Sep 08

Indubitabil, subsolul municipiului Botoşani din zona centrului vechi ascunde încă multe comori arheologice, care să susţină vechimea târgului şi gradul de civilizaţie ce l-a caracterizat în Evul Mediu mijlociu şi târziu.
Însă, odată cu refacerea centrului vechi, apar noi comori. Este vorba de clădirile refăcute, modernizate, şi la care râvnesc mulţi şmecheri din târg, cu punga plină şi cu relaţii la cel mai înalt nivel administrativ al judeţului. Este cunoscut faptul că dacă te ai bine cu politicienii aflaţi călare pe caşcaval, cum a numit ieri Oprescu lupta pentru a fi la putere, cu bani obţii orice.
Deocamdată scriu la nivel de zvon. Circulă prin oraş supoziţia că o anume clădire renovată de pe strada Săvenilor, care nu mai are nimic comun cu caracterul istoric al zonei, ea fiind îmbrăcată în întregime în geamuri fumurii, ar fi rezervată în beneficiul viceprimarului Florin Ghiorghiţă. Aşa să fie oare? Probabil vom afla când lucrurile vor ieşi la vedere. Până atunci totul este ţinut bine dosit.
Tot în acea zonă, în apropiere, unde s-a prăbuşit cu ani în urmă o clădire cuprinsă de flăcări, se află un teren viran, pe care sunt amplasate nişte chioşcuri ţigăneşti. Se spune că şi acel teren are o anumită destinaţie. Terenul în cauză a fost împărţit la masa unor tratative udate din belşug cu whisky cu un alt teren viran. Cel aflat vizavi de fostul cinematograf Luceafărul, unde de ani şi ani de zile se află o groapă.
Cei care au pus ochii pe clădirile renovate din centrul vechi şi terenurile virane, adevărate comori imobiliare, aşteaptă nerăbdători să se încheie lucrările de renovare, după care să-şi intre în pâine.
Am scris aceste rânduri pentru ca cei care se cred stăpânii acestor comori să ştie că afacerile lor nu sunt chiar întru totul secrete şi că încet, dar sigur, ies la iveală. Pentru că viitori stăpâni peste aceste comori se cred atât de siguri că vor intra în posesia lor, încât, la băutură, au început să vorbească şi ce nu trebuie. Iar prin preajma lor se mai află şi urechi care pricep spusele lor, chiar dacă o fac cu un anumit tâlc.

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Comorile dosite”

  1. 1. cititor fidel Says:

    interesant articol(Rivalii) si ati sesizat foarte bine cine v-a intra in turul II al alegerilor parlamentare…dar nu cred ca voturile din pnl vor merge catre marinar…dupa ce acesta i-a mazilit…doar pentru dorinta liberalilor de a reveni la putere ar putea vota acestia cu baselu….parerea mea.

  2. 2. cititor fidel Says:

    alegeri prezidentiale*

  3. 3. aniela Says:

    E DE PREFERAT LOCATARI PE CENTRUL VECHI CA DOMNUL GHEORGHITA, DECAT TIGANI VENITI AIUREA. DOMNULE ROTUNDU AR TREBUI SA PROMOVATI IDEEA CA IN CENTRUL VECHI SA SE MUTE IN SPATIILE RENOVATE INSTITUTIILE STATULUI CARE STAU CU CHIRII ENORME IN DIVERSE CASE ( VEZI OFICIUL DE CADASTRU, GARDA DE MEDIU), SI ATUNCI CENTRUL VECHI AR CAPATA ALTA IDENTITATE

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia