Jun 13

oprisanu-si-ostafie.jpg Deşi liberalii nu vor să recunoască, din rândurile lor au fost excluse persoane importante. De departe, cel mai răsunător nume este cel al lui Gabriel Oprişanu (foto: cel în costum). Despre pumnul primit în plină figură de către Oprişanu, de la preşedintele Florin Ţurcanu, presa locală a scris dar n-a explicat nimeni motivul real al altercaţiei dintre cei doi.
În calitate de preşedinte al organizaţiei municipale PNL, medicul Gabriel Oprişanu a hotărât ca de la cei 86 de reprezentanţi ai partidului desemnaţi la secţiile de votare din municipiul Botoşani să se strângă câte 20 de lei. Banii au fost colectaţi drept cotă parte din banii pe care cei desemnaţi la secţiile de votare i-au primit pentru zilele de prezentă în biroul secţiei de votare.
Gestul lui Oprişanu a stârnit aprige proteste printre liberalii care s-au văzut dijmuiţi de banii câştigaţi. Revolta lor a fost cu atât mai mult justificată, cu cât reprezentanţii celorlalte partide, nu numai că n-au fost „impozitaţi” pe banii primiţi, dar au fost stimulaţi cu sume în plus din partea formaţiunii politice. Mai mult, în ziua votării li s-au asigurat gustări şi sucuri.
Florin Ţurcanu n-a ştiu de hotărârea luată de Oprişanu la nivel de municipiu. Iar când a aflat, între cei doi a izbucnit scandalul, care s-a lăsat cu una peste botul lui Oprişanu. Însă consecinţa cea gravă a măsurii dispusă de Oprişanu a fost boicotul asupra PNL, în secţiile de votare, al reprezentanţilor desemnaţi. Ţurcanu a convocat şedinţa Biroului Permanent Judeţean şi a obţinut voturile necesare excluderii lui Oprişanu din PNL.
Un alt exclus este Cristian Ostafie (foro: cel cu geaca galbenă), omul de încredere al lui Oprişanu. Asupra lui Ostafie, Florin Ţurcanu avea un dinte încă din perioada alegerilor locale de anul trecut. Ţurcanu ar fi vrut să se ocupe el de organizarea alegerilor pe municipiul Botoşani, pentru a obţine cât mai multe posturi de consilier iar Sorescu cât mai multe voturi. Numai că Ostafie n-a fost de acord şi s-a ocupat el. Rezultatul alegerilor a fost unul dezastruos pentru PNL, obţinându-se numai cinci posturi de consilier municipal, iar Sorescu, ca şi candidat la primărie, s-a situat pe locul trei, la mare distanţă de Flutur, care a câştigat alegerile şi Macaleţi, candidatul PSD care a ocupat locul II.
La ultima prezenţă a lui Ludovic Orban la Botoşani, Cristian Ostafie, cam aghesmuit, s-a încontrat cu acesta. Ţurcanu nu i-a putut ierta gestul şi l-a trimis la plimbare, să-i ţină de urât lui Oprişanu.
Un alt exclus este Bahrin, despre care nu am multe informaţii, el fiind o persoană ştearsă prin PNL. Numai că Bahrin s-a solidarizat cu Oprişanu şi Ostafie, iar Ţurcanu a considerat că poate fi exclus şi el odată cu cei doi. Din câte reţin, Bahrin este consilier judeţean.
Dacă nu se mai produc surprize, locul său în Consiliul Judeţean ar urma să fie ocupat de către dorohoianul Petrică Nichita. Şi în locul lui Cristian Ostafie va trebui desemnat înlocuitorul în Consiliul Municipal Botoşani.
Aşadar, prin PNL se fac epurări serioase, preşedintele Florin Ţurcanu întărindu-şi poziţia de lider şi căutând să prevină orice atentat la funcţia sa.
Toate aceste mişcări nu par să fie izvorâte din gândirea preşedintelui Ţurcanu. Ele seamănă mai mult cu scenariile puse la cale de către Gheorghe Ciubotaru, cu care Ţurcanu este consătean, ambii provenind din Suliţa. S-ar putea să mă înşel în apreciere, dar nu prea îmi vine a crede.

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Maziliţi din PNL”

 1. 1. george ostafie Says:

  Domnule Rotundu,
  V-am apreciat si va apreciez ca unul dintre cei mai verticali jurnalisti din Botosani. Insa in aceasta postare (sigur, nu este un demers jurnalistic, dar in corelare cu articolul din ziar, poate influenta major perceptia) apar cateva grave devieri de la realitate, pe care doresc sa vi le aduc la cunostinta:
  - cel din poza cu galben e Doru Munteanu nu eu
  - remarca – omul de incredere a lui Oprisanu – este gratuita, in partid fiind cunoscuta parerea mea despre d-nul Oprisanu. Faptul ca l-am ajutat enorm in campania trecuta a fost datoria mea de presedinte si as fi facut-o pentru orice candidat
  - despre campania de la locale ma voi abtine sa comentez acum prea multe , pentru ca ar suna ca o disculpare insa o informare mai atenta ar aduce lamuriri asupra coordonarii actiunilor si mai ales fondurilor
  - relativ la relationarea fata de Orban , daca v-ati fi informat putin mai atent , ati fi aflat ca in cursul acestei vizite acces direct la discutii cu domnia sa au avut numai cei apropiati lui turcanu. Am participat la actiuni doar ca un simplu membru de partid si nu am discutat personal cu el . Este adevarat ca am spus parerea mea domnului Orban dar in cu totul alt loc si timp si in plus si pe caile oficiale ale partidului. Probabil ca asta nu mi se iarta. Remarca – aghezmuit- o iau ca o greseala de tastare.
  - Bahrin este doamna Bahrin care a fost si vicepresedinte CJ, si vara senatorului Campanu – ma mira cele scrise – dvs. fiind un om foarte informat
  - cat despre Gelu Prajitura – aveti dreptate
  Domnule Rotundu, adevarata miza nu e Consiliul Local ci presedentia organizatiei municipale. Faptul ca ,din pacate pentru ei ,am sustinere masiva in randul membrilor de partid , sustinere pe care Oprisanu a fost pus sa o demoleze si nu a reusit, duce la o singura solutie – excluderea din partid. Din nefericire Ghita Iavorenciuc este pus sa spele niste rufe pe care nu el le-a murdarit. Si daca n-o va face asa cum vrea turcanu va avea soarta celorlalti.
  De ce v-am scris? Pentru ca va consider un profesionist si sunt sigur ca veti face corectiile necesare dupa ce o sa va convingeti ca asta-i adevarul.
  Fiind un blog , deci relatiile dintre dvs. si cei ce va scriu nu sunt de natura ziaristica, v-as ramane dator daca nu ati posta aceasta interventie pe blog.
  Adresa de mail este reala si va mai dau una si mai personala [email protected] .
  Orice comunicare m-ar onora.
  cu stima
  George Ostafie

 2. 2. curios Says:

  Va voi expune niste greseli in articol:
  1. Numai la PSD s-a dat hrana
  2. In poza cu geaca galbena este Muntianu
  3. Ostafie nu este omul de incredere a lui Oprisanu
  4. Turcanu nu a vrut sa se ocuope de campanie ci a hotarat (ca secretar la judet) sa se ocupe Presedintele Organizatiei Municipale
  5. Sunt numai 4 posturi de consilier din partea PNL
  6. La ultima prezenta a lui Orban nu cred ca d-l Ostafie s-ar fi compromis daca ar fi fost “aghesmuit”. D-l Turcanu nefind prezent, el find informat de catre persoane dornice sa il inlature pe d-l Ostafie. Sper ca d-l Ostafie sa ia opinie.
  7. Bahrin este o persoana de gen feminin.
  8. In locul d-lui Ostafie nu trebuie desemnat nimeni, intrand urmatorul din lista
  Este posibil ca D-l Ciubotaru sa incerce inlaturarea unor persoane din PNL find consatean cu D-l Turcanu, dar tind sa cred ca d-l Turcanu doreste o “dictatura” la PNL Botosani.

 3. 3. Ioan Rotundu Says:

  Dacă dispuneam de informaţii sigure, publicam comentariul pe site-ul Jurnalului.Nefiind aşa, l-am publicat pe blog. Există în presă un mod de lucru prin care instigi cititorii să participe la completarea celor scrise, în sensul că publici ce ai şi te vor completa cei care cunosc subiectul. Iată că regula funcţionează. Am publicat ce-am avut, iar cunoscătorii m-au completat şi le mulţumesc. Cu poza este o problemă de salvare. A fost salvată greşit când a fost realizată şi iată că eroarea produce consecinţe. Aş putea repara greşeala, dar s-ar pierde rostul comentariilor de mai sus, care sunt binevenite. În ce-o priveşte pe doamna Bahrin, probabil că singurtul merit este acela de a fi verişoară cu Câmpanu, de aceea îmi este necunoscută.

 4. 4. x Says:

  nu va mai sunt dator

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia