Sep 17

În urmă cu doar două zile, mai exact în 15 septembrie, am publicat comentariul intitulat „Lucruri necurate prin IŞJ”. Afirmam în acel comentariu că într-un birou din incinta Consiliului Judeţean Botoşani, probabil în cel al vicepreşedintelui Cristian Achiţei, s-a întocmit o listă cu priorităţile în investiţiile şcolare, listă ce a fost înaintată guvernului spre aprobare.
Când am publicat acest comentariu, n-aveam certitudinea că toate informaţiile primite pe surse sunt şi corecte, pentru că există pioni otrăviţi. Mă refer la acele persoane, gata oricând să-ţi şoptească despre o informaţie „tare”, numai că ţi se plasează informaţii false, pentru a le scrie şi a te discredita.
Spre a nu cădea în astfel de capcane, atunci când am informaţii greu, sau chiar imposibil, de verificat, le scriu pe blog. Imediat se vor găsi doi, trei cititori care să vină cu completări, beneficiind astfel de un ajutor nesperat.
Informaţiile prezentate în acel comentariu s-au dovedit a fi corecte. Iar confirmarea am obţinut-o ieri, de la primarul din Săveni, Relu Târzioru. Primarul a recunoscut că licitaţia pentru construcţia campusului şcolar a ajuns să fie câştigată de către MBB, societatea de construcţii a lui Adrian Bidaşcă, consilier municipal al PDL Valoarea investiţiei se ridică la peste 100 miliarde lei vechi, ceea ce nu-i de ici de acolo.
Până în momentul de faţă, cei de la MBB au executat lucrări de vreo 25 miliarde, dar bani n-au văzut. Cum, necum, deşi primar liberal, Tărzioru s-a învârtit binişor şi a ajuns să înscrie pe lista secretă şi o poziţie privind Campusul şcolar Săveni, fără ca cei de la IŞJ să aibă habar. Nici măcar preşedintele PDL, Cătălin Flutur n-a ştiu de acest aranjament, deşi, după ce s-au alocat banii, s-a lăudat că PDL-ul a dat bani şi la primari liberali.
Faptul că a fost trecut pe listă nu i-a dat primarului Târzioru certitudinea că va primi şi banii. Aşa că s-a urcat în maşină şi s-a dus la sediul PSD din Bucureşti, unde o persoane importantă l-a introdus la cineva de la vârful ministerului Educaţiei, care se ocupa de alocarea banilor pentru investiţii. Primarul n-a dorit să-mi divulge numele persoanelor din PSD, care l-au ajutat, dar ce este cert, e că i s-a repartizat zece miliarde de lei. Cinci miliarde le-a primit şi le-a virat celor de la MBB. Mai urmează alte cinci.
Toată orchestraţia s-a făcut fără ca cineva din conducerea IŞJ Botoşani să cunoască despre aceste învârteli. Când au primit de la ministerul Educaţiei lista aprobată, s-au acuzat reciproc de faulturi politice. Iar ca cineva să fie ţap ispăşitor şi cei din conducere să se simtă cât de cât cineva, l-au sancţionat pe Gheorghe Pleşca, inginerul de la investiţii.
I s-a pus acestuia în cârcă faptul că ar fi trimis lista la minister fără ştiinţa celor din  onducere. Numai că lista a ajuns la minister trimisă fiind pe linie politică, considerându-se că nu-i de nasul Adei Macovei.să cunoască toate aranjamentele politice. Sancţionat nevinovat, ar trebui ca inginerul Pleşca să le ceară socoteală. Aşa ar fi corect!

written by Ioan Rotundu


5 Responses to “Am descâlcit iţele de la IŞJ!”

 1. 1. Calul troian Says:

  Verificati relatiile dintre Relucu si Aduta. Prieteni vechi!!!

 2. 2. miorcanean Says:

  Va relatam inca un abuz politic al ISJ Botosani !!!
  Scoala cu clasele I-VIII Miorcani a perdut statutul de PJ ( cu un nr de 290 elevi ) in defavoarea Scolii Radauti -Prut ( cu un nr. de 125 elevi ) si ca tacamul sa fie complet a fost numit director cu delegatie Inv. Gavrilescu Oana , sotia comandandului Politiei de Frontiera Radauti- Prut ( prieten cu primarul) , in defavoarea directoarei de la Miorcani ( numita prin concurs ) .
  A fost dorinta primarului de a umili profesorii si satul in care s-a nascut !

 3. 3. h n Says:

  cu toate ca sant din avrameni il cunosc pe domnul tirzioru si il apreciez foarte mult pt ce a realizat , este un exemplu felicitari
  !

 4. 4. Calul troian Says:

  h n, inseamna ca o stii si pe macurvei, ti-a cedat-o relucu in vreo seara?

 5. 5. florrie Says:

  da da ca doamna macurvei, bine spus,a lasat la scoala calarasi sa predea un profesor cu nota 4.70 la testare ca face parte din partidul ei si bineinteles e chiar fostul primar.doamne ce rusinie imi e sa fiu roman.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia