Jun 26

Până la urmă, consilierii locali municipali i-au mai potcovit odată pe botoşăneni. Au aprobat Regulamentul de întreţinere şi circulaţie a câinilor cu stăpâni pe teritoriul municipiului Botoşani. După ce-au văzut că le-a mers cu Regulamentul privind ridicarea maşinilor parcate pe unde găseşte proprietarul loc, botoşănenii plătind la greu amenzi la Poliţia comunitară şi taxe la firma Hi Speed Ricovery, iată că aceeaşi consilieri ne-au mai dat odată pe mâna „intelectualilor” de la Poliţia comunitară.
În ritmul în care poliţiştii comunitari aplică amenzi pentru maşinile parcate greşit şi cu sumele pe care le vor încasa de la proprietarii de câni, nu numai că Poliţia comunitară îşi va acoperi cheltuielile de funcţionare din amenzi, dar va putea subvenţiona şi activitatea Primăriei Botoşani.
Ambele regulamente, care prevăd amenzi substanţiale, sunt recompensa faţă de noi a celor pe care i-am votat să ne reprezinte. Aşa ne-am aşternut, aşa dormim!
Aceşti consilieri locali au rezolvat problemele de la societatea Termica, unde preţul la gigacalorie stă multe deasupra capului nostru ca să nu-l atingem, au rezolvat problemele cu care se confruntă societatea Eltrans, cele ale Urban Serv-ului, cele de administrarea pieţelor, au responsabilizat pe cei care toarnă asfalt pe străzile municipiului iar din urmă vine Termica şi Apa Grup şi-l sparg pentru a îngropa alte conducte, au rezolvat problemele de canalizare care inundă intersecţiile unor străzi când plouă abundent etc. Ce mai, au rezolvat tot ce era în favoarea cetăţeanului contribuabil, inclusiv problema câinilor comunitari, singura problemă rămasă fiind cea a cânilor cu stăpâni.
Iată că au rezolvat-o şi pe aceasta. În stilul gândirii lor, a capacităţii lor de înţelegere a ceea ce înseamnă protecţia animalelor din partea unei societăţi civilizate. Vor consilierii să-i vadă pe proprietarii de câini cum merg pe stradă cu pekinezul, având trase pe mâni mănuşi de unică folosinţă, într-o mână cu măturica şi-n cealaltă cu lopăţica, la brâu cu punga de adunat căcăţeii şi, eventual, în buzunar un burete de absorbit pişatul.
Apoi, consilierii au făcut praf dreptul de proprietate şi cere proprietarilor de animale de companie să obţină avizul vecinilor, dacă vor potăi în apartament. Iar ca pensionarii din vremurile „iepocii de aur” să aibă satisfacţii, cei care au câini, pisici sau şopârle prin apartament, vor trebui să facă curat şi pe casa scării, în asistenţa şi aplauzele acestor pensionari care urăsc de moarte pe „burghezii” ce cresc animale.
N-am auzit nici o voce de baborniţă care cu ceva ani în urmă sărea în apărarea câinilor maidanezi să sară şi de această dată. Asociaţiile de protecţia animalelor au murit odată cu cei care le-au înfiinţat.
Ca să scape de amenzi, că n-o fi nimeni nebun să iasă la plimbare cu făraşul şi măturiţa după el, cei mai nemiloşi vor abandona animalele pe unde vor apuca. Cei cu suflet le vor ţine închise în apartamente, eventual le vor plimba prin jurul blocului. În viziunea consilierilor municipali aceste animale n-au dreptul la libera circulaţie, decât numai dacă stăpânul acceptă umilinţa la care l-au supus cei pe care i-a votat.
Eu pentru ce plătesc taxe şi impozite la Primăria Botoşani? Pentru ce plătesc taxa de salubrizare, pe care primarul Flutur promisese încă din 2004 că dacă va fi ales o va anula?
Şi-a motivat primarul necesitatea regulamentului pentru că au reclamat cetăţenii urbei că au călcat pe stradă în căcăţei de câine sau pisică. Dar de unde ştia reclamagiul că era răhăţel de câine de apartament şi nu de cel comunitar. L-a mirosit cumva? Apoi, câţi reclamagii au fost şi câţi proprietari de câini de companie sunt în Botoşani. Potrivit celor afirmate de primar, reclamagii au fost vreo zece, proprietarii de animale sunt cu miile. Cum rămâne cu majoritatea şi minoritatea, sau când este vorba de un interes anume, democraţia nu mai funcţionează?
Eu nu le doresc domnilor consilieri decât să aibă pe masă, pe lumea cealaltă, toate aceste fiinţe, mult mai inteligente decât unii dintre aleşii noştri, care vor pieri abandonate. Poftă bună, domnilor consilieri!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Poftă bună, domnilor consilieri!”

  1. 1. prof.Constantin Ionescu Says:

    Intr-o zi,Lupul cel batran,graii cam asa,catre fiul sau,mai zburdalnic si mai neascultator din fire:”De nu te potolesti si nu-ti asculti parintii te duc la Botosani,unde-ti vor pune botnita la gura,zgarda la gat,si te vor plimba in lesa oamenii acestui oras!Si…asta nu-i tot!Vei fi urmarit pas cu pas de gardienii publici sa vada pe unde calci si pe unde-ti “racoresti foalele”,daca ai pus in pungulita ce ai facut…”

  2. 2. Miratu' Says:

    Va doresc, domnule Rotundu, sa calcati intr-un rahatel dragalas de caine atunci cand mergeti pe pietonalul european al Unirii. Sau, cand nepotelul dvs va iesi la joaca sa se intoarca plin de “respect” acasa dupa ce a jucat fotbal in iarba numai buna pentru rahati de caine. Aveti dreptate ca ai nostri consilieri ar trebui sa se ocupe si de alte probleme vitale, dar nu puteti sa condamnati o masura benefica pentru civilizarea noastra ca romani. In occident aceasta masura este normala si civilizata, vizand respect fata de semenii din jur. Nu va impartasesc fatalismul ca proprietarii de animale de companie vor abandona animlalele doar pentru a nu fi penibili strangand rahateii cu punga. Probabil, ca si in cazul ridicarilor de masini, se vor impotrivi, vor face scandal si, catarhic, se vor civiliza. La fel cum va doresc si dumneavoastra.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia