Aug 21

Poporul român trăieşte în momentul de faţă o mare agonie naţională. Statul de drept, baza oricărei democraţii, coloana vertebrală a oricărui sistem democratic, pur şi simplu a fost spulberat. Iar cei care-şi bat joc zilnic de noi îşi dau aere de vedetă, de eroi naţionali, sfidându-ne pur şi simplu prin tot ceea ce fac.
În ce constă marea agonie naţională a democraţiei noastre? Cum mai putem vorbi de existenţa în România a unui stat de drept, când un ministru, ajuns în funcţie prin votul Parlamentului României, sfidează cel mai înalt for legislativ al ţării şi nu se supune controlului şi anchetei care au rostul de a clarifica dacă a respectat legile statului sau le-a încălcat.
Mi mult, ministrul formulează plângeri penale împotriva celor aleşi de popor să-i reprezinte interesele. Ministrul Elena Udrea a inaugurat un nou mod de a jecmăni ţara. Furi banul public, iar atunci când se încearcă tragerea ta la răspundere îi chemi în judecată pe cei care îndrăznesc aşa ceva. S-a ajuns în situaţia ca parlamentarii să nu-şi mai poată exercita prerogativele de aleşi ai poporului de teama că se vor alege cu dosare penale.
Nici pe departe cei din Comisia Orban nu sunt modele morale ale societăţii. Dar ei au ajuns în comisie în urma votului în plen al parlamentarilor, au primit un mandat ce trebuie dus la îndeplinire. A te prezenta în faţa comisiei nu înseamnă că te umileşti în faţa lui Orban, Săftoiu sau cine o mai fi. Ei reprezintă în acest caz voinţa poporului. Iar a sfida poporul, aşa cum a făcut-o ieri Udrea, de pe poziţia de înalt demnitar al statului, înseamnă încălcarea jurământului depus la investirea în funcţie, înseamnă încălcarea legii, iar locul unei asemenea persoane este după gratii şi nu în fruntea unui minister.
Parlamentarii din comisie au fost înregistraţi ilegal, iar înregistrarea dată presei. Nici preşedintele Camerei Deputaţilor, nici preşedintele României n-au condamnat gestul şi nici n-au cerut o anchetă care să stabilească cine este cel care şi-a permis o astfel de încălcare a legii. Culmea, nici parlamentarii nu s-au arătat prea indignaţi, semn că responsabilitatea lor este departe de cea a unui ales prin vot, mai ales uninominal.
Şi tot culmea, parlamentari cu statut de oameni serioşi, care au un trecut respectabil, aşa cum este pedelistul gălăţean Mircea Toader, se prostituează politic apărând-o pe Udrea, deşi ilegalităţile sale sunt evidente.
Ca un capac la toate aceste obrăznicii parlamentare şi ministeriale, ieri aflăm că fratele preşedintelui Băsescu, cofetarul Mircea Băsescu, cel implicat în atâtea acte de corupţie, a devenit asociat la o firmă ce are drept scop consultantă în comerţul cu armament, alături de nişte generali ai Armatei Române, ce-au deţinut funcţii cheie în structura Ministerului Apărării Naţionale. Iar alături de ei se află şi fiica directorului general din Ministerul Economiei, care răspunde exact de Departamentul producţiei de arme.
Ei bine, această asociere este un exemplu cât se poate de clar de corupţie pe seama banului public. Miza este una uriaşă. România urmează să cheltuiască vreo 12 miliarde de euro pentru înarmare. Iar aceşti bani sunt o mană cerească pentru cine va reuşi să-i gestioneze. Dealtfel directorul general din Ministerul Economiei a şi recunoscut că prezenţa în firmă a lui Mircea Băsescu este aceea de a deschide uşile la fratele său de la Cotroceni, care în calitate de preşedinte al României este şi şeful suprem al Armatei.
Iată dar că una strigă preşedintele Băsescu, când vine vorba de lupta împotriva corupţiei şi alta pune la cale prin restaurante, la şpriţuri prelungite.
Trăim o agonie naţională. De noi depinde dacă la toamnă, în urma alegerilor prezidenţiale, vom sucomba definitiv ca stat sau ne vom revigora ca naţiune.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia