Sep 28

Atmosfera de la Garda de Mediu este una extrem de tensionară, de când la şefia instituţiei a fost pus social-democratul Răzvan Rotaru. Fost valutist în piaţă, considerat fost „peşte” prin ţările Europei, tipul pare să fie o mare pacoste pe capul inginerilor de specialitate. Pe lângă faptul că n-are habar de obiectul de activitate al Gărzii de Mediu, de normele europene ce trebuie duse la îndeplinire, de principalele probleme de mediu cu care se confruntă judeţul, Rotaru îşi dă aere de mare şef, deşi de abia reuşeşte să citească un text scris.
Surse din interiorul instituţiei susţin că Rotaru este marioneta deputatului PSD Costică Macaleţi, care ori de câte ori este în Botoşani, îşi petrece timpul în biroul lui Rotaru, stabilind ce şi cum trebuie făcut., nu pe probleme de mediu, ci în interesul PSD
Cu pretenţia de a fi absolvit o facultate de drept, Rotaru habar n-are de cele mai vagi cunoştinţe juridice, funcţionarii leşinând de râs, ascultându-l cum vorbeşte. Dealtfel, cu excepţia unei blonde, nici un alt angajat al Gărzii de Mediu nu-l ia în serios. Blonda pare să contrazică bancurile cu blondele, aflându-se în relaţii apropiate cu şeful Rotaru, ajutându-l pe acesta să mai priceapă câte ceva din activităţile care se derulează.
Să ne amintim că în urmă cu ceva timp, prefectul Roman i-a cerut lui Rotaru să-i prezinte un raport de activitate. Iar acesta s-a prezentat cu un raport catastrofă, ceea ce l-a determinat pe prefect să ceară un control din partea Gărzii Naţionale de Mediu. Iar comisarul general, care a fost la Botoşani, i-a pus în vedere lui Rotaru că zilele lui la şefie sunt numărate. A realizat şi comisarul general ce catastrofă umană conduce Garda de Mediu Botoşani.
Mai nou, atenţia deputatului PSD Macaleţi şi a lui Rotaru  s-a concentrat asupra inginerei Rodica Zelincă, fosta şefă a Gărzii de Mediu. Femeia, ajunsă domnişoară bătrână, îşi construieşte o casă, împreună cu mama şi alte rude. Cineva a lansat zvonul că Zelincă îşi  ridică vilă din banii pe care i-a luat mită în perioada de şefie. Aşa că poliţia îi tot filmează construcţia, căutând probe s-i înfunde. În spatele acţiunii stau, bineînţeles, mahări din PSD.
Sincer să fiu, cât a fost şefă la Garda de Mediu, pusă acolo de liberali, Zelincă a executat ordinele lui Câmpanu sau Ţurcanu, a mai protejat primari liberali şi I-a sancţionat pe cei a altor partide, dar n-am auzit pe nimeni să spună că ia mită. De obicei, cei care iau mită nu rămân anonimi, pentru că cei care i-au mituit vorbesc, fie din bravură, fie de necaz că au trebuit să dea un ban pentru a-şi cumpăra dreptatea.
Într-un comentariu al meu anterior i-am solicitat lui Răzvan Rotaru să iasă în media şi să-şi expună public biografia vieţii, pentru a pune capăt speculaţiilor care se fac pe seama sa. N-a făcut-o, dovadă că ce se spune sunt lucruri adevărate.
Mai mult, Rotaru confundă instituţia Gărzii de Mediu cu proprietatea personală, interzicând reprezentanţilor media să aibă acces în interior. Când a venit comisarul general, i-a dat afară pe reporterii de la Tele’M, crezând că astfel nu se va afla în exterior de ce a venit generalul la Botoşani. Doar cei putinţei la minte pot gândi astfel.

written by Ioan Rotundu


5 Responses to “Cu zilele şefiei numărate”

 1. 1. un patit Says:

  din aceasta cauza merge tata asa de rau .Am ajuns sa ne conduca unitatile nistegolani Dar ce este regretabil este ca astfel de oameni sint sfatuiti de altii despre care se spune ca sint oamenii cu carte .Ma refer aici la Dl Macalet pe care eu personal aveam o parere buna pe cind lucra la Prefectura ,dar daca are asa un tovaras inseamna ca nu i departe de Razvan Rotaru (CHINEZUL)

 2. 2. psd Says:

  blonda din institutie intocmeste documente pentru inchiderea rampelor de gunoi rurale si impreuna cu cumatra Lazar (jurista la ID)cere primariilor cite 21 milioane lei; nu este incompatibilitate?
  Rotaru este o nulitate, purtat de blonde si mamaiuci , care confunda institutia cu PSD, iar ZELINCA degeaba este urmarita ca nu este in gratia Psd ….

 3. 3. coleg psd Says:

  cu blondele nu e de jucat, va informez ca Razvan ROTARU ISI FACE VILA , PESTE DRUM DE ALFA LAND

 4. 4. dadr Says:

  e justificat?

 5. 5. dumitrescu Says:

  nu inteleg ce tot aveti cu acest Razvan Rotaru….din punctul meu de vedere, bravo lui ca se descurca si ca-i merge mintea …faceti si voi la fel! bafta Razvane!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia