Oct 30

Bătălia pentru scaunul de la Cotroceni este în plină desfăşurare. Loviturile sub centură sunt aplicate în fiecare zi. Media naţională s-a împărţit în două tabere. Cei de la Antena 3, dirijaţi de mogulul Dan Voculescu şi postul Realitatea Tv dirijat discret de către Sorin Ovidiu Vântu, părăduitorul FNI, s-au asociat împotriva preşedintelui Băsescu. Postul B1, patronat de către părăduitorul Bancorex şi Bankcoop, George Păunescu, s-a poziţionat de partea preşedintelui Băsescu. Postul naţional de televiziune, vrea să pară echidistant, dar nu este. Când audienţa este mai mare, invitatul de onoare este preşedintele în exerciţiu Băsescu, care nu mai pridideşte de a se răfui cu cei pe care îi percepe ca duşmani.
Sondajele de opinie abundă. Antena 3 a luat-o gospodăreşte. Mai întâi l-a apropiat pe Geoană, protejatul lui Voiculescu, de preşedintele Băsescu. Apoi l-a pus pe picior de egalitate. În momentul de faţă l-au declarat cel mai tare candidat, aflat pe primul loc în preferinţele electoratului. Tot Antena 3 a căutat să ne convingă că de va intra în turul II, Geoană îl va bate măr pe Băsescu. Până şi anemicul Oprescu, poziţionat de Antenă pe locul IV, de va intra în turul II (Antena 3 nu ne spune cum poate intra în turul Ii de pe locul IV) îl va bumbăci pe Băsescu.
Singurul care nu-l poate învinge pe preşedinte, în viziunea Antenei 3, ar fi liberalul orator Crin Antonescu. Semn că realizatorii de emisiuni de la Antena 3 au primit de la mogul semnalul s-o lase mai moale cu Antonescu şi să-l urce în slăvi pe Geoană. Cred că lui Antonescu de la Klaus i se trage.
În ce-.l priveşte pe Geoană, omul a pornit pe drumuri de ţară, să vestească românilor cât de darnic va fi de va fi ales preşedintele României. Omului acestuia nu-i este jenă că a minţit cu neruşinare cadrele didactice că de va ajunge PSD-ul la guvernare le va majora salariile cu 50%. Acum minte cu seninătate că va majora pensiile, va acorda subvenţii ţăranilor, va diferenţia alocaţiile pentru copii, va mări indemnizaţiile de şomaj, că ne va scăpa de criza economică şi că va face leul paraleu în faţa monedei euro. Din nou asistăm la desfăşurarea unei campanii mincinoase.
Liberalul Crin Antonescu l-atacă pe Băsescu, în asociere cu Geoană, în privinţa referendumului. Cică referendumul nu-şi mai are rostul, pentru că au iniţiat ei o lege de reducere a numărului de parlamentari şi o alta pentru tăierea pensiilor privilegiate ale acestora. Da, au iniţiat aceste două legi, dar de ce nu le introduc pe ordinea de zi şi să le voteze? Au toate mijloacele legale la dispoziţie să poată vota legile în două şedinţe parlamentare. N-o fac, pentru că nu au interes. Cred că pot prosti electoratul cu intenţii, fără materializarea în fapte.
Dacă acum era Geoană sau Antonescu preşedintele României, tot aşa procedau ca şi Băsescu. Singura diferenţă este că ei nu sunt la Cotroceni, iar Băsescu este şi profită din plin.
Tot îi reproşează preşedintelui că n-a făcut nimic în cei cinci ani de mandat. Eu cred că a făcut ceva. De 20 de ani se chinuiesc parlamentarii să alinieze codurile penale şi civile la cele europene. N-au făcut nimic. S-a enervat Băsescu şi l-a pus pe Boc să-şi asume răspunderea guvernamentală pentru Codul penal şi civil. A fost un întreg scandal, cică n-a fost democratic. Dar dacă Băsescu a lăsat Codul de procedură penală şi civilă să le dezbată Parlamentul, democratic, ce s-a întâmplat? Nimic. Parlamentarii nu mai sunt interesaţi de democraţia codurilor. Dar dacă mâine se ridică Băsescu din nou cu asumarea răspunderii guvernamentale, scandalul este gata. Ce mai tura-vura, parlamentarii lucrează numai de frica băţului.
Iar ideea preşedintelui Băsescu cu referendumul a fost genială. A lovit exact acolo unde-i doare pe parlamentari şi unde se bucură electoratul. Iată de ce PSD, PC, PNL, UDMR au declarat, prin vocea a patru asociaţii non-guvernamentale, că referendumul este imoral. Este imoral, dar este constituţional şi necesar la români. De preşedintele Băsescu va pierde alegerile, nu vom mai auzi de legea anulării pensiilor pentru parlamentari şi nici de reducerea numărului acestora.
De partea cealaltă, preşedintele Băsescu, cu excepţia unor asumări de răspunderi ale Guvernului Boc pe seama unor legi importante şi necesare, nu prea mai are ceva pe fundul sacului cu daruri pentru români. Ministresele Ridzi şi Udrea l-au stors de vlaga electorală de care avea nevoie în aceste alegeri. Acuzaţiile cu Haissan au fost aduse din nou în prim plan de către Antena 3. Mai sunt şi cele două pietre din casă, Ioana şi Elena, care l-au pus în situaţii compromiţătoare.
Nevoia sa zilnică de a provoca măcar un scandal l-a cam micşorat în sondaje, şi nu-i este favorabil deloc.
Aşa stând lucrurile, nici Băsecu, nici contracandidaţii săi Geoană, Antonescu sau Oprescu nu-s mai de Doamne ajută. Pe vremea când făcea politică, fostul om de afaceri în construcţii, Petrică Suceveanu, avea despre politicieni o vorbă: Nişte scârnăvii, domnule! Aferim, cucoane Petrică!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Aferim, cucoane Petrică!”

  1. 1. Maltezul Says:

    Geoană miinte mai ceva ca Pinocchio. Nici ai lui nu-l votează, dar alţii!

  2. 2. Mişka Says:

    Aşa rău cum este, Băsescu ştie ce vrea. Numai că parlamentarii nu se dau uşor duşi din scaunele bine plătite. De aceea trebuie votat Băsescu, să dizolve Parlamentul şi să alegem alţi parlamentari.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia