Jul 23

În Partidul Democrat – Liberal Botoşani s-a instalat o stare de extremă nemulţumire la adresa Adei Macovei, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani. Majoritatea primarilor şi viceprimarilor PDL, când au luat act de desemnarea Adei Macovei pentru funcţia de inspector general, au avut convingerea că aceasta va fi şi omul din partidul lor potrivit să curăţi conducerile de şcoli de directorii liberali şi să numească în funcţie directori apropiaţi ai PDL.
Numai că de la desemnarea Adei în funcţia supremă la IŞJ Botoşani a trecut aproape jumătate de an, iar la conducerea şcolilor din judeţ se află aceeaşi directori numiţi de guvernarea liberală. Ori, primarii şi viceprimarii PDL au şi ei socotelile lor, socoteli care dacă nu se vor împlini, atunci, la alegerile prezidenţiale din toamnă Băsescu s-ar putea să intre în urne şi să nu mai iasă.
Mai mult, acei primari care au încercat să forţele lucrurile, adică s-o determine pe Macovei să schimbe directorii, n-au avut succes. Este şi cazul comunei Albeşti, unde directorul de şcoală a rămas la fel de liberal ca şi acum jumătate de an. Nemulţumiri sunt şi prin biroul primarului din Mihălăşeni ori din Truşeşti.
În rândul acestor primari şi-a făcut loc tot mai insistent teza cum că Macovei nu poate schimba directorii, fiind blocată de către adjuncta sa, Ana Bărculeţ, inspectorul general adj. numit de PSD. Mult mai experimentată politic, mai şireată în acţiuni, Bărculeţ face loc la conducerea şcolilor acelor profesori devotaţi trup şi suflet PSD-ului.
Macovei nu este sabotată şi compromisă numai de Bărculeţ, ci şi de ceilalţi inspectori. Puhoiul de inspectori din IŞJ vorbesc cu Macovei mieros prin faţă şi o hulesc cât pot pe la spate, sabotându-i orice încercare sau demers de la umbla la funcţiile de directori de şcoli.
Ajunşi în pragul disperării, primarii şi viceprimarii PDL din judeţ au iniţiat un protest, pe care-şi pun rând pe rând semnătura, protest ce va fi înmânat preşedintelui de partid Cătălin Flutur, cu cerinţa fermă de a-i retrage lui Macovei sprijinul politic şi de a desemna alt membru PDL care să ocupe funcţia acesteia.
Ei vor în funcţia de inspector general o persoană băţoasă, capabilă să-i înfrunte pe veteranii din instituţie şi să-i înfrângă, impunându-şi voinţa în satisfacerea intereselor de partid. În aceste zile protestul va ajunge pe masa preşedintelui Flutur. Cum va reacţiona acesta?
Părerile sunt împărţite. Unii democraţi-liberali cred că Flutur o va mai păsui pe Macovei, în speranţa deşartă că aceasta va reuşi să se facă ascultată. Alţii susţin că o va înlocui. Dar cu cine? Să-i vină rândul lui Lăcătuş la şefie? Eu nu prea cred. Face şi el parte din tagma găştii vechi, care-şi protejează proprii săi oameni şi interese iar de partid îl doare-n cot.

written by Ioan Rotundu


10 Responses to “Ada Macovei, aut?!”

 1. 1. Profesor Says:

  Sa aveti gura aurita. De cand sunt in invatamant nu am mai vazut asa ceva. Cum sa se respecte legea si sa fie un climat civilizat in cadrul unitatilor de invatamant din Botosani cu asemenea conducere la ISJ. Legal, cei 2 reprezentanti ai PDL in conducerea ISJ nu indeplinesc conditiile legale de a ocupa aceasta functie (nu au gradul didactic I, Carmocanu a sustinut anul acesta examenul de grad, dar intra in vigoare de la 1 septembrie, iar Ada Macovei are doar definitivatul si nu are nici vechimea necesara, nu este nici titulara in invatamantul botosanean). Asta doar din punct de vedere legal. Din punct de vedere moral sa nu mai vorbim. De cand au ajuns in conducerea ISJ numai aranjamente pe care le stie toata lumea (pretransferuri, detasari, bacalaureat, titularizare) – dar nu le poate dovedi nimeni, razbunari personale, amenintari, santaje, scandal in presa. Este foarte usor sa distruga ce a mai ramas din invatamant, dar va fi mult mai greu de intrat intr-o stare de normalitate. Urmariti numai discursul doamnei Macovei atunci cand este vorba de profesori (Asiminicesei – “numai atat poate”, profesorii corectori sunt incompetenti, informaticianul de la Ghica cercetat penal, supraveghetorii niste corupti etc).

 2. 2. Profesor Says:

  Completare: Sunt o persoana care am crezut intr-o schimbare la ISJ, dupa numirea Adei Macovei. Am sperat intr-o schimbare, in aplicarea legilor, in corectitudine si moralitate reala, nu doar la nivelul declaratiilor.

 3. 3. Profesorul turmentat Says:

  Nu au ramas aceiasi directori chiar peste tot. La Paltinis, de exemplu, diroctorul cu – sa zicem – orientare liberala a fost inlocuit cu unul cu orientare – sa zicem – pedelista. Mai mult, noul director a trecut si la inlocuirea cadrelor didactice coordonatoare de la scolile subordonate …..

 4. 4. Calul troian Says:

  Domnule Rotundu, sunteti partial dezinformat. La Albesti e un nou director, democrat liberal. Iar Lacatus ar fi greseala capitala a democrat liberalilor in fruntea ISJ. Ae arata ca se poate si mai rau decat acum.

 5. 5. Calul troian Says:

  Domnule Rotundu nu cred ca Ada va fi schimbata si asta pentru ca invatamantul i-a revenit lui Buhaianu, iar el a trebuit sa-si puna un om care sa-l asculte. Nu Ada Macovei conduce ISJ -ul.
  Este ca si cum Flutur ar recunoaste ca nu trebuia sa accepte banii de campanie ai lui Buhaianu, este ca si cum Androneasca ar accepta ca incalcat toate conditiile punand o profesoara ce are doar definitivatul pe post de inspector sef, este ca si cum ati pretinde ca in tara asta mai exista ceva ce nu poate fi cumparat.

 6. 6. danezul Says:

  Domnilor cu siguranta va pleca de la inspectorat,Ada Macovei face ce o taie capul si ce-i spune Buhaianu.Sunt membru activ PDL si domnule Flutur,daca nu dati curs cererii primarilor ce vor sa o schimbe,faceti o mare greseala .Ada Macovei reduce sansele PDL cu 2,86%,ce ziceti domnule Flutur e un Procent de neglijat?pentru detalii si precizari va rog sa ma contactati( daca nu va ia Ada Macovei si Buhaianu sefia partidului dar Pina atunci ATENTIE LA ACHITEI !!!!!!

 7. 7. postelnicu Says:

  ????

 8. 8. profesorul turmentat Says:

  astea sunt vremurile taica!!!!!

 9. 9. dan Says:

  d-na insp . gen ,la LAURIAN, cand veti face putina ordine, dir. onofrei nu a scos catedra de romana la repartitii, atribuind-o ilegal numitului cristea dragos, care nu a participat in viata lui la un concurs de titularizare, fiind absolvent 2009, sau daca onofrei e prieten cu carmocanu,cojocaru,d-ta fosta eleva a laurianului…ii permiti lui onofrei sa faca ce vrea…,,doar e pe mosiia lui,,!!

 10. 10. sara Says:

  copilul ei alexandru macovei e mai ceva ca in filme!!!!!!!!!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia