Sep 26

Florin Ţurcanu s-a plâns presei că afacerile sale sunt controlate din ordin politic. Iar motivul, susţine Ţurcanu, ar fi încercarea sa de a-l schimba pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, democrat-liberalul Cristian Achiţei.
Lamentarea lui Ţurcanu este un amestec de realitate cu fariseism. În urmă cu câteva zile, în comunele unde sunt primari sau viceprimari PDL, au năvălit controale din partea ITM şi ale Gărzii Financiare, cei aflaţi în control fiind însoţiţi de jandarmi. De exemplu, se afirmă că la Primăria Mihălăşeni, cu primar PDL, s-a prezentat în control Garda Financiară, care nici n-are competenţe de control asupra unor astfel de instituţii.
Iar în spatele acestor controale se spune că se află chiar liderul PNL, deputatul Florin Ţurcanu, care şi-a dat mâna cu liderul PSD Marcu pentru a-l schimba pe vicele Achiţei şi a se răzbuna pe oamenii consideraţi a fi ai PDL.
Probabil că în urma acestor controale, de care cei din PDL au luat act, au reacţionat în aceeaşi manieră. Au trimis controale la „Poeniţa” lui Florin Ţurcanu, respectiv brutăria acestuia din Dracşani – Suliţa. Iar Florin Ţurcanu, care n-a aflat că „ce ţie nu-ţi place, altuia nu face”  s-a plâns presei că este supus unei opresiuni politice.
Săptămâna trecută am fost prin comunele Manoleasa şi Roma. În ambele comune, patronii de magazine alimentare vând pâinea lui Ţurcanu. O vând pentru că a băgat frica în ei şi oamenii se tem să-l refuze. Majoritatea cantităţilor de pâine sunt  aduse fără documente. Garda Financiară a confiscat în Botoşani o maşină pentru că transporta fără documente 50 de pâini. Maşinile lui Ţurcanu cutreieră judeţul pline cu pâine fără acte, iar comisarii financiari când văd inscripţia „Poeniţa”, ori se întorc cu spatele, ori salută amical şoferii.
Am încercat să aflu de ce comisarii financiari evită să controleze maşinile cu pâine ale lui Ţurcanu. Cel puţin două persoane mi-au spus că actualul şef de la Garda Financiară, Cristi Calimandruc, este omul lui Ţurcanu. Chiar dacă este pus şef la Gardă de către PSD, Calimandruc a ieşit în lumina rampei de şef datorită unor aranjamente nebuloase făcute cu Ţurcanu.
Chiar dacă brutăria sa a fost controlată, Ţurcanu ar fi trebuit să tacă din gură. Lucrătorii care au fost daţi afară de la brutărie vorbesc că acolo se introduce făină fără acte, adusă de la moara lui Gelu Tofan din Todireni, de unde şi livrarea de pâine fără documente. Fosta soţie a lui Ţurcanu, care se ocupa de afacere, a fost fugărită de la brutărie. Acum şefă a devenit profesoara Roxana Marandiuc, care şi-a părăsit soţul pentru a deveni amanta lui Ţurcanu. Sora acesteia ţine evidenţa contabilă a afacerilor.
Deci, totul se petrece în familie şi sub un control strict. Ori controlorii care au verificat activitatea brutăriei n-au descoperit cum se derulează activitatea la negru, motiv pentru Ţurcanu să fi tăcut din gură şi să se fi declarat mulţumit.
În ce priveşte încercarea lui Ţurcanu de a-l demite pe vicele CJ, Cristian Achiţei şi a-i face loc liberalului Viorel Ciobanu va fi sortită eşecului. Visul său va deveni realitate după alegerile prezidenţiale când, fie că le va câştiga Băsescu, fie un altul, PNL-ul va intra la guvernare iar Ţurcanu va fi din nou călare pe osul puterii, dând frâu liber capacităţii sale de a scoate bani şi din piatră seacă. Căci este plin de datorii, iar nevoia de bani îi este acută.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Secretul puterii lui Florin Ţurcanu”

  1. 1. un patit Says:

    sa nu se plinga ,ca primeste ceea ce merita .cind era la CJi la sfatul tainic a lui Contac facea acelasi lucru.Asa a distrus cariera multor oameni care ii incomodau, Dumnezeu este mare si le da la toti dupa masura .Contac a incasat o acum vine si rindu lui Turcanu

  2. 2. anonim Says:

    Roxana nu are nici o sora, doar un frate.. Tinand seama ca este vorba si despre mine in acest articol(asa zisa sora a Roxanei Marandiuc) va pot spune ca ati fost gresit informati. Am lucrat la brutarie dar nu pe post de contabil.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia