Oct 20

În perioada 29 – 30 octombrie a.c., la Botoşani urmează să se desfăşoare Forumul Regional Nord – Est, Ediţia a VI-a, având ca parteneri: Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Centrul Europe Direct Nord-Est, Consiliul Judeţean Botoşani, Instituţia Prefectului Judeţului Botoşani, Primăria Municipiului Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani.
Ei bine, printre cei nominalizaţi a fi lectori şi moderatori se află Ada Macovei, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani şi Teodor Dimitriu, director al AJOFM Botoşani.
Despre Ada Macovei se ştie cât de contestată a fost şi este în funcţia ce o deţine. Mai mult, numită inspector general, şi apoi înlocuită din funcţie, în perioada cât ministrul Educaţiei era Ecaterina Andronescu, cu încălcarea legislaţiei în vigoare (nu întruneşte condiţiile profesionale de a ocupa acest post), Macovei a revenit în fruntea acestei importante instituţii. Iar ca dovadă că incompetenţa care i s-a reproşat nu o pune în inferioritate şi nu o lezează în orgoliul propriu şi profesional, ea va rosti o alocuţiune chiar în deschiderea lucrărilor Forumului.
Şi mai interesant este directorul Teodor Dimitriu. Demisionat ieri din funcţia de director al AJOFM, Dimitriu nu numai că va aduce salutul său de bun venit participanţilor la Forum, dar va şi modera o secţiune de lucrări.
Ela va modera Sesiune în plen  1„Tendinţe româneşti – soluţii europene”, o  dezbatere pe tema politicilor publice în scopul creşterii competenţelor profesionale. În calitatea sa de moderator, Dimitriu va fi ascultat cu sfinţenie de către D-l Liviu Voinea, Director Executiv, Grupul de Economie Aplicată , care va prezenta referatul cu tema “Analiza tendinţei calificărilor forţei de muncă în România”
Şi D-l Călin Georgescu, Director Executiv, Institutul de Proiecte pentru Inovaţie şi Dezvoltare va sta sluj în faţa moderatorului Teodor Dimitrie, pentrju a primi binecuvântarea sa în a prezenta referatul intitulat  “Şansa României-oamenii, reprofesionalizarea României”.
Aşadar, cei doi botoşăneni, Ada Macovei şi Teodor Dimitriu, nu sunt consideraţi buni manageri, dar sunt aporeciaţi ca fiind capabili să ne reprezinte judeţul la cel mai înal nivel ştiinţific, fiind consideraţi buni lectori.
Doamne, cu ce-au greşit botoşăneni i în faţa ta ca să suporte asztfel de umilinţe?

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia