Jun 30

De câte ori apare prin presă vreun caz legat de preşedintele Băsescu, familia sa sau de oamenii de vază din PDL , imediat a doua sau a treia zi va apărea şi câte un alt caz de rezonanţă, care să scoată din atenţia publică şi a presei subiectele versus Băsescu şi al său PDL.
Aşa s-a întâmplat şi ieri. De mai multe zile, capul de afiş al presei vizuale şi scrise l-au ţinut cei doi miniştri ai PDL. Monica Iacob Ridzi de la Tineret şi Elena Udrea de la Turism. De duminică, lor le-a fost alăturat şi „predica” preşedintelui Băsescu din amvonul catedralei episcopale din Slobozia.
Subiecte de presă arzătoare şi mult disecate şi întoarse pe toate feţele de către „tonomatele” de la Antenele mogulului Voiculescu.
Ieri, netam-nesam, a venit lovitura cea mare. Două cotidiene centrale, ambele recunoscute ca fiind pro Băsescu, au dezvăluit bomba zilei: fostul căpitan al echipei naţionale de fotbal, Gheorghe Popescu, a fost turnător la Securitate. Degeaba a încercat, pe tot parcursul zilei de ieri, bietul Gică Popescu să se disculpe, degeaba a venit în faţa presei cu documente cum că sunt rapoarte fabricate chiar de securişti, eticheta de turnător i-a fost lipită, chiar dacă pe nedrept.
Numai că nu toată presa a căzut în capcana întinsă ieri. Presa mogulului Voiculescu, spre exemplu, a continuat să relateze despre cazul Monica Iacob Ridzi. Şi a avut ce relata, pentru că întreg cazul a luat o turnură neaşteptată. După ce însăşi Ridze a cerut colegilor din Camera Deputaţilor să formeze o comisie şi să o ancheteze despre risipa de bani făcută în cinstea tineretului, ieri, aceeaşi Ridze i-a anunţat pe cei din comisie că ea s-a pus la dispoziţia DNA, aşa că ei să-şi caute altă treabă.
Mai mult, în timp ce ieri Ridze trebuia să depună ca comisia din Camera Deputaţilor copiile contractelor de licitaţie, ea le-a dat cu tifla, susţinând că cei de la DNA au confiscat acele documente, iar de vor deputaţii să le vadă, cu DAN-ul să negocieze.
Noua situaţie creată este şi simplă şi complicată în acelaşi timp. Simplă, pentru că prin implicarea DNA-ului, comisia Camerei Deputaţilor nu mai are obiect de activitate, Ridzi urmând a fi lăsată în pace.
Complicată, pentru că dacă DNA-.ul a declanşat asupra lui Ridze cercetarea premergătoare anchetei penale, aceasta fiind şi ministru şi deputat, celor de la DNA musai le trebuie avizul Camerei Deputaţilor. Iar în momentul în vor cere acest aviz, preşedintele Băsescu va avea o mare problemă.
Fără doar şi poate că implicarea DNA în cazul ministrului Tineretului s-a făcut la indicaţia preciză a preşedintelui Băsescu. Preşedintele a realizat că în comisia de anchetă a Camerei  PDL-ul  nu are majoritate de voturi, ceea ce nu poate fi în folosul partidului şi a lui Ridze. Iar de vor ajunge documentele lui Ridze la Cameră, se va putea ajunge foarte uşor şi la dovezile că banii cheltuiţi de Ridze s-au dus pe campania fiicei sale, ceea ce nu va da deloc bine pentru apropiatele alegeri prezidenţiale..
Implicând DNA-ul, a bloca orice cale de acces a comisiei Camerei către documentele din ministerul Tineretului. Numai că, n-a trecut nici o săptămână de când Băsescu a declarat public că va suspenda din funcţie pe orice ministru care este urmărit penal. Când cererea de aviz a DNA pentru începerea urmăririi penale a lui Ridze va ajunge la Camera Deputaţilor, preşedintele Băsescu va trebui s-o suspende din funcţia de ministru.
Ce ziceţi, va fi acesta finalul? Eu nu cred. Eu sunt convins că cei de la DNA nici nu vor începe urmărirea penală şi deci nu vor avea nevoie de nici un aviz de la Camera Deputaţilor. Ei vor constata că acuzaţiile aduse ministrului Ridze sunt nefondate, adică nu întrunesc elementele constitutive ale vreunei infracţiuni şi vor clasa dosarul cu un NUP mare, cât să-l poată vedea şi preşedintele Băsescu de la Cotroceni. După care parlamentarii PDL vor invada televiziunile la talk-show-uri şi vor da cu tifla colegilor din PNL şi PSD, demonstrându-le negru pe alb cât sunt de proşti. Şi sunt!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia