Sep 25

Ieri, am  avut curiozitatea, firesc omenească, să asist la decapitarea unui consilier liberal. Condamnatul se numeşte Viorel Damache, iar judecătorul care l-a condamnat la moarte politică se numeşte Florin Ţurcanu, oierul ajuns cioban şef peste stâna liberală a judeţului Botoşani. Eşafodul execuţiei a fost  ridicat la Văculeşti, iar călăii desemnaţi, consilierii ce formează curcubeul politic aş aleşilor locali.
Pentru că execuţia lui Damache urma să lase în urmă un gol, judecătorul Ţurcanu a decis ca acest gol să fie umplut cu Raisa Cotic, un medic pediatru moldovean ce-a prin rădăcini româneşti la Văculeşti, având fluorescenţă galbenă, adică liberală.
Ca totul să decurgă fără incidente, judecătorul şi-a desemnat un asistent în persoana vicepreşedintelui PNL Mihai Aniţulesei, care urma să-i aducă la cunoştinţă că execuţia a avut loc cu succes iar moldoveanca romanizată Raisa a şi umplut golul.
Ceva n-a funcţionat ieri. Sătui să tot decapiteze confraţi întru suferinţa politică, o parte dintre călăi au fost cuprinşi brusc de o milă creştină şi n-au mai ridicat satârul pentru a lovi, pardon, mâna pentru a vota excluderea lui Damache din rândul lor. Mai ales că, de pe eşafod, Damache privea ameninţător, transpirând a răzbunare.
Degeaba a încercat asistentul judecătorului să-i încurajeze pe călăi, spunând că Lăpuşneanu a murit şi Damache nu mai poate popi pe nimeni, de vreme ce i se va tăia capul. De la nivelul celor patru clase ale sale, transformate între timp în clase de liceu, asistentul Aniţulesei n-avea cum să priceapă că Lăpuşneanu a murit fizic, dar ameninţarea sa proverbială şi totodată istorică a devenit înţelepciune populară. În schimb, călăii consilieri, mult mai pragmatici, au înţeles că şi cu capul tăiat, Damache îi poate popi. Cu de la alegători putere cu care au fost investiţi, l-au iertat pe Damache, care s-a ridicat de pe eşafod şi li s-a alăturat vesel, aruncând vorbe ironice către asistentul judecătorului .
Asistentul, nemaiavând alte vorbe de duh, căci în cele patru clase transformate în clase de liceu n-a auzit decât de Lăpuşneanu, şi-a tras coada între picioare şi a plecat ca un câine plouat, probabil să-l anunţe pe judecător că din sentinţa sa praful s-a ales.
În sală a rămas moldoveanca Raisa Cotic, care a constatat cu amărăciune că nu s-a creat nici un gol pe care să-l umple. Însă necazul său cel mare a fost că, pe deasupra, a mai rămas acasă şi cu un oloi cu sarmale, pregătite să-şi cinstească viitorii colegi consilieri.
Cineva, negru în cerul gurii, a şoptit că o va consola mai spre seară asistentul Aniţulesei, când o va vizita să-şi primească porţia de sarmale şi să-i insufle tărie sufletească, întărindu-şi jurământul că o va pune şefă la DSP, în locul social-democratei Ciofu, pe care PNL-ul o va trimite la plimbare imediat după alegerile prezidenţiale.
Şi pentru că veni vorba de şefiile pe care vicepreşedintele liberal Aniţulesei le împarte credulilor din zona Dorohoiului, nu pot să nu amintesc că şi prin preajma Botoşanilor se află un alt vicepreşedinte PNl care împarte funcţii. Este vorba de Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu. Gireadă nu numai că împarte funcţii, dar şi-a tras şi partea, susţinând că în curând va fi numit ambasador în oarecare ţară de pe glob. Îi ţin pumnii! Avem ambasadori cu fel de fel de profesii, dar nici unul n-a fost tractorist la origine. Va fi Verginel Gireadă! 

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “I-a rămas sarmaua-n gât!”

 1. 1. Anitulesei Says:

  Tin sa ii multumesc d-lui Rotundu pentru reclama gratuita care se chinuie sa mi-o faca chiar daca e negativa si nefondata ,nu vreau sa intru in jocurile dumnealui insa as dori sa il provoc sa comparam amindoi cu probe studiile fiecaruia dintre noi dar ma gindesc la faptul ca s-ar putea sa constate cite studii are dumnealui eu sa am numai vacanta .As dori sa il intreb la ce i-a folosit toate studiile dumnealui (daca le are) inafara de maculatura? cu ce realizari se poate mindri prin transpunerea lor in practica?daca e capabil sa imi demonstreze contrariul il astept
  cu stima Mihai Anitulesei

 2. 2. Ioan Rotundu Says:

  Domnule Aniţulesei, dacă ai fi avut aplecare spre o minimă informare necesară omului în viaţa de zi cu zi, ai fi citit măcar una din cărţile mele şi ai fi găsit răspuns la întrebările care te chinuiesc. Te informez, deşi n-are rost, că sunt cele mai citite cărţi postdecembriste şi editate în tirajul cel mai mare. Oricum, pe acolo pe unde am învăţat eu n-ai să calci în această viaţă, eventual după vreo încarnare în vieţile viitoare. Dacă ţi-am, răspuns la acest comentariu, adică am acceptat polemica, am făcut-o din respectul cuvenit celui care a conceput textul şi l-a postat. S-auzim de bine!

 3. 3. pt. voi Says:

  Comentariul nu l-a scris Aniţulesei cum nu e Băse mitropolit!!! L-au ajutat copii. Ce putea el să scrie cursiv şi literar? : Asta are – asta n-are – asta e cu ursuleţ – asta e cu părul creţ – ia bagă banuţul bade să vezi norocul cum cade!!! Îmi pare rău că sunt PNL-ist cu asemenea monumente în partid.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia