Jul 17

Ieri, însoţit de un întreg alai de portocalii, ministrul Blaga a împărtăşit botoşănenilor din înţelepciunea sa de umil serv al preşedintelui Băsescu, cel care conduce cu o mână de fier tot ce viază prin PDL.
În cocheta sală de la mezaninul Hotelului Rapsodia au luat loc portocalii botoşăneni. Unii mai importanţi prin rangul deţinut în structurile puterii administrative şi politice, alţii mai mărunţi din toate punctele de vedere, dar mai ales al puterii de a raţiona.
Pârtia pentru cuvântul lui Blaga a creat-o preşedintele PDL Botoşani, Cătălin Flutur, care s-a adresat asistenţei în calitate de primar al Botoşanilor. Iar în calitatea sa de primar a ţinut să remarce că prin Botoşani curge lapte şi miere, criza economică existând doar în mintea celor leneşi şi pe la posturile de televiziune ale mogulilor geloşi pe inteligenţa nativă cu care preşedintele Băsescu conduce poporul român spre cele mai înalte culmi ale vieţii civilizate. Iar Flutur şi-a argumentat afirmaţia că botoşănenii nu simt criza economică, prin faptul că cei de la Forma şi Grigioverde angajează pe rupte, activitatea societăţilor respective duduind din plin.
Să nu fi aflat primarul Flutur că la nivel de judeţ avem câteva mii de şomeri în plus faţă de anul trecut şi că alte mii de societăţi s-au închis din cauza impozitului forfetar? Poate că n-o fi aflat, pentru că Direcţia Judeţeană de Statistică se află, conform algoritmului politic, în curtea PSD.
Ministrul Blaga s-a arătat mai heirupist, s-a exprimat mai muncitoreşte. El n-a negat existenţa crizei, dar ne-a recomandat să punem mâna pe roabă, lopată şi să facem drumuri.
Constat că ăştia din PDL au boala autostrăzilor şi a drumurilor. Am face noi drumuri, dar portocaliul de preşedinte al CJ, Mihai Ţâbuleac n-a reuşit să obţină pentru acest an decât două finanţări la drumurile judeţene, şi acelea pe urma proiectelor promovate de fostul preşedinte Conţac. Şi ambele le-a făcut cadoul lui Mirel Vlas, patronul de la Tehnic Asist.
Blaga a venit la Botoşani ca să bifeze o acţiune la nivelul ministerului său. În urma s-a cele câteva mii de societăţi desfiinţate din cauza impozitului forfetar nu vor învia. Dimpotrivă, vor mai muri şi altele. La Finanţe s-a făcut rând de către patronii care vor să-şi radieze societatea.
De observat că portocalii aplică o tactică anume. În timp ce Blaga perorează prin ţară, spunându-ne cât de bine trăim sub Guvernul Boc, însuşi premierul perorează de la tribuna guvernului că salvarea noastră de efectele crizei este să cumpărăm produse româneşti.
Aş cumpăra, dar de unde? Marile mall-uri vând produse importate. Inspectorii sanitar-veterinari au golit pieţele de ţărani. De unde să mai cumperi produse româneşti?
Ieri am stat de vorbă cu un cunoscut dintr-o localitate de pe valea Başeului. Omului i s-a năzărit să-şi transforme terenul aflat pe marginea răului în grădină de legume. Acum stă şi se uită la legumele care îmbătrânesc, pentru că n-are cum le valorifica. Nu există piaţă angro de legume. Ca să plătească un angajat să stea în piaţa Botoşanilor şi să-i vândă legumele, nu rentează, ar fi o cheltuială prea mare.
Într-adevăr, în întreg judeţul Botoşani nu există nici un angrosist de legume. Cum nu există nici magazine specializate în vânzarea legumelor şi fructelor. Cei de la mall-uri nu primesc la vânzare astfel de legume, chiar dacă sunt naturale 100%. Ei importă legumele, pentru că sunt din soiuri modificate genetic şi rezistă o perioadă îndelungată de timp. Legumele ţăranilor noştri se vestejesc imediat şi nu le mai cumpără nimeni.
Iată dar cum premierul Boc, ministerul Blaga şi alţi mahări portocalii la culoare rostesc în faţa românilor vorbe mari, dar rămân microscopici la fapte.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Tari în vorbe, slabi în fapte!”

  1. 1. postelnicu Says:

    vom vedea daca vom trai!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia