Sep 09

Invitat ieri după amiază la TV Somax, printre problemele politice trecute în revistă s-au aflat şi cele legate de lupta locală dintre PDL şi PSD şi dacă există o astfel de luptă. Aşa cum am afirmat şi pe postul tv, această luptă există şi reiterez aici aceleaşi argumente.
Prefectul Roman s-a răfuit public cu şeful Gărzii de Mediu, Răzvan Rotaru, descoperindu-l că este părtinitor cu primarii PSD, respectiv cel de la Bucecea şi Dorohoi. Aflat în colimatorul prefectului, cu reale şanse de a fi destituit din funcţie, Rotaru s-a plâns protectorului său, deputatul PSD Costică Macaleţi. Total neinspirat, Macaleţi s-a dus la prefect şi a cerut clementă pentru Rotaru, iar prefectul a făcut publică intervenţia lui Macaleţi.
Până aici nimic nou, numai că moderatorul emisiunii, jurnalistul Dorin Bejenaru, a avansat teza că răzbunarea prefectului Roman asupra comisarului şef de mediu, Răzvan Rotaru, a fost o pedeapsă aplicată lui Rotaru pentru că a îndrăznit să-l critice public pe viceprimarul PDL Florin Ghiorghiţă.
Este de acceptat şi această teză, pentru că oricât ar vrea prefectul Cristian Roman să ni se înfăţişeze politic ca fiind neutru, eticheta de pedelist  tot n-o poate dezlipi de pe frunte.
Însă, deocamdată, pisica stă zburlită în curtea celor din PSD. Mă refer aici la raporturile dintre acest Răzvan Rotaru şi protectorul său Costică Macaleţi.
L-am întrebat pe fostul preşedinte al PSD, Constantin Conţac cum de a ajuns acest Rotaru să urce aşa repede în ierarhia PSD, în prezent vicepreşedinte la nivel de judeţ, şi care-i este trecutul, pentru că pe seama sa se vehiculează fel de fel de poveşti, care de care mai incitantă. Conţac n-a putut să-mi dea prea multe informaţii, doar faptul că Rotaru a fost adus în PSD de către Macaleţi şi că acesta l-a susţinut să fie pus şef la Garda de Mediu. Nici prof. Mircea Dănuţă, şi el fost lider important în PSD n-a putut să-mi ofere mai multe informaţii, rezumând doar că este „copilul” lui Macaleţi.
Despre Răzvan Rotaru se spune că şi-a început experienţa de viaţă ca valutist în piaţa centrală a Botoşanilor, după care a plecat din ţară, având preocupări apropiate proxenetismului. Din aceste activităţi ar fi scos bani frumoşi, iar cu Macaleţi s-ar fi cunoscut oferindu-i anumite „servicii”. Se mai şopteşte că Macaleţi ar fi fost filmat într-o postură de desfrâu sexual, film cu care ar fi şantajat.
Sub acest aspect, fostul preşedinte Conţac a afirmat că a auzit şi el despre existenţa unui film de amor despre Macaleţi, dar că nu l-a vizionat şi nici nu ştie dacă filmul îl are în spate pe Rotaru.
Cert este că în campania alegerilor parlamentare, acest Rozvan Rotaru a apărut în preajma lui Macaleţi, făcându-i campanie electorală. Nu se ştie câţi bani ar fi cheltuit pentru ca Macaleţi să iasă deputat, dar se ştie că Rotaru a ajuns comisar şef la Garda de Mediu la insistenţele lui Macaleţi  Se pare că Rotaru l-ar avea pe Macaleţi cu ceva la mână, de vreme ce deputatul s-a pus în postura umilitoare de a interveni la prefectul Roman în favoarea lui Rotaru. Toate aceste aspecte au gravitatea lor, dacă sunt şi adevărate.
În dezbaterea de pe Somax eu am lansat către deputatul Costică Macaleţi şi Răzvan Rotaru invitaţia de a organiza o conferinţă de presă şi să clarifice toate aceste acuzaţii care planează asupra lor.
Totodată să explice public şi care sunt relaţiile dintre persoanele lor, trecute şi prezente şi în ce împrejurări s-au cunoscut. Vor primi oare provocarea?

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Vor răspunde provocării?”

 1. 1. RCA CASCO Says:

  de asta noi romanii, am reusit sa-l oferim omenirii pe Caragiale

 2. 2. Alex Says:

  Aveti dreptate intr-o oarecare masura.Numai ca lucrurile stau putin invers:R.R a fost promovat si sustinut de Macalet pentru ca este omul de incredere si cu un trecut santajabil.Apoi, prin oamenii sai Macalet a ajuns sa controleze Biroul Politic Judetean.
  R.R a ajuns in PSD in toamna anului trecut in preajma alegerilor unde a facut campanie pentru Macalet.Desi facea parte din PSD doar de cateva luni de zile
  a fost promovat ca director la Mediu.Problema a aparut mai tarziu cand gluma s-a ingrosat si acesta devine presedinte al TSD si vicepresedinte la judet provocand mari nemultumiri in interiorul partidului unde s-a creat deja o atmosfera de tensiune dar se pare ca pt Macalet &Comapny nu conteaza.
  Sa fi schimbat PSD-ul o dictatura interna cu alta?

 3. 3. nelu prahoveanu Says:

  AM MAI CITIT ASTA ! POATE MAI EXISTA SI ALTE SUBIECTE.

 4. 4. PSD Says:

  a avut prefectul dreptate ca seful de la mediu tine sub aripa primarii PSD,cei care au facut parte din echipa de negociere a functiilor de directori la deconcentrate – vezi Dorohoi si Bucecea si acum cum sa fie amendati ???
  vom vedea rezultatele anchetei care se lasa asteptate…

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia