Jul 15

Vă mai amintiţi de vorba lui Viorel Hrebenciuc, negociatorul cu nimb de legendă al social-democraţilor? Hrebenciuc, zis Hrebe, a afirmat cu ceva timp în urmă, într-o şedinţă comună PSD – PDL că „vom ajunge să ne face dosare unii la alţii”. Aurită gură a avut. Iată că prezicerea sa se împlineşte, sau, mai bine zis, este împlinită prin strategia diabolică a preşedintelui Băsescu. Cel puţin ieri, pentru preşedintele Băsescu a fost o zi plină, o zi în care forţele sale malefice s-au simţit în largul lor.
Mai întâi a demisionat Ridzi din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului. Bine instruită la partid, „fătuca”, cum le numeşte Cristoiu pe tutele din presă, n-a recunoscut nici în ceasul al 12-lea că s-a înfruptat din banul public întru împlinirea unui scop nobil: acela de a ferici naţiunea română cu un europarlamentar, frumos şi deştept şi plin de succesuri, aşa cum este mezina tătucului Băsescu. În schimb s-a arătat extrem de sigură că DNA-ul îi va face dreptate. Tută, tută dar nu-i proastă de tot. Ştie ea foarte bine că şeful DNA este Daniel Morar cu numele şi Băsescu cu fapta.
Apoi, profitând de numirea noului ministru, preşedintele Băsescu s-a dezlănţuit mai ceva ca furtunile ce-au bântuit România în ultimele zile. A dat pe goarnă (cuvânt din jargonul marinăresc) câteva indicaţii preţioase pentru DNA, dar şi de avertisment pentru cei care-i stau oprelişte în drumul spre al doilea mandat preşedinţial. Aşa că, în contrapartidă la dosarul lui Ridze, cei din PNL se vor pricopsi cu un dosar pentru Tăriceanu. Cei din PSD vor primi cadou un dosar pentru ministrul Neminschi, Acesta-i începutul ofensivei!
Vor urma cele două trusturi de presă: Vântu şi Voiculescu. Cei doi moguli au fost acuzaţi public că au făcut pact cu partidele politice pentru a mânări bani negri. Nu ştiu cum va dovedi Morar de la DNA această acuzaţie pusă de Băsescu în cârca celor doi moguli, dar pe mine mă incită altceva. Zece ani s-au chinuit judecătorii să-l aducă pe Vântu la bară, în dosarele FNI – FNA, şi n-au reuşit. Va reuşi Morar să-l vadă la sediul DNA pe acelaşi Vântu? Eu nu cred.
Îmi place bătălia care se anunţă între aceşti doi titani ai forţelor malefice. Maria Vlas l-a asemuit pe Vântu cu vasiliscul, acel animal din poveşti care omora duşmanul numai ţintuindu-l cu privirea. Când Băsescu s-a luat prima oară de Vântu, am scris un comentariu în care afirmam că moartea politică a preşedintelui de la acesta i se va trage. Pe măsură ce timpul trece, dreptatea mea iese tot mai evident în relief.
În discursul său, Băsescu a clamat faptul că biata Ridzi, indirect şi fiica sa, au fost victime ale monstruoasei coaliţii dintre presă şi politicieni. Politicienii şi presa şi-au dat mâna pentru a distruge familia Băsescu. Motiv pentru preşedinte să constate cu amărăciune că în România s-a dus dracului democraţia. Cum aşa? Adică democraţia este preşedintele în persoană? Dai în el, dai în democraţie? 
Dacă în mintea preşedintelui a încolţit ideea că el este democraţia, atunci să ne aşteptăm şi la alte acte de bravură din partea acestuia. Ce-i drept, nici presa n-a pus condeiul în plumieră. Mai ales cei de  Jurnalul Naţional, care au anunţat că au trecut cazul Ridzi la arhivă şi l-au pus în mapa de lucru pe cel al Elenei Udrea. Mă refer la acea Udrea care, aflată pe Litoral în timp ce România se afla sub semnul Codului galben, a explicat oamenilor de afaceri din Turism că presa sabotează turismul românesc, anunţând catastrofe naturale, în timp ce afară este soare şi apa Mării Negre în prag de fierbere.
Numai că „fătuca” n-a luat seamă că avertismentul de Cod galben viza noaptea ce urma, o noapte de groază pentru întreg Litoralul, măturat de furtuni şi ploi torenţiale: Tuta asta vrea să ne fie prim ministru. De va ajunge, este în stare să interzică presei să avertizeze populaţia despre iminentele catastrofe naturale, lăsându-i pe români să moară amestecaţi în noroaiele torentelor sau alunecărilor de teren, numai să salveze turismul rămas fără turişti de când ea a fost cocoţată ministru.
Iată, dar, că vorbele lui Hrebe nu sunt poleite cu aur, sunt aurite de-a binelea. Presa şi politicienii fac dosare familiei Băsescu şi PDL-ului, iar Băsescu dă peste ei cu DNA-ul. Trăim cu toţii în România şi încercăm să supravieţuim „epocii Băsescu”. Câţi vom supravieţuii oare?!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia