Oct 21

Liderul PNL deputatul Florin Ţurcanu nu s-a lecuit de jocurile politice periculoase. Din nou el a pus la cale, cu liderul PSD senatorul Gheorghe, schimbarea din funcţie a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, democrat-liberalul Cristian Achiţei. În acest sens, Ţurcanu pregăteşte includerea pe ordinea de zi a unui nou proiect de hotărâre.
Numai că, înainte de a propune demiterea lui Achiţei, Ţurcanu vrea să se răfuiască cu Viorel Ciobanu, consilierul judeţean care a lipsit de la şedinţa de Consiliu judeţean prin care Ţurcanu voia demiterea aceluiaşi Achiţei, demitere ratată.
De la acea şedinţă de consiliu au lipsit doi consilieri judeţeni liberali: Viorel Ciobanu şi Petru Nechita. Supărat că cei doi consilieri au evitat prezenţa la şedinţă ca să nu voteze împotriva lui Achiţei, liderul PNL a cerut Biroului Judeţean Permanent să voteze excluderea din PNL a celor doi.
Ulterior, în privinţa dorohoianului Petru Nechita, Ţurcanu şi-a nuanţat decizia deoarece dorohoianul i-a demonstrat cu acte că în ziua respectivă se afla internat la Spitalul de neuropsihiatrie Iaşi. Lui Ţurcanu i-a mai rămas răfuiala cu Ciobanu.
Din câte am aflat, în ziua lipsei de la şedinţă şi Ciobanu se afla la Iaşi. Deţinând funcţia de inspector şef adj. la Inspectoratul de Stat în Construcţii Botoşani, Ciobanu a fost convocat în ziua cu pricina la Iaşi, de către şeful pe zona Moldovei. Se pare că Ciobanu deţine şi documente care să-i ateste prezenţa imperioasă la Iaşi.
Referitor la Viorel Ciobanu, chiar dacă i se poate reproşa că a trecut pe la mai multe partide, urmându-l pe prof. Mircea Dănuţă, în 2000 el a intrat în PNL şi a rămas fidel acestui partid. Dealtfel gândirea lui Ciobanu este una liberală încă de pe vremea când deţinea funcţia de viceprimar la Primăria Botoşani. Să mai adăugăm faptul că Ciobanu s-a implicat în activităţi private imediat după 1990, el fiind asociat la firma CARA SRL, firmă care a produs materiale de construcţii.
Referitor la excluderea sa din PNL, Ciobanu susţine că n-a primit nici o înştiinţare oficială, dar că este hotărât să-şi apere calitatea de membru PNL. În caz că va fi exclus, el va uza de toate căile de atac statutare pentru a-şi demonstra nevinovăţia.
Cert este că în ultima perioadă Ţurcanu a procedat la o epurare drastică a PNL-ului de toţi cei pe  care i-a considerat incomozi persoane sale sau care sunt bine cotaţi în partid.  Iar Ciobanu este o persoană cu relaţii în mediul de afaceri, un bun cunoscător al judeţului şi capabil să desfăşoare o eficientă muncă de activist de teren.
Numi că şi Ciobanu a adoptat o poziţie greşită faţă de liderul PNL. Ameninţat cu excluderea din partid, Ciobanu n-a mai trecut pe la sediul partidului şi nici n-a avut o discuţie bărbătească cu Ţurcanu, ca să-i prezinte cum stă situaţia şi de ce a lipsit în ziua şedinţei cu pricina.
Cert este că Ciobanu nu vrea să părăsească PNL-ul şi că-şi va căuta dreptatea la forurile superioare ale partidului. În ce-l priveşte pe Ţurcanu, politica sa de epurare a membrilor de partid după criterii personale s-ar putea întoarce în curând asupra sa. Nici insistenţa sa de a-l schimba din funcţie pe vicepreşedintele Achiţei nu-i va aduce glorie, ci doar sfârşitul carierei de politician, pentru că Ţurcanu are numeroase puncte vulnerabile atât ca om de afaceri cât şi ca politician.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Ţurcanu vrea divorţ, Ciobanu nu”

  1. 1. ghita Says:

    Sunt curios sa vad cam ce-o sa iasa in PNL Botosani vis-a-vis de faptul ca Iavorenciuc a inchiriat un spatiu la restaurantul sau de la Gara pentru sediul de campanie al lui Oprescu. Zboara Iavori, sau nu? Eu zic ca da…

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia