Jun 10

Gheorghe Vâzdoagă, secretarul executiv al PSD Botoşani, a declarat presei că cei din PDL au cam furat PSD-ul pe la secţiile de votare, lăsând să se înţeleagă că din această cauză au pierdut social-democraţii alegerile la nivel de judeţ Botoşani.
Este interesantă declaraţia lui Vâzdoagă, de vreme ce cel pe care-l acuză de furt este chiar cumătrul său Cătălin Flutur, preşedintele PDL. Ori Flutur este cel care i-a înlesnit lui Vâzdoagă posibilitatea să preia în numele Consumcoop Botoşani, unde este preşedinte, un chioşc din cele construite în parcarea pieţei centrale. Tot Flutur, cu ani în urmă, l-a mai ajutat pe Vâzdoagă şi cu altele. De ce ar muşca Vâzdoagă mâna binefăcătorului?
Răspunsul ar fi că din servilism faţă de PSD şi noii lideri ai partidului, dar şi din obişnuinţa caracterului său de a se face remarcat cu orice preţ. Putea foarte bine să lase astfel de declaraţii pe seama oricui alt lider PSD, numai el, având în vedere cine-i acuzatul, nu trebuia să-şi asume rolul de reclamagiu. Însă motivul cel mai puternic al PSD de a clama public furtişagurile la care s-au dedat oamenii PDL la secţiile de votare a fost pentru a ascunde propriile lor furtişaguri.
Iar liderii cei mari ai PSD, băieţi deştepţi, unii şi cu bani, cunoscând dorinţa ardentă a lui Vâzdoagă de-a ieşi în faţă, l-au băgat la înaintare, pentru a nu se strica ei cu Flutur.
Vâzdoagă a acuzat PDL-ul că ar fi fraudat alegerile la Pomârla şi Cristineşti, motiv pentru care a cerut Biroului Electoral Judeţean anularea alegerilor în aceste comune. Atunci şi PDL ar trebui să ceară anularea alegerilor la Dângeni, spre exemplu, unde toată duminica primarul PSD Stelică Trofin şi agenţii de poliţie au cărat, cu maşina poliţiei, oameni la vot, fapt luat la cunoştinţă şi de prefectul Roman. Este numai un exemplu, dar cei din PSD ştiu foarte bine cum au adunat voturi la Bucecea, Vorona, Dimăcheni sau Corni.
Vreau să-i amintesc lui Vâzdoagă de perioada când era vicepreşedinte la Partidul Socialist şi-l avea primar la Corlăteni pe Constantin Gavril, care l-a urmat, apoi, în PSD. Primarul Gavril n-a permis ca la alegerile  din 1996, 2000 şi 2004 vreun membru mai de vază al PD să facă campanie în comună. Când un om local de afaceri a încercat să facă afişaj în favoarea PD, primarul Gavril a asmuţit poliţia asupra lui. Prea repede a uitat Vâzdoagă despre aceste metode folosite cu succes în cariera sa de politician.
În alegerile de duminică s-a simţit o părtinire făţişă, favorabilă PSD-ului, din partea agenţilor de poliţie locali. Probabil că aşa a sunat ordinul ministrului de Interne,  Dan Nica, şi el social-democrat.
Prefectul Cristian Roman are la cunoştinţă multe fapte părtinitoare ale poliţiştilor. Sunt curios dacă va reuşi să-l determine pe comisarul şef Şerbănoiu să ia măsuri cu poliţiştii care şi-au permis să facă politică social-democrată pe banii contribuabililor.
Nu cred. Şerbănoiu vine de la Vrancea, din fieful altui social-democrat de marcă şi renumit baron local, Marian Oprişan. Şerbănoiu a venit la Botoşani alergat din urmă de un dosar al DNA. Poate că prefectul Roman va ajuta DNA-ul să-l ajungă! Are timp s-o facă şi după ce PSD-ul va fi scos de la guvernare.

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Prefectul Roman ştie ceva!”

 1. 1. Petronius Says:

  Vorbind la modul general, in politica intrigile sunt ba condiment, ba instrument chirurgical utilizat la nevoie pentru clarificari, reconsiderari, reconfirmari, repozitionari, etc., dupa cum este cazul. In politica romaneasca, intrigile sunt folosite prea des pe post de ghioaga, in harmalaia generala in care mastile se succed cu repeziciune, chit ca actorii sunt oarecum aceiasi. Ii jigniti inteligenta prefectului Roman daca va inchipuiti ca se poate lasa atras in asemenea scenarii ieftine, conform carora se zice ca, se pare, s-ar putea trage concluzia sau mai stiu eu ce si cum. Roman e omul legii, isi cunoaste prea bine atributiile si actioneaza doar pe baza de fapte clare si dovezi irefutabile. Daca, tocmai din cauza asta, unii sau altii il vor dat jos prin mijloace oculte, atunci deja am intrat in domeniul folclorului sau al vorbelor de claca. Nu mor caii cand vor cainii.

 2. 2. Eu Says:

  D-le Rotundu nu dezinforma eventualii cititori dvs.cititori.Vazdoaga nu a facut asemenea declaratii.Nu el a contestat alegerile de la Pomarla si Cristinesti.Spatii in Piata Centrala au primit toti cei ce au avut spatii inchiriate in Centrul Vechi,deci nu i s-a facut ofavoare.Nu stiu de unde atita dragoste la tine pentru Vazdoaga.Dar este clar ca nu este dragostea ta.Este o dragoste stimulata.De cine?Stii tu.Daca esti corect,informeaza-te inainta sa scrii.In rest numai de bine.

 3. 3. Ioan Rotundu Says:

  Înainte să emiţi păreri cu rol de intoxicare a cititorilor, ar fi trebuit să consulţi şi ale publicaţii locale.De exemplu, ediţia online de luni, 8 iunie, a Jurnalului de Botoşani, articolul “PSD. Alegerile au fost fraudate” din care-ţi reproduc „Ceea ce m-a dezamagit cel mai mult a fost Pomarla, unde prezenta se apropia de 70%, iar PD-L a ajuns la aproximativ 80% din voturi. Este ceva de neimaginat. Avem informatii ca in acea comuna s-a intamplat ceva cu listele suplimentare, aceasta fiind una din motivatiile actiunii noastre la BEJ si in instanta”, a sustinut Gheorghe Vazdoaga, motiv pentru care, mai sustine el, PSD este hotarat sa ceara anularea alegerilor nu numai la Pomarla, ci si la Cristinesti”. Mai poţi constata că articolul este ilustrat cu poza lui Vâzdoagă.
  Consumcoop are în Centrul vechi al Botoşanilor mag. Hermes, care nu este afectat de lucrările de modernizare, deci n-avea drept de a primi chioşc în piaţa centrală. Chiar dacă ai avut ceva experienţă în diversiuni din perioada Securităţii, constat că ţi-ai pierdut din abilităţi.

 4. 4. Eu Says:

  Consumcoop a avut si magazinul Mirror aflat in zona de reabilitare.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia