Oct 24

Omul de afaceri, primul constructor al judeţului care este numit Victor Mihalachi, după ce a cumpărat de la mine partea tipărită a Jurnalului, acum a cumpărat şi studioul local de televiziune Somax.
Jurnalul cumpărat l-a falimentat în numai jumătate de an, după ce a cheltuit câteva miliarde de lei vechi. Când I-am vândut Jurnalul, publicaţia era pe zero, adică nu aducea profit dar nici pierderi, iar tirajul de două mii de bucăţi zilnice era vândut aproape integral, botoşănenii cumpărând ziarul pentru politica sa redacţională independentă pe care o promovam, dar mai ales pentru lupta împotriva corupţiei locale şi atitudinea critică faţă de politicieni.
Imediat ce a cumpărat publicaţia, Mihalachi a renunţat la reporterii cu studii superioare şi şi-a format un colectiv de reporteri modeşti profesional, pe care i-a aservit intereselor sale. Mai mult, a făcut gafa enormă de a schimba capul publicaţiei, intrat deja în reflexul vizual al cumpărătorilor şi a adoptat un titlu total inexpresiv. Cum reporterii erau puşi să scrie laude la adresa patronului Mihalachi şi să împroaşte cu noroi concurenţa, botoşănenii, care cereau de la chioşcuri „Jurnalul lui Rotundu”, au renunţat să mai cumpere făcătura lui Mihalachi. Aşa că falimentul nu l-a iertat.
Recent, Mihalachi a cumpărat studioul local Somax. Numai că a cam luat plasă. El a cumpărat licenţa de emisie şi aparatura din dotare. Dar cu aparatura are o mare problemă. Cea mai mare parte a aparaturii din dotarea studioului aparţinea directorului Ionuţ Poclid şi redactorului şef Adrian Şorodoc.
Imediat ce a cumpărat studioul, Mihalachi s-a lăudat că pe Poclid şi Şorodoc îi va da afară. Cei doi au aflat la timp intenţiile noului patron, aşa că şi-au luat acasă aparatura ce le aparţinea. Când Mihalachi a trimis un agent de pază care să preia studioul şi să interzică lui Poclid şi Şorodoic de a mai avea acces, aceştia plecaseră de bună voie, dar cu aparatura.
Când s-a dezmeticit, Mihalachi a constatat că studioul ce l-a cumpărat a cam rămas pustiu.
Interesant este şi faptul că Mihalachi l-a numit director al studioului pe Sorin Bradu, cel dat afară de la Tele’M pentru că ar fi sustras din încasările de la publicitate peste o sută milioane de lei.
Aşadar, Mihalachi vrea cu orice preţ să devină un mogul al presei locale. Omul vrea, dar mai trebuie şi altceva, ceva ca-i lipseşte cu desăvârşire. Pricepere în domeniu şi autoritatea morală publică, astea-i lipsesc!

written by Ioan Rotundu


One Response to “După ziar, şi-a cumpărat televiziune”

  1. 1. Coroi Says:

    Profesorasul de sport -cel care acum citiva ani il alerga noaptea pe prefectul Roman sa-i dea datoria…este afundat in baltoaca coruptiei locale. Ma mir ca nu candideaza si la un loc in Parlament sau poate de asta vrea sa falimenteze Somaxul…

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia