Oct 29

Ieri, un liberal cam guraliv m-a acostat pe stradă să-mi spună că pe postul local de televiziune Tele’M a apărut liderul PNL, deputatul Florin Ţurcanu, care a ţinut să facă public cum îi sancţionează el pe indisciplinaţii din partid cu “vot de blană”.
N-am urmărit acea emisiune, dar liberalul guraliv m-a asigurat că Ţurcanu a repetat de vreo trei ori “vot de blană”. Nu mă miră. Renumit crescător de oi în zona Suliţa, Ţurcanu n-a excelat niciodată la capitolul cultură generală, concurându-l la greu pe confratele său într-ale politicii Marian Vanghele. Însă, ca licenţiat în ştiinţe juridice “care este” ar fi trebui să facă distincţie între sancţiunea din Statutul PNL numită “vot de blam” şi blana oilor de la stâna sa.
Sau poate omul se afla încă sub influenţa farmecului “blănii” Roxanei, amanta sa, care încă mai este.
N-a făcut o astfel de deosebire, adică a confundat “blana” cu “blamul”, semn că are ciobănitul intrat în sânge, ceea ce nu-i de condamnat, oieritul fiind una dintre cele mai vechi îndeletniciri ale lui homo sapiens. Pentru a nu mai repeta gafa şi a trăi într-o continuă confuzie, sper ca amanta sa, Roxana, profesoară care este, să-i predea lecţia privind sancţiunile din Statutul PNL şi să-i explice semantica cuvântului „blam”. Eventual, dacă-i greu de cap, să-l pună şi să scrie de o sută de ori „vot de blam”.
Până când Ţurcanu va reuşi să înţeleagă deosebirea dintre „blam” şi „blană”, să-i apreciem cerbicia cu care a reuşit să se scuture de liberalul incomod Viorel Ciobanu. Simţindu-l că nu-i trup şi suflet devotat fiinţei sale, Ţurcanu a sărit peste „votul de blană”, ca sancţiune statutară, şi l-a exclus pe Ciobanu din PNL. După care a reuşit să-i ridice şi mandatul de consilier judeţean.
Voci din PNL, printre care şi cea a guralivului cu care m-am întâlnit ieri, susţin că în demersul său Ţurcanu s-a bucurat de sprijinul nemijlocit al preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, democrat-liberalul Mihai Ţâbuleac. Dacă-i aşa, atunci se explică de ce Ciobanu a fost exclus din CJ la o diferenţă de două voturi, deşi el ştia că are asigurate suficiente voturi care să nu aprobe ridicarea mandatului său de consilier judeţean.
Gestul lui Ţâbuleac de a se asocia cu dorinţele lui Ţurcanu nu-i pentru prima oară. Cei doi şi-au mai dat mâna şi în alte rânduri. Altfel spus, din nou Ţâbuleac l-a faultat pe şeful său politic Cătălin Flutur, cu care se duşmăneşte de moarte.
Iar ca totul să fie în stilul romanelor lui Kafka, exclus din PNL, Viorel Ciobanu s-a şi prezentat în sediul PDL pentru a fi luat în evidenţă, devenind astfel coleg de partid cu Ţâbuleac. În momentul de faţă Ciobanu este un ardent susţinător al preşedintelui Băsescu, antrenând după el şi nişte primari liberali.
Încet, încet în jurul lui Ţurcanu se face un cerc larg, din ce în ce mai larg, iar el tot mai mic şi singuratic. Dumnezeu nu bate cu băţul, aruncă cu bâta, ca ciobanul după oi.

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Juristul Ţurcanu şi votul “de blană””

 1. 1. lady gaga Says:

  Se scrie Kafka! Aveti o mare problema cu presedintele CJ vad eu! Dar nu inteleg de unde vine, ca doar nu v-a scos el de pe piata presei botosanene!

 2. 2. Ioan Rotundu Says:

  Noi suntem pe piaţa botolăneană de 16 ani şi n-am plecat niciodată. Doar ne-am adaptat pieţei europene, adică suntem “Cu un pas înainte”. Cei ieşiţi de pe piaţă sunt alţii, exact din gaşca portocalie a preşedintelui Ţâbuleac. N-avem nimic cu el, dar fiind o persoană publică extrem de orgolioasă, noi îl temperăm injectându-izilnic câte o doză de umor. De când îi aplicăm un astfel de tratament parcă s-a mai umanizat şi s-a dat cu lumea. Motiv pentru noi să-i mărim doza zilnică, până la vindecare. Cu condiţia ca orgoliul său să nu fie incurabil. Mulţumesc pentru Kafka!.

 3. 3. nae Says:

  Cum se face ca parnaisul de cioban de sulita isi etaleaza cultura juridica fara a fi tras la beci de justitie pt, fals si uz de fals?
  Cred ca totul se datoreaza dictatorului de basescu ,care acuza justitia ca are activitate ZERO.
  Daca vine crinu ciobanul de sulita va fi reftor la facultatea, de drept din dracsani, care va pregati ministri lu crin!ASA ASCENSIUNE MAI ZIC SI EU.
  SI SA VSZI ATUNCI CE VOTURI DE BLANA O SA PRIMEASCA PROCOROLII CARE INCEARCA SA SUFLE FREO VORBA DESPRE RECTOR.

 4. 4. catalin Says:

  interesant de trei stele,din cinci

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia