Jun 12

turcanu1.jpg  Am ai expicat acest sistem de lucru, dar revin asupra explicaţiei date. De validarea comentariilor postate pe site-ul Jurnalului Online se ocupă un administrator, care lucrează în Panama. El decide care dintre comentarii se încadrează în cerinţele impuse de noi printr-un scurt Regulament pentru a fi validate şi care sunt şterse. Eu abia seara am timp să le trec în revistă pe cele validate, pentru a face selecţia celor care vor fi reproduse la rubrica „Comentariul comentariilor”. Nu citesc şi cele nevalidate, pentru că nu am timp de pierdut să citesc ce scriu toţi frustraţii. Însă, este în stilul de lucru al administratorului ca atunci când apar unele comentarii ce necesită un răspuns în timp real, să-mi atragă atenţia asupra lor, trimiţându-mi mesaj pe messenger.
Aşa s-a întâmplat şi ieri. Mi-a atras atenţia asupra unui comentariu introdus de un liberal. Chiar dacă liberalul s-a folosit la comentariu de un proxy din Israel, n-a ştiut că programul înregistrează IP-ul calculatorului de unde se postează mesajul şi nu cel al proxy-ului. Dealtfel, mulţi comentatori au convingerea că folosindu-se de un proxy, nu pot si descoperiţi ca identitate. E treaba lor.
Revenind asupra comentariului postat de liberal, comentariu nevalidat, autorul şi-a exprimat nemulţumirea că a fost validată opinia exprimată de cel care a semnat „Nae”. Într-adevăr un comentariu dur la adresa lui Florin Ţurcanu, dar ancorat în realitatea faptelor comise de acesta şi a personalităţii sale. E drept, modul în care a fost conceput comentariul este la limita Regulamentului nostru, însă nu s-au folosit cuvinte porno sau invective, ci s-a rezumat o situaţie existentă.
Administratorul mi-a cerut părerea dacă să şteargă acel comentariu sau să-l lase validat. I-am cerut să-l lase validat, şi acum motivez de ce.
Florin Ţurcanu, pe lângă cultura generală precară,  ca să nu spun că-i lipseşte cu desăvârşire, este un tip violent, nu numai în limbaj, ci fizic. Recent, într-o dispută avută cu Gabriel Oprişanu, fostul director al Autorităţii de Sănătate Publică, pentru a-şi dovedit superioritatea, în lipsa potenţialului intelectual, Ţurcanu i-a tras acestuia un pumn în gură. Lui Oprişanu nu i-au sărit dinţi sau măsele, dar poate că prefera durerea fizică, decât cea morală şi umilinţa la care a fost supus în faţa asistenţei.
L-am atenţionat pe medicul Oprişanu că susţinerea lui Ţurcanu în defavoarea binefăcătorului său Câmpanu, datorită căruia a ajuns director la ASP, este greşeala politică sa vieţii sale. Nu m-a ascultat, iar acum suportă consecinţele.
Ţurcanu nu este la primul conflict de opinii pe care-l rezolvă cu pumnul. În ediţia din 7 februarie 2008, noi am publicat articolul intitulat „Liberalul Ţurcanu i-a aplicat o corecţie fizică conservatorului Bârlădeanu”. Ţurcanu este de loc din Suliţa. Conservatorul Florin Bârlădeanu este funcţionar în Primăria Suliţa. Pentru că a interzis păscutul oilor lui Ţurcanu pe imaşul comunat, nefiind achitată taxa de păşunat, Ţurcanu a rezolvat conflictul la nivelul gândirii sale. L-a bătut măr pe Bârlădeanu. La acea dată Ţurcanu era consilierul prefectului Sorescu. N-a păţi nimic. Poliţia nu i-a aplicat măcar o amendă.
 În campania alegerilor parlamentare. Ţurcanu a avut altă ieşire violentă. În 11 noiembrie 2008 a dosit să-l calce cu maşina pe contracandidatul său Paul Popa, actual subprefect de Botoşani. Iată cum au decurs ostilităţile, consemnate în articolul intitulat „Violenţa fizică a lui Ţurcanu contra intelectualităţii lui Paul Popa”, publicat pe site-ul Jurnalului în 12 noiembrie 2008: „Era cam ora 13.30 când Popa a ajuns în Cotrâgaci. Ţurcanu se afla la volanul unui Citroën negru, cu număr de Spania. În faţa sa mergea o maşină tip Mercedes, de culoare crem, cu numărul de înmatriculare BT.87.SIL. Despre această maşină Paul Popa crede că ar aparţine primarului de Roma, Constantin Humelnicu.
Văzând echipa social-democraţilor, Mercedesul crem a dat năvală peste ei, reuşind să lovească cu oglinda una dintre tinerele fete. Din spate a atacat şi Ţurcanu cu Citroënul negru, ţinta aleasă pe măsura statutului său. El s-a repezit cu maşina în Paul Popa, care abia a reuşit să se salveze. Toţi cei de faţă au rămas consternaţi de gestul liberalilor şi mai ales de mijlocul de campanie ales de Florin Ţurcanu.”
Aşadar, sunt suficiente dovezi care să justifice validarea conţinutului comentariului semnat de „Nae”, fără ca noi să fi încălcat regulile impuse altora.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia