Aug 26

ciofu.jpg În cursul zilei de ieri, la redacţie, am primit mail-ul de mai jos:
„Directia de Sanatate Publica , a doamnei Ciofu T. , sta sa explodeze. Toata lumea e nemultumita de faptul ca incepand din luna iulie 2009, personalului contractual-deci cel ce munceste si pe spatele caruia sta functionarimea de la birouri, i s-a taiat fara nici un temei legal , toate sporurile in afara de cel de vechime. Spun fara temei legal , deoarece acestea ( spor de preventie, spor pt conditii de munca-toxicitate, spor de HIV, etc) sunt acordate conform legii si prevazute in contractele de munca.
Toata tarasenia a pornit intr-cat profitand de o hotarare judecatoreasca ramasa definitica, functionarii publici din DSP, si-au tras prime de vacanta pentru anii 2004-2008 si desigur si-au acordat aceste prime si in anul 2009 primind astfel sume de 10.000-25.000 lei fiecare. Aceasta , in conditiile de criza ,  in care bugetul DSP pentru salarii nu permitea acest lucru, iar Legea spune clar , ca aceste prime de vacanta se acorda numai in cazul in care sunt prevazute in bugete si sunt surse financiare.
Conducerea DSP a preferat insa sa îsi plateasca lor si apropiatilor lor, prime de sute de milioane si sa lase doctorii , biologii, asistentele , din laboratoare , inspectii , etc.  fara sporurile de periclitate desi acestia lucreaza in mediu toxic( cu medii, virusi,) fiind supusi oricand pericolului contaminarii. Eminenta cenusie a acestor manevre este directoarea economica, o personalitate oculta care se ocupa cu multe ( de la asa zise expertize, la reprezentarea unor societati financiare si de asigurari , cum ar fi ING  , sau a unor societati de pensii private) lucruri incompatibile cu stratutul ei de asa zis functionar public. Intrebare intrebatoare:
Ce face Curtea de Conturi, Prefectura, Consiliul Judetean si Ministerul Sanatatii? Tin Incompetenta si afacerile DSP sub aripile lor ocrotitoare. Daca sefii si functionarimea , tot si-au tras prime de vacanta , ne intrebam de ce cadrele medicale , biologii, oamenii de serviciu , soferii , nu ii iau de o aripa pe toti astia sa ii trimita intr-o vacanta permanenta?”
Asupra acestei probleme voi derula o anchetă, urmând ca finalul să-l public pe site-ul Jurnalului.
Până atunci, poate că Tamara Ciofu, în calitatea sa de director al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, ajunsă în această funcţie graţie PSD-ului, va lua măsurile cuvenite ca instituţia să nu explodeze… social.

written by Ioan Rotundu


10 Responses to “Tamara Ciofu are mari probleme!”

 1. 1. Adrian Boicu Says:

  Dna dr.Ciofu are de luptat si pentru imbunatatirea imaginii celor ce reprezinta Directia de Sanatate Publica incepand cu dr. Chihaia – “maseaua cariata a sistemului”– potrivit spuselor reporterului de la Prima TV de acu 4 luni cand a fost data afara din cabinet de doctorita Nastac – si a sotului acesteia , inspector si expert eminent in bauturi alcoolice la inspectie care pentru a fi ascuns privirilor sta in concedii medicale ce depasesc perioada legala. Dr.Chihaia gestioneaza prin asistentul personal incasarea analizelor efectuate la sanepid fara chitanta prin emiterea unui bon de incasare neurmat de chitanta. Bineinteles ca semnatara scrisorii de la care a pornit completarea mea ,desi personal contractual , nu face parte din cercul celor 4 colege care beneficiaza de “sponsorizarile” sefei , care le-a marit de ani buni sporurile de pe langa fluturas si completat salarul acum in plina criza .

  Ar fi interesant Stimate Domnule Rotundu sa verificati printr-un solicitant necunoscut , acest amanunt “picant” , de care sufera sistemul sanitar si care face parte din economia supterana.

  Adrian Boicu

 2. 2. Adrian Boicu Says:

  Intradevar d-na Ciofu are mari probleme dar le merita pentru ca tolereaza magariile directorului economic – persoana cunoscuta cu probleme de comportament pe care ia a preferat-o in continuare, probabil din motive personale bine intemeiate.
  Pacat ca salariatii din DSP sufera iar conducerea numita POLITIC nu se implica, singurul director care ar vrea putina ordine este dr. Apetroaie dar fiind adjunct nu poate face nimic.
  Personalul contractual nu are nici o vina de deficitul bugetar din DSP pe care directorul economic l-a creat, mai ales ca din hotararile judecatoresti familia Lungulescu si-a tras in jur de un miliard lei, reprezentand sporurile pentru un an la acest personal contracual.
  La DSP situatia de DICTATURA economica continua iar pe Ciofu probabil situatia materiala nu o intereseaza si calca si ea pe cadavre cu amica ei Lungulescu.

 3. 3. Victor Says:

  Comentariul al 2-lea e scris de cei cu musca pe caciula, respectiv Lula, pentru ca dr Chihaia a fost singura din conducerea DSP care intradevar a fost corecta si a respectat legea, deranjanu-i pe unii din unitate care nu au stiut masura niciodata, provenind din familii dezorganizate si sarace, apoi devenind niste parveniti.
  Toata discordia de ani de zile din DSP e provocata de directorul economic , care face numai zazanie si dezbina acest colectiv..
  Daca intradevar vreti sa descoperiti ceva d-le Rotundu la DSP incepe-ti cu cursul de – ELEMENTE DE IGIENA -care se organzeaza in cadrul unitatii, obligand agentii economici sa urmeze cursul, sa plateasca 2.000.000 lei iar DSP-ul incaseaza doar 200.000 lei, restul de 1.800.000 lei intrand in diverse buzunare desi toata aceasta mascarada este in totalitate organizata de DSP..
  De ani de zile se practica aceasta hotie , cu stiinta celor din conducere si merge mai departe prostind agentii economici, obligindu-i sa se inscrie cu fel de fel de amenitari.
  Ar fi interesant cineva corect sa scoata la iveala aceasta hotie cu aceste cursuri sa vedeti ce sume fabuloase intra in diverse buzunare la unii smecheri din DSP de ani de zile.
  Atunci o sa se vada de ce pe unii stabi nu-i intereseaza salariul sau sporurile , cumparind apartamente prin Bucuresti sau sfidand bietii salariati care muncesc cinstit.
  V-am fi foarte recunoscatori sa starniti aceasta hotie din DSP si sa vedeti unde merg banii pe cursuri.

 4. 4. Adrian Minune Says:

  D-na Ciofu nu face nimic pentru DSP, ea si-a mentinut directoarea economica probabil din motive bine intemeiate pentru ea sau amandoua.
  Mai ales ca stia de comportamentul dezichilibrat al acesteia dar pacat ca salariatii sufera si nu sunt respectati dupa calitatile si munca lor.
  In DSP se merge pe lozinca – DEZBINA SI CONDU – e un dezastru din toate punctele de vedere.
  Familia Lungulescu a primit in urma hotararilor judecatorest aproape un miliard de lei iar voi FRAIERILOR de contractuali munciti si ciocu mic ca nu aveti nici o sansa sa va gasiti dreptate cu actuala conducere.
  Singurul care ar putea face dreptate la DSP e dr. APETROAIE dar fiind adjunct nu poate trece peste CIOFU asa ca … voi munciti … caci smecherii au grija ca malaiul sa ajunga la ei nu la voi.
  DEZASTRU din oamenii care muncesc.
  Rusine nu mai exista, nu vedeti ce TUPEU au si cum calca pe cadavre… parca ar mostenii pamantul…
  Blestemele o sa le ajunga , noi din putinul care a mai ramas o sa va aprindem LUMANARII sa va SATURATI

 5. 5. Adrian Minune Says:

  D-na Cifu nu face nimic pentru DSP , ea si-a mentinut directoarea economica din motive numai de ea stiute.
  Dr.Chihaia a fost singra din conducerea DSP care a respectat legea si care a incercat sa aduca unitatea la un nivel normal , desi a intampinat destule din cauza unor persoane provenite din familii dexorganizate, sarace apoi devenind niste parvenite.
  Suma luata de de familia Lungulescu in urma unor hatarari judecatoresti a fost in jur de un miliard de lei , asa ca normal ca nu mai sunt bani pentru voi FRAIERILOR de contractuali.Voi stati si munciti in conditii grele caci SMECHERII au grija pentru buzunarele lor.
  Daca vreti sa aveti un SOC d-nule Rotundu incercati sa mergeti pe firul hotiei privind cursurile – ELEMENTE DE IGIENA – care se fac in totalitate de DSP, agentii economici platesc pentru fiecare angajat cite 2.000.000 lei iar la DSP ajung 200.000 lei iar 1.800.000 lei in buzunarele unor smecheri din conducere.
  De ani de zile se face aceasta hotie si nimeni nu indrazneste sa faca nimic
  DR.APETROAIE este singurul care ar mai putea face ordine la DSP dar fiind adjunct nu poate trece peste Ciofu.

 6. 6. SIGUR Says:

  In cazul in care angajatul este nemultumit de salariul oferit isi poate da demisia. De ce nu va dati demisia si sa mergeti sa lucrati in spitale unde aveti exact aceleasi salarii de baza si alte sporuri?Ce eficienta aveti? Cate certificari de calitate aveti de la organismele abilitate?In mediul privat ati incercat? Intotdeauna angajatii de la stat s-au plans de salarii…Grele intrebari,nu-i asa? Se cauta doctori, biologi si asistente …ce va face sa ramaneti aici?Va spun tot eu: muncesti nu muncesti, leafa chiar daca e mica merge si e sigura! Si daca mai prinzi niste sporuri ceva…vreo 50% de laborator, iaca esti mai tare decat cel de la privat care munceste de pocneste cu bani mai putini..faceti o analiza a activitatii voastre inainte de a cere. In locul conducerii as solicita unei firme de audit evaluarea personalului si verificarea eficientei.

 7. 7. PANDURUL Says:

  De ce nu aduce-ti auditul sa va verifice la TESA sa vada cat munciti si cum stati prin birouri degeaba si asteptati numai sa MULGETI ?
  V-ati adus si puturosii de soti ca sa manance banii publici si sa doarma la serviciu … binenteles pe munca noastra …
  De ce nu-ti trimiti madam barbatul la privat sa vezi cat il tine la cat de harnic este? binenteles ca in minutul 1 l-ar spala ca sa poata sta prin birouri..
  De ce nu mergeti impreuna la privat ca sa se poata lucra in conditii normale la DSP ? sa scape salariatii de niste LEPRE ? fara pic de caracter ? chiar nu va dati seama ca toata lumea va ignora JIGODIILOR ? …
  Inafara de ciofu .. cine va mai agreaza ?
  A-ti auzit ce este ala bun simt ? ce este ala caracter ?
  Stiti numai ce este HOTIA si TRUFIA….

 8. 8. un om Says:

  Pentru nr.6: Madam LILA, indicatiile pe care le dai sunt valabile si pt.tine si nespalatul de barbat-tu. Incercati si voi la privat sa vedeti cum e. Sau dupa cit ati furat de la DSP va puteti face o firma la care sa faceti tot ce vreti. Deocamdata fiind angajati la stat, chiar daca esti director economic, nimeni nu te mai suporta sa faci numai prostii, asa ca vei primi numai suturi pana ai sa te potolesti, chiar daca Ciofu te tine inca in brate. Si Ciofu nu va putea face nimic pana nu va indrepta greseala pe care a facut-o cand te-a adus. S-a creat o bariera : Ciofu cu Lila, si de cealalta parte restul personalului. Orice ar face Ciofu, cat de frumos ar vorbi,cat incearca sa convinga pe fiecare ca nu are nici o treaba cu Lila, pana nu va renunta la ea, nu va putea face mare lucru, va avea numai un zid de care va da cu capul zilnic, nimeni n-o s-o ajute in nici o actiune, ba chiar isi face numai deservicii. Pe langa DSP, si cei de la PSD ar trebui sa socoteasca cate voturi vor pierde in toamna numai pentru ca tin o parvenita, o bandita de tipul lui Lila in fruntea unei unitati de calibrul DSP. Numai ca a cotizat cu sute de milioane de lei (furati de la DSP), altfel spus si-a cumparat postul de sef, nu este suficient ca sa fii in functie de conducere. Cred ca in curand se va sparge buboiul si Sindicatul va incepe si actiuni mai dure pentru a se termina o data cu balciul care este acum in DSP. Toata lumea trebue sa fie pregatita pentru a-i raspunde la toate prostiile ce-i trec prin cap acestei cretine care pe unde trece numai scandal face. Ceea ce este cel mai grav ca nici controalele care au fost nu vor sa scoata la lumina adevarul. La sesizarea primita de la minister si-a facut singura raspunsul, la curtea de conturi au trimis doi papagali care n-au gasit nimic, la politia economica au trimis o pupaza care a venit si l-a intrebat pe conu Misu (care este mana in mana cu ea pentru ca altfel nu prinde nevasta-sa lucrari de constructii la spitale), iar acesta le-a dat asigurari ca nimic nu este adevarat din ce scrie in reclamatie, deci totul este perfect, numai lumea este rea si n-o lasa sa-si faca de cap cu banii publici.
  In legatura cu cursul de igiena, nu este nici ea straina de banii care se invart pentru ca acum l-a bagat si pe prostul de barbat-su in comisie pentru a avea un control mai sigur asupra sumelor care se incaseaza.

 9. 9. Marco Polo Says:

  Pacat de cei doi medici epidemiologi de care politica nu mai poate sa incapa, respectiv Dr Chihaia si Dr Stana. Dr Stana a plecat din sistem si Dr Chihaia este marginalizata fatis. Probabil ca va veni vremea cand isi va da seama ca nu e bine sa te pui cu prostii ca au mintea odihnita…si va pleca si ea. Si atunci tot ce va insemna prevenire si combaterea bolilor transmisibile, programe de imunizari vor ramane pe mana” specialistilor”‘ din partid care habar nu au cu ce se mananca asta…Pe fondul saraciei extreme spre care ne indreptam si a dezorganizarii fatise, a incapacitatii statului de a gasi solutii, viitoarele epidemii vor face ravagii nefiind impresionate de carnetele de partid ale celor de la conducere!Respect pentru osanditorii acestei natii,Doamne-ajuta-ne pentru ce va urma!

 10. 10. DRICUmedical Says:

  Epidemiologia este stiinta medicala care se ocupa cu elaborarea programelor de protectie globala a sanatatii umane.
  Iar profilaxia este considerata ansamblul măsurilor medico-sanitare impuse pentru prevenirea apariţiei şi a răspândirii bolilor. În medicina modernă accentul cade pe măsurile de tratament profilactic Este mai usor si mai ieftin si mai UMAN si mai logic sa previi decit sa tratezi.Distrugerea graduala a acestui nucleu de pavaza a sanatatii se face oare intamplator sau deliberat ? Anihiland profilaxia, bolile vor decima in voie- singurii profitori fiind marii producatori de leacuri…si mai ales dricarii.Spre asta ne diriguiesc carmuitorii din politica sanatatii romanesti; este lesne de inteles ce programe marete de profilaxie pot infaptui actualii „specialisti” de sezon politic, cu vechime in domeniu cit frizerul din colt – comparativ cu oameni de breasla, cu experienta de 2-3decenii !! si care au avut in mina sanatatea copiilor si generatiilor noastre prin aplicarea si supravegherea programelor vaccinale-si nu numai !
  Asta se intampla din nou si in sanatatea botosaneana prin grava ingratitudine si imixtiune politica; /oameni de marca precum dr.cardiolog BONTAS,dr. epidemiolog STANA au plecat din sistem.A mai ramas dr.epidemiolog CHIHAIA-marginalizata si sicanata si probabil urmand acelasi traseu de eliminare;
  Oameni de buna credinta !-daca mai sunteti !-; oare faptul ca in tot Sanepidul, singurii ce mai conteaza sunt „specialisti” de talia dr. beleca si as. niculita …va spune ceva?
  Dumnezeu sa-i ierte pe cei ce dirijeaza sanatatea spre acest haos irecuperabil si cu grave repercursiuni dar…sa-si traga pedeapsa ! Pacat insa ca …urmarile le vom resimti cu totii, poate chiar mai multe generatii.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia