Aug 27

Senatorul liberal Liviu Câmpanu s-a supărat pe discipolul său Florin Ţurcanu şi l-a încondeiat într-o scrisoare deschisă adresată botoşănenilor prin intermediul presei locale. Se pare că, în calitatea sa de mentor, senatorul s-a simţit umilit de progresele discipolului, care s-a ridicat deasupra învăţăturilor primite, depăşindu-şi astfel maestrul.
În respectiva scrisoare senatorul încearcă să-şi convingă discipolul că şi-a cam luat-o în cap prea devreme, pentru că mai are multe de învăţat. Precum în scrisoarea lui Neagoe Basarab către fiul său Theodosie, şi senatorul Câmpanu îl urecheşte pe Ţurcanu şi-l sfătuieşte să nu mai mintă electoratul că are zece angajaţi la cabinetul său parlamentar, că n-are decât doi. Că a mâncat seminţe în maşina parcată prin faţa ministerelor conduse de liberali, după care s-a lăudat primarilor din judeţ că le-a adus bani pe proiecte, ceea ce nu-i frumos şi nu stă bine unui credincios ortodox cum pretinde că este să mintă cu atâta neruşinare.
„Îi atrag atenţia să nu mintă, să nu înşele şi să nu fure” îşi continuă senatorul morala. Şi tot creştineşte îi atrage atenţia, aşa cum stă bine unui mentor cu calităţi de duhovnic: „Îi sugerez să nu întreţină relaţii sexuale cu rudele sau afinii de gr.I-IV – (cazul cu fina din Spania este de notorietate).”
Citind şi aceste reproşuri, n-am mai răbdat şi m-am aşezat să scriu rândurile de faţă, nu ca mentor al lui Câmpanu, că am încercat această postură dar n-am fost luat în seamă, că dacă eram, acum Câmpanu nu mai avea nevoie să scrie scrisori deschise, ci în calitate de alegător păcălit în mai multe rânduri de promisiunile politice ale lui Liviu Câmpanu, ca fost deputat, preşedinte PNL şi acum senator.
Îi amintesc senatorului Câmpanu că violenţa fizică de care dă dovadă uneori Florin Ţurcanu, este prima lecţie pe care i-a dat-o în calitate de mentor, atunci când a strigat în gura mare pe stadionul din Darabani că „cine dă una în bot arbitrului primeşte de la minte 500 mii lei”.
Minciuna, înşelătoria şi furtul Ţurcanu le-a învăţat pe vrea când era prieten la cataramă cu Câmpanu şi se înfruptau amândoi din subvenţiile de stat acordate crescătorilor de animale, Ţurcanu fiind în combinaţie cu patronul unui abator din Dracşani, comuna Suliţa.
A minţi, înşela şi fura a mai învăţat Ţurcanu de la Câmpanu, asistându-l la numirea lui Gabriel Oprişanu director la Direcţia de Sănătate Publică şi a inginerului Munteanu director la Spitalul judeţean.
Cu gogoşi politice copiate cu sârguinţă de la Câmpanu, Ţurcanu şi-a păcălit electoratul din Colegiul Săveni şi a obţinut mandatul de deputat, dar a adunat voturi şi pentru Câmpanu care a ieşit senator. De la Câmpanu a primit Ţurcanu lecţii politice cum să-i faulteze pe cei din PDL la formarea Consiliului Judeţean, tratând ca un post de vicepreşedinte să ajungă la PSD.
Tot Câmpanu l-a fitilit pe prefectul Cristian Roman la premierul Tăriceanu, până ce acesta a fost revocat din funcţia de prefect şi înlocuit cu liberalul de conjunctură Gheorghe Sorescu. Ţurcanu, elev sârguincios, a învăţat lecţia cu temeinicie şi a aplicat-o cu succes, fitilindu-l pe Câmpanu la Crin Antonescu până ce i-a luat funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene PNL Botoşani.
Acum, mentorul s-a revoltat pe discipol pentru că acesta s-a dovedit prea sârguincios şi şi-a depăşit maestrul. Îi amintesc senatorului Câmpanu despre acel proverb plin de înţelepciune populară: Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Mentorul s-a revoltat pe discipol!”

  1. 1. cititor fidel Says:

    interesant domnule rotundu….dar liberali cat au fost la putere au facut foarte multe lucruri bune….si cred ca vor mai face!!! sau asa sper….

  2. 2. Cortez Stodden Says:

    What theme is this? Can’t wait to start my own blog.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia