Sep 14

prm-iacob-strugaru-stelica-vicepresedinte-darabani.jpg  Despre deputatul dărăbănean Stelică Strugaru în presa locală s-a scris puţin pentru că este o persoană politică prea puţin cunoscută. Stelică s-a ocupat mai mult cu negoţul, în politica dărăbăneană activând de câţiva ani, începând cu PRM-ul lui Vadim. În plan judeţean a ieşit de când s-a înscris în Partidul Democrat.
Născut şi crescut în Darabani, cândva un puternic târg evreiesc, Stelică a prins de mic arta comerţului. Afacerile sale au mers în salturi. Ba prospere, ba în declin. Depinde cum s-a lăsat antrenat în jocul de poker, joc în urma căruia se spune că ar fi câştigat ceva bani, dar a pierdut mult mai mulţi.
Anul trecut i-a intrat în cap ideea că ar fi bun de parlamentar. S-a învârtit prin PDL, s-a pus bine cu preşedintele Flutur, şi a fost desemnat candidatul PDL la Camera Deputaţilor. Numai Stelică ştie cât a cheltuit, dar a ieşit deputat. Şi acum se glumeşte pe seama sa prin Colegiul Darabani. Pentru a fi votat, se spune că a dăruit mii de perechi de încălţăminte. Gluma este că le-a dat numai un pantof, celălalt urmând a-l primi după vot, aşa că mai sunt şi în prezent persoane care aşteaptă al doilea pantof. Mai în glumă, mai în serios, Stelică le-a transmis că-l vor primi când îi vor înnoi mandatul.
Considerat un fel de păcălici, datorită fizionomiei sale, Stelică este omul  despre care la ţară se spune că ce are în guşă e şi-n căpuşă, adică-i dezarmant de sincer, direct la vorbă şi neobişnuit cu ocolişuri. Aceste însuşiri ale sale nu prea-l recomandă pentru statutul de politician, dar Stelică este tânăr şi are timp să-nveţe a mânui cu abilitate minciuna.
Ca deputat, Stelică a intrat în contact cu diferiţi lideri de marcă ai PDL. Lipicios la vorbă, el s-a făcut repede simpatic, dar şi-a atras antipatii în PDL Botoşani, multora din cei rămaşi la Botoşani neconvenindu-le să audă că Stelică se are bine cu cutare, sau cutare, din vârful PDL.
Săptămâna trecută, o sursă din PDL, mi-a povestit cum a fost văduvit Stelică de gloria de a-l avea invitat la Botoşani, chiar pe preşedintele Băsescu. Ca deputat în Colegiul Darabani, Stelică a gândit o strategie proprie de a-şi recompensa cumva votanţii. El şi-a pus în plan să-l aducă pe preşedintele Băsescu într-o vizită fulger la Baranca şi Rădăuţi Prut, pentru a vedea cum s-au mutat sinistraţii de pe urma inundaţiilor în casă nouă. Mai mult, avea de gând să-i organizeze preşedintelui un miting la Darabani, cu vreo 2000 de localnici, ca să-l impresioneze.
S-a sfătuit cu mai marii din PDL Bucureşti, a trimis o adresă la Cotroceni şi a aşteptat să se fixeze ziua de vizită.
Numai că o vizită prezidenţială se anunţă şi se fixează cu conducerea judeţului. Aşa a luat act preşedintele CJ Mihai Ţâbuleac şi alţi lideri din PDL Botoşani, că Stelică îl aduce pe preşedinte la Darabani.
Nu le-a convenit. ieşirea în faţă a lui Stelică, aşa că au pus la cale o şarlatanie. În sâmbăta de 22 august Stelică avea nuntă cu fata, iar nunta nu era în judeţ. Omul i-a invitat la nuntă, din timp, şi pe şefii PDL Botoşani.. Moment bun pentru invidioşii din PDL ca preşedintele să fie anunţat că poate veni la Botoşani. A venit vineri, 21 august, când Stelică era departe de Darabani şi n-a mai dat ochii cu preşedintele, pentru a se încununa de glorie.
Stelică a fost tâlhărit de glorie, dar şi preşedintele n-a mai avut organizat miting de amploare la Darabani, lui organizându-i-se la Botoşani o întâlnire cu vreo sută de pedelişti.
Problema lui Stelică nu-i că i s-a furat gloria de a fi gazda preşedintelui, ci faptul că el are în derulare şi alte iniţiative. Iar personaje pitoreşti din PDL Botoşani se pregătesc să-l faulteze iarăşi.

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “L-au tâlhărit de glorie!”

  1. 1. basel Says:

    nttt,nttt,nttt saracu stelik,nttt,ntt ce sa pateasca!

  2. 2. cineva Says:

    Toti PD-listii sunteti niste excroci !!!!!!!!

  3. 3. pedelist Says:

    Multumim domnului primar!!!!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia