Aug 25

Aşa cum stă scris şi pe frontispiciul site-ului Jurnalul, prin cele ce se publică pe acest site noi ne-am propus să luăm atitudine civică faţă de abuzurile puterii, ale politicienilor, ale celor plătiţi din banul contribuabilului pentru a presta o muncă publică în favoarea sa. Numai că adevărul supără, iar atunci când scriem adevărul apar şi tabere ale nemulţumiţilor, cărora nu le convine decât ceea ce se potriveşte cu chipul şi asemănarea lor.
Aşa s-a întâmplat şi ieri, când pe site-ul Jurnalului a fost publicat comentariul intitulat „La Botoşani, Băsescu i-.a furat lui Tăriceanu laurii victoriei”. Pentru că n-au avut argumente cu care să-mi combată opinia exprimată, cei aflaţi în tabăra portocalie au lansat la adresa mea fel de fel de acuze. De la insinuarea că am fost plătit să scriu acel comentariu până la sfatul de a-mi îndulci tonul faţă de Băsescu, pe care cel în cauză îl consideră salvatorul naţiunii române. Un altul a constatat că după ce l-am ridicat în slăvi pe Florin Ţurcanu, acum l-am aruncat într-o mocirlă nemeritată.
Diferenţa dintre mine şi aceşti comentatori, care în opinia mea nu sunt decât nişte prostituaţi politici din varii interese, constă în aceea că eu pot gândi şi mă pot exprima liber, neavând nici o obligaţie politică sau de altă natură, nu aparţin structurilor puterii, n-am cerşit votul public pentru a mă înfrupta din privilegiile puterii, nu sunt plătit din banii contribuabililor şi nici nu sunt finanţat pe căi oculte din banul public.
Vor hămăi mult şi bine aceşti comentatori, în realitate personalităţi ale vieţii publice, unii chiar demnitari, pentru că eu tor voi scrie ce am de scris. Respectul pentru cititorii noştri, zilnic peste cinci mii, uneori chiar zece mii, ar trebui să-i determine pe aceşti profitori de beneficii personale pe seama funcţiilor şi a banilor publici  să aibă bunul simţ de a nu-i jigni. Când un articol este accesat de peste cinci mii de persoane, care acceptă opinia jurnalistului ca fiind ancorată în realitate, cei doi, trei nemulţumiţi, comentatori în deplina laşitate a anonimatului, ar trebui să aibă decenţa de a respecta voinţa acestei majorităţi.
Indiferent de comentariile care vor mai fi (îl asigur pe acel comentator ce se teme că vom introduce cenzura ca la Monitorul că noi nu vom continua să validăm opiniile exprimate la subiect şi nu imbecilităţi), indiferent cine sunt hămăitorii, noi vom continua să fim caravana atitudinii civice care trece în drumul ce şi l-a asumat.
Referitor la sfatul de a-mi îndulci tonul faţă de preşedintele Băsescu, eu mă simt român, sunt născut în România, ţara mea se bucură în lume de un anumit respect ştiinţific şi cultural şi nu vreau să fiu reprezentat de un preşedinte bădăran şi tratat cu sictir de către ceilalţi şefi de state, atunci când au întâlniri publice. Vreau un preşedinte care să mă reprezinte cu demnitate, care să impună respect străinilor, care să mă facă să fiu mândru oriunde m-aş afla pe acest glob pământesc. Băsescu este marea ruşine a naţiunii române, este ruşinea galeriei de conducători pe care i-a avut România până la el. În opinia mea, front în jurul lui Băsescu fac cei care îi seamănă la caracter.
În cel priveşte pe cel care m-a acuzat că l-am ridicat în slăvi pe Ţurcanu, ca apoi să-l arunc în mocirlă, îi atrag atenţia că am dreptate în ambele cazuri. Ţurcanu este un politician ce face parte din categoria „vanghelienilor”. Este tot atât de deştept ca şi Vanghelie şi are intuiţia politică a acestuia. Un an de zile l-am avertizat pe Liviu Câmpanu să fie atent la Ţurcanu, că-i va lua preşedinţia partidului. S-a întâmplat cum am prevăzut, iar Câmpanu acum regretă că n-a luat seamă la vorbele mele. Ţurcanu are părţi rele, dar tocmai aceste trăsături negative de caracter l-au propulsat în faţa electoratului. Probabil că profilul de politician al lui Ţurcanu este cel dorit de electoratul nostru. Iar dacă este aşa, ceea ce au am criticat la Ţurcanu ca fiind trăsături negative, trebuie privite drept calităţi. Aşa a hotărât electoratul, nu eu!
Ca şi Vaghelie, Ţurcanu, în brutalitatea sa comportamentală, are reale calităţi de politician, dovedite atât în alegerile locale cât şi cele parlamentare de anul trecut . Cine nu i-a recunoscut aceste calităţi a plătit!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia