Aug 13

Drepţi! Spre faliment, marş! Este comanda pe care cei de la FMI au dat-o Preşedinţiei şi Guvernului României. Iar preşedintele Traian Băsescu, premierul Boc, au luat poziţia de drepţi şi duc România spre râpă. Căci încotro se îndreaptă România, dacă nu spre prăpastie, împinsă de spate de către FMI.
Este cunoscut faptul că FMI nu este o organizaţie financiară de caritate, ci este o organizaţie care execută întocmai politica ce i se ordonă. Iar deasupra FMI se află grupurile de interese care conduc lumea, care fac ordinea în lume, care stabilesc cine prosperă şi pe seama cui.
Analiştii politici şi economici ştiu foarte bine cum a fost îngenuncheată Rusia lui Elţân de către FMI. Elţân s-a bucurat de o deschidere largă a FMI-ului, Rusia s-a îndatorat cu zeci de miliarde de dolari, dar a trebuit să se supună regulilor stabilite. Iar regulile urmăreau ca Rusia să nu mai fie o putere mondială, o concurentă a SUA de la egal la egal. Aşa s-a prăbuşit economia Rusă, aşa s-a prăbuşit Rusia ca putere mondială.
A trebuit să intre în scenă Putin, rusul cu ochii albaştri, extrem de reci şi lucizi, care a pus la punct FMI-ul şi care a redat Rusiei puterea de odinioară. Ca Rusia a mai păţit-o Argentina, a mai tras-o pe cocoaşă Brazilia.
În anul 2008 România a avut cea mai mare creştere economică din Europa şi printre primele din lume. Prosperitatea României a stricat multora socotelile. Mai marii Europei şi ai SUA ne-au lăudat pe de-o parte, dar au pus FMI-ul să stea la pândă, să stea cu ochii pe noi.
Criza economică sfâşia SUA, zdruncina economiile puternice ale ţărilor europene dezvoltate,  iar România huzurea, Guvernul Tăriceanu împărţind bani cu nemiluita oricui se arăta dispus la o investiţie.
Poate că Tăriceanu a secat visteria ţării în mod conştient. Ştia că va pierde alegerile şi mai ştia că PDL-ul va veni la guvernare. Precum strămoşii noştri în faţa hoardelor de tătari, Tăriceanu a pustiit totul în calea guvernării PDL. Iar cei de la FMI au luat act.
Guvernul Boc a venit la cârma ţării nepregătit să facă faţă crizei, pentru că marinarul de la Cotroceni n-auzise la viaţa sa de aşa ceva. Dimpotrivă, brava în faţa naţiunii române că ţara nu poate fi afectată de criză. Apoi când criza şi-a înfipt colţii, marinarul a simţit că vaporul numit România ia apă. Aşa că a pus pompele în funcţiune, adică a cheltuit şi bruma de bani rămasă de la liberali, dar s-a ivit o altă problemă.  De la riscul de scufundare a apărut riscul ca economia românească să eşueze, să intre în faliment.
Atunci au intrat în scenă cei de la FMI. Precum coioţii stârvul, cei de la FMI au adulmecat moartea clinică în care intrase economia românească şi s-au oferit să ne ajute. Ştiindu-l pe Băsescu orgolios, au bătut la uşa sa şi s-au oferit să scoată ţara din colapsul în care tot Băsescu o băgase. Bucuros că cineva din puternicii lumii i-a călcat pragul, Băsescu şi-a trădat poporul şi a negociat la secret cu FMI-ul cum să-şi vândă ţara. Cum a vândut-o, am aflat peste jumătate de an! Prea târziu ca noi să mai putem face ceva.
De atunci FMI-ul ne dictează când să ne culcăm, când să ne sculăm, cât să muncim şi pe câţi bani, cât avem dreptul să mâncăm. România nu mai este ţara prosperă de anul trecut. Este roaba FMI-ului din anul acesta. Înrobirea au făcut-o chiar cei aleşi prin vot naţional. Nici măcar în al 12-lea ceas preşedintele Băsescu nu vrea să recunoască incompetenţa Guvernului Boc şi să-l demită.
Nu avem nici un fel de program anticriză. Doar vorbe. Banii de la FMI s-au topit şi noi nu ştim pe ce. Nu mai sunt bani de salarii, pentru plata pensiilor, iar Boc anunţă măsuri disperate şi aberante. Nici o măsură care să spijine economia ţării, care s-o ajute să se revigoreze. Dealtfel aceasta este şi dorinţa FMI, scopul urmărit. România să devină cât mai îndatorată iar economia cât mai slabă. UE, SUA n-au nevoie de o Românie puternică.
Iată de ce cei de la FMI au venit şi au comandat sentenţios: Drepţi! Spre faliment, marş! Iar conducătorii ţării execută conştiincios. Nu numai ei, ci şi noi, acceptând cu supuşenie deciziile conducătorilor!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Drepţi! Spre faliment, marş!”

  1. 1. Dan Says:

    Buna ziua domnule Rotundu,
    si bine ati revenit pe plaiuri botosanene dupa o minivacanta , in care cei care va citesc au simtit lipsa articolelor dvs. As dori – dar, doar dumneavoastra decideti – ca asemenea informatii , referitoare la FMI, bilderbergi, planuri , intentii oculte ale celor din umbra , care conduc destinele omenirii, sa fie facute publice in jurnal, tocmai pentru ca oamenii din toate categoriile sociale sa fie informati. Nu multi au acces la internet, unii nici macar un computer nu au prin preajma, asadar putini sunt cei care au posibilitatea sa intre pe blog. Personal, de fiecare data cand accesez jurnalulbtd.ro , intru si pe blogul dumneavoastra unde aflu informatii utile, unele dintre acestea neregasindu-se in mass-media. Sunt constient ca unele dintre acestea nu pot fi publicate in jurnal tocmai pentru ca v-ar expune si, probabil , afecta. Referitor la cele scrise mai sus, imi trec prin minte cuvinte celebre, printre care : ” Exista doua cai pentru a ingenunchea o natiune : prin sabie sau prin indatorare” . La sfarsitul anului 1989 , din cate stiu, Romania nu avea nicio datorie externa. Cu banii imprumutati s-au realizat multe in beneficiul acestui popor. Actualmente avem o datorie externa de aprox. 75 miliarde euro!!! Enorm.Ca simplu cetatean al acestei tari, intreb , simplu, cui i-au folosit acesti bani, ce proiecte majore, obiective au fost atinse, am progresat ca tara????? Continui sa ma intreb…cand si mai ales cine va plati creditorilor acesti bani? Se vehiculeaza ideea ca acest FMI va constitui in viitor noua banca mondiala, unica dealtfel . De asemenea, un nou guvern mondial va fi instaurat oficial, si nu asa in umbra cum guverneaza acum. Pare utopic, aiuristic ce scriu. In cercurile europene, in special, au aparut reactii, atitudini, oponenti fata de acest sistem diabolic. Cu siguranta dumneavoastra stiti la ce ma refer. Ma intreb , masoneria ce rol joaca in aceste planuri de culise, stiut fiind faptul ca de-a lungul istoriei a avut un rol marcant in principalele evenimente din lume. . . Nu-mi ramane decat sa va salut si sa revin cu comentarii la cele scrise de dumneavoastra, dupa un scurt concediu la poalele Calimanilor, in inima codrilor, departe de FMI, guvernul Boc, Basescu si alte marionete care nu fac altceva decat sa eclipseze acest mare dar dumnezeiesc VIATA! Toate bune, Dan.

  2. 2. Catalin A. Says:

    Buna ziua, nu am inteles pana acum toate acuzatiile referitoare la FMI: cine a obligat Romania sa ia aceste imprumuturi, sa se autodistruga imediat dupa ´89, sa se autodiscrediteze? Dvs. ati exemplificat in cateva articole si ati demascat distrugerea Cooperatiei, a CAP-urilor, a fabricilor etc. Avea FMI-ul de a face cu toate acestea? Are FMI-ul ceva comun cu baronii locali din Romania sau cu coruptia din aparatul de administratie?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia