Jul 20

pitorac-c-tin-flamanzi-primar.jpg  Urmăresc de ceva timp comentariile care sunt postate la articolele ce vizează actuala administraţie locală a oraşului Flămânzi. În special sunt postate comentarii la orice iniţiativă a primarului Constantin Pitorac. Iar comentariile sunt extrem de răutăcioase, insultătoare şi denigratoare. Unele comentarii nici n-au fost validate, tocmai pentru că autorii lor au folosit injurii şi cuvinte obscene.
Ce se întâmplă la Flămânzi nu este un caz izolat la nivel de judeţ. Alegerile locale de anul trecut au înlocuit unii primari, în special ai PSD, cu persoane mai tinere, întreprinzătoare, dornice să facă ceva în interesul comunităţii care i-au dat votul.
Iar primarul Constantin Pitorac, care l-a succedat pe Micuţaru, primar social-democrat, a intrat în primărie cu gândul de a schimba în bine faţa micuţului oraş şi de a reda localităţii demnitatea care i se cuvine. Ori, prin preluarea prerogativelor de primar, Pitorac a început să schimbe unele „tradiţii” extrem de dăunătoare pentru administraţia locală.
În primul rând că a curăţat schema primăriei de acele personaje inactive şi obişnuite ca treburile să meargă la voia întâmplării, iar pe secretara primăriei, o persoană obişnuită să-i dicteze primarului ce şi cum să facă, apus-o la punct încă din prima zi, obligând-o să-şi vadă de atribuţiunile sale şi nimic mai mult.
Primarul a pus stavilă şi clientelei locale, acea clientelă care pe vremea lui Micuţaru beneficia de toate privilegiile ce le putea oferi un primar obişnuit cu şperţul, ori acei consilieri locali care pentru p ţuică votau şi pentru vânzarea toacei de cer.
În oraş lucrurile au început să se mişte. Primarul Micuţaru a pornit întocmirea unor proiecte pentru obţinerea de fonduri europene, dar nici un proiect al său n-a primit finanţare. Micuţaru s-a mulţumit să depună proiectul şi să aştepte să-i pice para. Pitorac s-a dus la uşa şefilor, a celor care probă finanţările şi a insistat, primind banii de care avea nevoie. La proiectele lui Micuţaru s-au adăugat cele ale sale, de asemeni beneficiind de finanţare. Iar în Flămânzi oamenii au început să vadă că faţa oraşului se schimbă şi au prins încredere în primar.
Zilele trecute am stat de vorbă cu mai mulţi locuitori ai oraşului. Toţi s-au arătat mulţumiţi de primarul Pitorac. Dacă la început l-au primit cu rezerve, fiind păcăliţi de toţi primarii de după 1990, faptele lui Pitorac i-au determinat să-l privească cu alţi ochi.
Dar tabăra care a mâncat cozonac pe vremea lui Micuţaru nu acceptă o astfel de umilinţă. Susţinătorii lui Micuţaru, cei care s-au bucurat patru ani de favorurile acestuia, caută pe orice cale să-l hulească pe Pitorac şi realizările lui. 
Ruşinos este faptul că duşmanii lui Pitorac sunt în majoritate intelectuali locali, învăţători şi profesori, social-democraţi din 1990 încoace. Răutatea ce o manifestă aceşti slujitori ai catedrei te cutremură şi te înspăimântă. Cum pot nişte educatori cu o carieră profesională în spate să-şi bată joc de munca şi statutul lor social, devenind pătimaşi politici, lăsându-se orbiţi de furia neputinţei şi a egoismului? Flămânzenii au cam început să se sature de ei şi să-i discute pe la spate.
Din câte mi-am dat seama, Pitorac nu este omul să se dea bătut. A fost militar de carieră, maistru pe un submarin, obişnuit cu pericole şi nu-i dintre cei care să abandoneze uşor lupta.
Acei profesori care-l duşmănesc, l-au deschis ca pe un analfabet, ce abia a absolvit o şcoală profesională, neştiind că un maistru militar se situează între corpul subofiţerilor şi cel al ofiţerilor, iar studiile lor profesionale sunt asimilate unei şcoli postliceale, mult apropiate de cele de subinginer. Cred ei că dacă-l taxează pe Pitorac drept analfabet şi un om neinstruit, se vor bucura de mai mult respect în comunitate. Amarnică hrană sufletească malefică! Oamenii judecă faptele, că de vorbe s-au săturat.
Polonezul Lech Walesa din electrician a ajuns preşedintele ţării. Nu l-au întrebat alţi conducători de state ce studii are, ci l-au judecat şi respectat pentru ce-a înfăptuit el pentru polonezi, pentru ţara sa.
Viaţa merge înainte. Pitorac tace şi face. Duşmanii săi vor continua să-l ponegrească prin comentarii. Vorbele lor vor zbura în vânt, faptele lui Pitorac vor rămâne mărturie peste timp şi le va invoca la alegerile locale din 2012, când alegătorii le vor cântări pentru a stabili dacă merită să-i înnoiască mandatul.

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Răutatea din noi”

 1. 1. Stelu Says:

  Musca-ti limba domnule autor ca a trecut destul timp pentru a demonstra ca va face ceva celor din flamanzi si nu a facut-o,dupa ce omul se aseaza la casa lui mai are chef si de distractii insa dl primar mai intai distractiile si apoi canalizare si drumuri,mai intai festivaluri si dupa aia constructii,mai intai poduri imaginare spre Ucraina si apoi pod la Chitoveni,mai intai la iarba verde si apoi la strans gunoaiele,vai de capul nostru oras care nici fata de groapa de gunoi nu are printre satele europene.Apropo,el,primarul stie unde se strange gunoiul din ORASUL Flamanzi.

 2. 2. Stelu Says:

  Cu site-ul primariei cum ramane ca viruseaza calculatoarele oamenilor,virusa ca acum e inchis pentru neplata,cica…

 3. 3. irimia doina Says:

  santeti foarte bun ca primar al or.Flaminzi jud.botosani,,,,,,dar foarte atentie la functionarii publici din primarie….mai ales de m.dam Mahu Maria…

 4. 4. irimia doina Says:

  in luna lui august 2009,,,m.dam Mahu Maria,,,cand s.a despartit de sotul ei pe nume Mahu Radu,,,,m.a chemat la locuinta ei ,,,si me.a zis ca se omoara…ca nu poate sa stea singura,,,caci sotul ei v.a spus dv.domnule primar ,,,ca baga mana in caseria primariei…..eu ii sar in ajutor …si o trimit pe fiica mea pe nume Irimia Georgiana sa stea cu ea,,in perioada aceasta critica….M.dam Mahu Maria imprumuta prin sat ..de la o persoana 2ooo ron..de la un frate de.al ei 1000 euro si pune in caserie….apoi isi traieste viata….ajutand.o cu fiica mea sa stea la ea….d.na Mahu M. isi facuse vreo 3 relatii cu barbati….venind barbatii la ea ,,pe fiiica mea o trimetea la Vladeni-Frumusica ,unde locuia fiica ei pe nume Nichitus Cristina,,,,dupa care a ajutato sa.si gaseasca si ea relatii cu baietii…. fiica mea fiind in clasa a Xii-a imi lipseade la scoala…cand o intrebam pe m.damMahu M.ce se intampla ea imi spunea sa nu am grija de ,,,fata ei,,,asa am ajuns pana la ora actuala…la care ma zbat eu personal sa continui fata mea si cloasa a Xiii a….dar cu mici sperante,,deoarece m.dam Mahu a pus stapanire impreuna cu fiiica ei Nichitus Cristina…..Ma scuzati ca va deranjez cu aceastaproblema ,,,,mergand in audenta la dv d.le Primar,,,aceasta persoana Mahu M.imi pune pedici….cum si la alte persoane care au vrut sa ajunga la dv. a pus pedici….D.na Mahu isi place sa.si traiasca viata,,dar nu trebuia sa se amestece in familia mea…eu fiind o persoana bolnava…cu sechele polimelita si ulcer varicos…in prezent unic intretinator de familie,,,sotul neavand servici si totodata bolnav,,,,avand un copil la facultate la zi…si doi la liceu……Eu imi cer mi de scuze ca v.am deranjat……

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia