Oct 28

Pe postul Realitatea Tv Flămânzi a fost difuzată o ştire cum că nişte jurnalişti de la cotidianul Monitorul au dat dovadă de părtinire politică şi lipsă de profesionalism în publicarea unor articole. Pentru că cel care se simţea lezat în imaginea sa era chiar primarul de Flămânzi, Constantin Pitorac, am purtat cu acesta o discuţie vizavi de nemulţumirile sale cu privire la unii jurnalişti botoşăneni.
Aşa am aflat că la sărbătoarea intitulată „Zilele Oraşului Flămânzi”, care s-a consumat în 14 august a.c., au participat şi doi reporteri de la cotidianul Monitorul. În calitate de organizator al evenimentului, dar şi de gazdă, primarul a avut grijă ca reporterii respectivi să se simţă bine. Aşa că i-a invitat şi la masa de protocol. Nu în orice loc, ci în compania oficialilor veniţi de la judeţ.
Iar reporterii au acţionat cu zel, realizând mai multe interviuri, filmări, între care şi cu primarul Pitorac. Cum la eveniment au participat folcloristul Vasile Pohoaţă şi caricaturistul Popas, reporterii respectivi i-au filmat şi intervievat.
Mâncat bine, băut bine, simţit bine dar nu scris nimic despre eveniment. Nici măcar despre lansarea cărţii „Flămânzi – personaje, drame, întâmplări” n-au pomenit, deşi au primit câte un exemplar cu autograful autorului. „M-am simţit prost că nu s-a scris nimic despre acest eveniment. Mă întreb pentru ce s-au mai deplasat la faţa locului?” – se întreabă nedumerit şi acum primarul Pitorac.
Dar marea sa supărare este alta În 19 septembrie s-a sfinţit biserica din satul Bsânceni, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la ctitorire. Prezenţi la eveniment, reporterii de la Monitorul au consemnat în cele scrise că primarul oraşului Flămânzi este Dumitru Micuţaru, cel care de fapt pierduse alegerile cu mai bine de un an în urmă. Primarul Pitorac nu-şi poate explica cum de reporterii, cu care a stat la masă în 14 august şi care i-au repetat de mai multe ori numele, au putut comite o astfel de eroare.
„În schimb, când a izbucnit scandalul provocat de fostul consilier Eugen Creţu, au venit galop la mine, să ceară detalii, în loc să se ducă la Micuţaru, dacă pe el îl recunoşteau ca primar. Părerea mea este că cei de la „Monitorul” au alte interese şi îi suspectez de „vânarea” mea, efectiv. Dacă până nu demult vorbeau de Flămânzi la superlativ, acum prezintă lucrurile într-o cu totul altă manieră. Probabil că îi deranjez eu cu ceva. Cu toate că lucrurile erau evidente în conflictul amintit, iar afirmaţiile făcute de fostul consilier al lui Micuţaru erau tendenţioase şi defăimătoare, ziariştii publicaţiei menţionate au ţinut partea lui Creţu, pentru că, probabil, sunt la fel ca şi el. Când voi depune plângerea penală împotrivă lui Creţu, voi formula una şi împotriva jurnaliştilor de la „Monitorul de Botoşani”, care au dat dovadă de o lipsă evidentă de deontologie profesională”, s-a spovedit primarul Constantin Pitorac.
Ce să-i faci domn’ primar, evenimentele desfăşurate au fost în preajma declanşării campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale. Cum matale eşti de-al lui Băsescu, întru salvarea democraţiei româneşti, reporterii respectivi s-au poziţionat în opoziţie, adică de partea social-democratului Geoană.
 Va reveni totul la normal după ce vom afla numele viitorului preşedinte al României. Până atunci, interesul poartă fesul, nu numai la Monitorul, ci pe la toate mijloacele mass media. Şi cum scripta manent, cei care vor citi Monitorul peste vreo 50 de ani şi vor da peste numele de Dumitru Micuţaru, ca primar în anul 2009, când  în documentele oficiale figurează numele de Constantin Pitorac, îşi vor face cruce de ce se putea scrie în urmă cu jumătate de secol. E şi aceasta o pedeapsă pentru jurnaliştii lacomi şi apucători. 

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Jurnalişti acuzaţi de părtinire politică”

 1. 1. nelu prahoveanu Says:

  Ei si! acum concluzia: Primarul a fugit la un jurnalist pozitionat in campania electorala cu cei de la putere.

 2. 2. catalin moraru Says:

  http://www.monitorulbt.ro/Actualitate/2009-08-17/Weekend+plin+de+festivaluri&hl=pitorac&tip=toate

  Asta este link-ul cu articolul despre festivalul de la Flamanzi domnu’ Rotundu. Articolul despre care povestiti asa convins ca nu a aparut. E scris de Virginia Constantiniu, a lucrat pe vremuri si la Jurnalul si stiti ce mult bea si ce mult mananca. Asta despre gazele din capul primarului de Flamanzi.

  Mai spuneti de un articol unde l-am confundat pe primar cu fostul. In luna septembrie in Monitorul de Botosani nu a aparut nici un articol despre Flamanzi, nici despre Micutaru, nici despre Pitorac. Unde o fi citit primarul asa ceva, e problema lui, nu a mea.
  Dar ar trebui sa fie a dumneavoastra, ca de Realitatea TV Flamanzi nu am auzit. Ca ziarist vechi stiti ca atunci cind scrieti ceva nu strica un minim de documentare. Dati cautare pe site la noi si gasiti toate textele. Dar de la documentarea asta beton ati pierdut cu noi toate procesele pe care le-ati avut. Memorie scurta aveti domnul Rotundu.

  Nici nu mai merita sa va mai dam in judecata, mie personal mi-e greata de stilul asta de a scrie. Deci eu ma pozitionez tot timpul de partea unui partid cu ziarul pe care il conduc? Sunt lacom si apucator? Cum va permiteti, totusi?

  De aia nu va mai dau in judecata. E inutil. Nu poti cere ceva de unde nu este decat invidie si rea vointa. Nu va mai obositi sa raspundeti, nu mai deschid site-ul asta in viata mea. M-am saturat. Nu vreau sa mai discut cu dumneavoastra, nu vreau sa va mai vad, nu ma mai intereseaza ce scrieti. Sanatate sa va dea Dumnezeu.

 3. 3. Ioan Rotundu Says:

  Că aţi câştigat nişte procese, este adevărat. Dar că le-aţi câştigat cu probe măsluite şi şlantaj, este şi mai adevărat. Ionuţ Poclid trăieşte şi mi-a explicat amănunţit cum a-ţi falsificat probele. Că nu aţi auzit de Realitatea Tv, nu mă miră. Monitorul nu are în vedere şi evenimentele din judeţ, decât dacă s-a produs un accident cu morţi, o crimă, un act de violenţă, un fusrt, în acest caz articolul respectiv fiind postat la loc de cinste, adică la deschiderea ediţiei.
  Este dreptul meu să scriu pe blog ce-mi trece prin cap. Blogul nu este ziar, este un jurnal propriu în care-mi expun public opiniile personale despre ceea ce cred de cuviinţă. Dacă ce scriu sunt tâmpenii, cum credeţi, de ce sunt cel mai citit blogger din Botoşani, nu numai din presa locală? Există contor public care atestă această apreciere de care mă bucu din partea cititorilor.
  Că nu veţi mai cici acest blog, iarăşi este o afirmaţie falsă. O faceţi în fiecare zi, cum o faceţi citind şi publicaţia Jurnalul. Zilnic de la Monitorul înregistrăm şapte, opt accesări, uneori şi mai multe.
  Iar dacă tot o faceţi pe deontologul, citiţi articolul de pe Reatitatea Tv Flămânzi, din care m-am inspirat când am dialogat cu primarul Pitorac. Şi vă mai dau un sfat: nu mai pozaţi în cinstea întruchipată că nu sunteţi! Ştiţi foarte bine la ce mă refer. Nimeni nu mă poate arăta cu degetul că mi-a dat bani la negru să scriu sau să nu scriu despre ceva. Ricovery Speed vă spune ceva?
  Să vă dea Dumnezeu aceeaşi sănătate ce mi-o doriţi!

 4. 4. ionut poclid Says:

  care probe?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia