Oct 22

Dacă tot am ajuns ieri prin Flămânzi, am dat o raită şi pe la primarul Constantin Pitorac. Eram curios să aflu din gura sa cum a fost cu bătaia aplicată consilierului local Creţu şi cum s-a împăcat cu fostul deputat liberal Nicolae Rebenciuc, devenit peste noapte membru democrat-liberal şi colegul său de partid.
Cu ceva timp în urmă primarul Pitorac a fost acuzat de consilierul local Eugen Creţu că, intrat în biroul acestuia pentru a rezolva o problemă, primarul l-a luat la bătaie. Pitorac râde când i se aminteşte de acest episod. Totul a fost o înscenare prost regizată de către Creţu. De bătut, primarul l-a bătut, dar cu acte în instanţa de judecată, unde l-a adus pe Creţu pentru a da socoteală de afacerile oneroase derulate în perioada primarului social-democrat Dumitru Micuţaru.
Iar Creţu are de ce plânge pe la toate colţurile de stradă. În perioada când primar era Micuţaru, Creţu a cumpărat de la Primăria Flămânzi terenul şi două blocuri dezafectate cu suma de numai 5000 euro, la cursul din anul 2001 însemnând mai puţin de 150 milioane lei. Ori terenul se află chiar în centrul oraşului Flămânzi şi valorează o mică avere. Pentru că tranzacţia imobiliară moşită de primarul Micuţaru era vădit ilegală şi subevaluată ca preţ, noul primar Pitorac, la cerea consilierilor locali, i-a intentat lui Creţu un proces prin care a solicitat instanţei de judecată anularea actului de vânzare.
Primăria a câştigat procesul la Judecătorie, la Tribunal şi este pe care să-l câştige şi pe cel de la Curtea de Apel Suceava. Disperat, într-una din zile Creţu a dat buzna în biroul primarului, trecând peste secretară, după care a început să ţipe că primarul l-a luat la bătaie. Numai că poliţiştii veniţi la faţa locului au constatat că nici vorbă ca primarul să-l fi lovit. Totuşi, Creţu şi-a făcut rost de un certificat medico-legal cum că a fost lovit peste nas. Cum certificatul nu-l va ajuta să câştige procesul de la Suceava, va trebui să-şi pună mintea la contribuţie şi să inventeze şi altceva.
Cu privire la noul său coleg de partid, primarul Pitorac pare să fie împăcat cu gândul că fostul său rival la scaunul de primar i-a devenit şef politic. În campania alegerilor locale din primăvara anului 2008, actualul deputat Neculai Rebenciuc a candidat la funcţia de primar al oraşului Flămânzi din partea PNL. În lupta electorală care a avut loc, Rebenciuc nu s-a purtat faţă de Pitorac, candidatul PDL, cu mănuşi. L-a porcăit în fel şi chip şi l-a acuzat de toate relele existente pe Pământ.
Recent, în cadrul campaniei PDL de racolare de parlamentari de la alte partide, Rebenciuc a trecut de la PNL la PDL. Se spune că preţul trecerii sale de la galben la portocaliu ar fi fost de o sută mii de euro. Pitorac nu crede aşa ceva, dar nici nu susţine că Rebenciuc a venit la PDL de dragul preşedintelui Băsescu.
Cert este că a avut deja contacte cu deputatul Rebenciuc, pe care l-a pus la curent cu proiectele întocmite şi depuse de Primăria Flămânzi în vederea obţinerii de finanţări guvernamentale şi europene, rugându-l pe deputat să-l sprijine în demersurile sale. Singura nemulţumire al lui Pitorac faţă de Rebenciuc ar fi faptul că acesta nu şi-a cerut scuze pentru acuzele ce i le-a adus în campania alegerilor locale din anul trecut.
În faţa clădirii Primăriei Flămânzi de află o piaţă spaţioasă. Poate că citind aceste rânduri, deputatul Rebeniuc îl va invita pe primarul Pitorac în mijlocul pieţei şi-l va ţuca pe ambii obraji, în aplauzele funcţionarilor, ce vor asista de la balcon, dar şi ale flămânzenilor, bucuroşi că sintagma carageliană „pupat piaţa Independenţei” este mai actuală ca oricând.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia