Oct 15

Ciofu Te. Tamara, abia numită de PSD directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, alaltăieri a fost demisă. De această dată numirea politică nu i-a fost de mare ajutor, motiv să-şi bage capul în pernă şi să plângă amarnic, pentru că are de ce. La vârsta sa, de aproape cinci decenii, acel vino-ncoace pe seama căruia şi-a construit cariera în viaţă nu mai ispiteşte vreun lideri de partid, ca să se bucure de clipe plăcute ale vieţii contra unui huzmet de numire într-o funcţie de şef.
Bilanţul carierei politice a Ciofulesei, cum i se mai spune prin târg, nu este tocmai impresionant. Mai exact nu se ridică dincolo de obişnuitele şperţuri pe care un şef le primeşte, sau îşi determină subalternii să i le ofere, pentru a-şi recupera cheltuielile de numire în funcţie şi ceva pe deasupra.
Cel mai prolific mandat al său a fost şefia la DSP din perioada 2000 – 2004 a Guvernului Năstase. În acea perioadă, după cum a consemnat presa locală, a pârlăcit pe cei angajaţi dar a practicat şi ceva negoţ cu medicamentele din import primite gratuit prin anumite fundaţii sau asociaţii de caritate.
Actuala numire de şefă la DSP a avut părţile sale picante. Când PSD-ul a acceptat guvernarea alături de PDL, preşedintele social-democraţilor era încă bădia Costică Conţac. Omul s-a trezit în situaţia de a fi asaltat să împartă huzmeturi de şef, iar Ciofuleasa voia mort-copt şefia DSP. Ştia ea ce ştia! Chiar a depus şi o cerere. Ca să scape de insistenţele sale, Conţac a lansat zvonul că PSD-ul va prelua Casa se Sănătate în locul DSP.
Ciofu n-a disperat. Cu ajutorul lui Vâzdoagă a sustras cererea depusă la Conţac şi a înlocuit-o cu o alta, prin care cerea şefia CAS. Uns cu toate alifiile, bădia Costică a observat subtilizarea, dar a tăcut. Oricum, avea numere de înregistrare pe fiecare cerere şi totodată o copie pe care o păstra acasă, pentru a contracara veventualele probleme viitoare.
Ca să-şi bată joc de ea, Conţac iar a revenit şi a lansat zvonul că PDL doreşte CAS, iar PSD-ul va primi DSP. Din nou Vâzdoagă şi-a făcut datoria. A sustras cererea cu dorinţa pentru şefia CAS şi a pus în loc una cu şefia la DSP. Care o fi fost câştigul lui Vâzdoagă de pe urma acestor mărunte mişmaşuri, Conţac nu s-a interesat niciodată. La viaţa sa, de pârlaci ca Vâzdoagă s-a folosit tot timpul, dar de preţuit ca oameni nu i-a preţuit niciodată.
Până la urmă Conţac a fost mazilit de la preşedinţia PSD, iar Ciotu Te Tamara a ajuns în funcţia râvnită. Nu i-a fost dat să se bucure prea mult. Numai că de această dată, destituirea înseamnă pentru ea şi înscrierea pe drumul vieţii politice fără de întoarcere. Pentru că a sosit timpul să fie trecută pe linie moartă, din toate punctele de vedere. Înţeleagă fiecare ce vrea din aceste vorbe!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “A plecat pe drumul făr’ de întoarcere”

 1. 1. uuuu Says:

  A plecat insotita de la DSP de nea Costica M cu gipul si avea coada intre …..
  Speram sa stea acolo unde-i e locul ca si asa nu a facut mai nimic la DSP mai mult zazanie cu pezedista Lula . Au luat sporurile la oameni de parca erau pe mosia lor.
  Daca PSD si-a luat zestrea acasa de ce nu-si ia tot si ne-o lasa pe Lula mostenire.
  Sa-si totul ca sa putem da cu aghiasma prin DSP.

 2. 2. adrian boicu Says:

  A facuT si treburi bune d-na Ciofu insa a uitat sa-i invete pe LUNGULESTI ce e sapunul si apa , apoi BUNUL SIMT nu mai vorbesc

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia