Frumos comentariu si surprinzator in acelasi timp….O manastire superba localizata intr-o zona extrem de pitoreasca cu un potential turistic imens!Sper ca domnul Rotundu sa deschida ochii si sa descopere calea, adevarul si viata care duc spre Dumnezeu prin Biserica lui Hristos si in niciu caz prin masonerie sau alt gen de organizatii secrete, conspirationiste care au ca obiectiv instaurarea noii ordini mondiale si a lui Antihrist. Asa incat, draga domnule Rotundu, pentru dumneavoastra am scris acest mic comentariu, nu ca ofensa sau judecata , ci tocmai pentru o eventuala renastere in Hristos. Cu rugamintea de a medita la cele scrise, Dan

 10. 10. Ioan Rotundu Says:

  Nu înţeleg de ce ai postat acest comentariu aici, pentru că nu-i este locul la acest material. Apoi, cele mai luminate minţi ale României moderne au făcut parte din Masonerie. Tudor Vladimirescu a ajuns cu răscoala în Bucureşti fiind ajutat de fratele său mason Ipsilanti. Ambii au intrat în masonerie când erau ofiţeri în armata Rusiei. Dacă nu exista Bălcescu şi “Frăţia” nu existau revoluţiile din Ţările Române de la 1848, Cuza, Alexandri, Kogălniceanu şi alţii au înfăptuit Unirea, Ion Vaida Voevod a negociat la Paris România Mare, Brăteanu nefiind mason, ca mare diplomat ce era a simţit dincotro bate vântul şi s-a retras de la negocieri, fîcând loc unui mason. Îţi mai amintesc de răscoalalui Horia, Cloşca şi Crişan din Transilvania. Cloşca a fost mason în lojă cu împăratul Austro-Ungariei. Împăratul i-a sprijinit răscoala atâta timp cât cei trei au respectat înţelegerea făcută. Cînd au depăşit cadrul înţelegerii, împărfatul şi-a ridicat mâna de pe ei şli i-au lăsat pe seama ungurilor. Cei trei iluminişti transilvăneni au fost masoni. În Moldova doi mitropoliţi au fost masoni. Patriarhul Teoctist a fost primit în masonerie la o lojă din Constanţa În momentul de faţă doi înalţi clerici din cadrul Patriarhiei sunt masoni cu cel mai înalt grad. Gândeşte-te de ce toţi aceştia au intrat în Masonerie.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia