Sep 24

Ieri, iarăşi televiziunile au avut-o din nou în atenţie pe Elena Udrea, această Mata Hari a preşedintelui Băsescu. Comisia “Organ” a finalizat ancheta şi a propus ca Parlamentul s-o revoce din funcţie şi s-o dea pe mâna procurorilor. Mă îndoiesc că se va întâmpla aşa, câtă vreme la Cotroceni va sta în fotoliul de preşedinte Traian Băsescu.
Elena Udrea este pentru preşedintele Băsescu un fel de Mata Hari, celebra spioană dansatoare cu nume exotic. Numai că frumoasa spioană, olandeză la origine,  a spionat Franţa în favoarea Germaniei, în timpul Primului Război Mondial. Descoperită, francezii au împuşcat-o, fără a se lăsa impresionaţi de frumuseţea sa.
Spionând în favoarea preşedintelui Băsescu, încă din perioada când acesta era primarul general al Capitalei iar ea consilier municipal liberal, iată că a sosit vremea ca liberalii s-o demaşte şi să-i ceară execuţia publică. Numai că, în timp ce Băsescu poate fi asemuit cu Hitler al Germaniei, liberalii nu pot fi asemuiţi cu francezii. Aşa că, liberalii vor rămâne cu dorinţa neîmplinită. Iar de cumva parlamentarii îşi vor învinge la vot colegii din PDL, aprobând predarea lui Udrea pe mâna Parchetului, aceasta tot nu va păţi nimic, pentru că protectorul său veghează ca nu cumva protejata sa să fie umilită.
Însă nu umilirea Eleneu Udrea, prin îngenuncherea acesteia în faţa puterii legii, mă intrigă cel mai mult ci modul total inexplicabil în care parlamentarii democrat-liberali s-au solidarizat cu aceasta. Este clar că Elena Udrea, ca ministru al Turismului, a încălcat legea licitaţiilor publice şi a fituit banii publici în rezolvarea unor interese proprii şi de grup. Dar oameni cu capul pe umeri, cu greutate în viaţa politică a ţării, s-au solidarizat cu Udrea, clamând că liberalii şi social-democraţii vor să umilească un ministru PDL, trecând cu uşurinţă peste ilegalităţile comise de aceasta.
Am mai observat această cerinţă de solidaritate a liderilor PDL şi faţă de colegii lor de guvernare ai PSD. Cică nu-i voie să fie criticaţi miniştrii PDL că n-au făcut una sau alta, sau că au făcut prost ceva ori au risipit banul public, pentru că sunt colegi la guvernare şi trebuie să dea dovadă de solidaritate.
Cel mai mult m-a surprins citind ieri pe blogul senatorului PDL, Iulian Urban, un comentariu prin care afirma că cei din PSD au umplut paharul, votând în comisia de anchetă trimiterea lui Udrea la Parchet. Iulian Urban nu este oricine. Este un tânăr instruit în facultăţile americane, cu concepţii democratice şi cu o gândire progresistă.
Chiar dacă este tânăr, este un jurist experimentat şi conduce o asociaţie juridică profesională de proporţie. Cum poate un astfel de tânăr să ceară solidaritate cu un ministru dovedit, cel puţin din punct de vedere administrativ, că a încălcat legea.
Ce-a putut face Băsescu din oamenii respectabili ai PDL şi mai ales din cei tineri!
S-au să fie adevărat că odată descoperit gustul puterii, şi cel mai tânăr şi mai cinstit politician îşi pierde uzul raţiunii şi devine la fel ca toţi ceilalţi, nişte profitori.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia