Oct 19

Dacă e să facem referire la schimbarea din funcţie a directorului de la Casa de Pensii, cunoscutul jurist Ştefan Dodiţă, membru PDL, şi la menţinerea pe postul de şef al Gărzii Financiare a lui Cristian Calimandruc, membru PSD, aparent, avem de-a face cu nişte ciudăţenii de ordin politic.
Aparent, pentru că în spatele aparenţelor sunt de fapt nişte interese politice. Preşedintele PDL Cătălin Flutur a declarat presei că şeful Gărzii Financiare a rămas în post pentru că în această săptămână omul urmează să se însoare şi n-a dorit să-i facă drept „cadou de nuntă” destituirea din funcţie.
 Adevărul pare să fie altul. Cristian Calimandruc a ajuns şef la Garda Financiară pus în funcţie de către cei din PSD, dar cei cel care a tras sforile ca acesta să deţină acest post cheie sunt de fapt liberalul Florin Ţurcanu şi democrat-liberalul Stelică Strugaru. Înainte de a fi comisar şef la Gardă, Calimandruc a lucrat în cadrul Direcţiei Finanţelor Publice. Şi Ţurcanu, şi Strugaru derulează afaceri comerciale generatoare de obligaţii fiscale. Se întâlneşte munte cu munte, dar nu om cu om. Între cei trei s-au creat nişte relaţii de colaborare reciproc avantajoase, iar când s-a ivit momentul, Calimandruc şi-a primit răsplata, adică a fost sprijinit să ajungă şef.
Dacă nici după nuntă nu va fi schimbat, înseamnă că el s-a orientat cu serviciile sale spre tabăra noii puteri pedeliste.
Cu directorul de la Casa de Pensii, democrat-liberalul Ştefan Dodiţă, situaţia este chiar hazlie. Schimbarea s-a din funcţie a stârnit nedumerire. Ştefan Dodiţă este juristul botoşănean cel mai bine cotat în domeniul cunoaşterii legislaţiei muncii, nu numai în prezent, ci era şi înainte de 1990. Un astfel de specialist şi-ar dori multe judeţe din ţară.
Aşa că, era firesc ca demiterea sa să stârnească nu numai nedumerire, ci şi proteste.
Ce s-a întâmplat, de s-a ajuns la demiterea lui Dodiţă? La Bucureşti, preşedintele Casei Naţionale de Pensii este social-democrata Doina Pârcalabu. Ştiind că va fi demisă de către Guvernul Boc, social-democrata i-a luat-o înainte şi a demis din funcţii toţi directorii democrat-liberali aflaţi la Casele de pensii de la judeţe, printre ei aflându-se şi Ştefan Dodiţă.
Desigur, în aceste zile demiterea poate fi revocată sau reparată printr-o nouă investire în funcţie. Răzbunarea l-a care a recurs social-democrata Pârcalabu nu-i un caz singular.
La Botoşani, înainte de a fi demis, social-democratul Paul Mustiaţă, directorul Agenţiei de Administrare Fiscală, a trimis controla la primarii, viceprimarii şi consilierii PDL care au afaceri comerciale. N-a mai apucat să ducă la bun sfârşit acţiunea pusă la cale pentru că a fost demis.
Iată, dar, cum politicienii nu se sfiiesc să-i dea la gioale ori de câte ori au prilejul.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Ştefan Dodiţă, victimă a răzbunării PSD”

  1. 1. Maltezul Says:

    Social-democraţii sunt nişte jigodii în frunte cu Geoană.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia