Nov 09

Despre campania anti-Băsescu purtată de postul Antena 3 am mai comentat. Realizatorii de emisiuni de la acest post de televiziune şi-au făcut din Băsescu un brand. De dimineaţă până seara îl toacă pe Băsescu, interpretându-i şi denigrându-i orice vorbuliţă aruncată în public sau rostită oficial la Cotroceni. Şi tot acest scenariu se derulează pe fondul laudelor şi osanalelor ridicate lui Mircea Geoană şi Crin Antonescu, iar din când în când lui Oprescu.
Campania anti-Băsescu purtată de Antena 3 a ajuns la saturaţie faţă de telespectator, a trecut de faza interesului activ spre faza de respingere, de dezgust. Ce construiesc ei toată ziua împotriva lui Băsescu este anihilat seara de către acesta prin rostirea numelui de „mogulul Voiculescu şi oamenii săi”. Căci Dan Voiculescu, politicianul care se schinuie de ani de zile să se remarce cu un partid de buzunar, n-are credibilitate publică şi nu este apreciat la nivel naţional ca fiind un politician ce radiază sinceritate prin ceea ce spune şi face.
Lipsa de echilibru în prezentarea candidaţilor la prezidenţiale şi ura făţişă afişată de către cei de la Antena 3 nu fac decât să stârnească faţă de Băsescu sentimente de compătimire şi ambiţia de a mai fi votat încă odată. Aşa gândesc tot mai mulţi dintre cei care mai privesc la emisiunile acestui post de televiziune. Mai ales prin mediul rural, unde tendinţa de a vota cu cel aflat la putere este încă majoritară, iar sentimentul de milă domină puterea raţiunii de a vedea răul produs naţiunii române de preşedintele Băsescu în cei cinci ani de când conduce România.
Nu eu, prin comentariile mele, îl voi înnoi lui Băsescu mandatul de preşedinte, ci cei care au alunecat într-o stare de duşmănie şi furie oarbă faţă de persoana sa, aşa cum o fac cei de la Antena 3. Eu doar surprind aspecte din viaţa politică reală, le subliniez şi încerc să atrag atenţia unde şi cum se greşeşte.
Săptămâna trecută deputatul PSD Costică Macaleţ a declarat că dacă Geoană va fi ales preşedintele României, la Botoşani nu se vor mai ridica autoturismele parcate anapoda. O astfel de veste dată botoşănenilor a fost primită cu multă ironie şi sancţionată prin comentarii chiar pertinente. Un comentator a şi punctat faptul că de vreme ce PDL-ul deţine majoritatea absolută în Consiliul Local Municipal Botoşani, cum va putea Geoană, ajuns preşedintele României, să anuleze hotărârea luată de către majoritarii PDL?
Macaleţ a construit declaraţia pornind de la o presupusă stare psihologică de nemulţumire a celor care au probleme cu parcarea autoturismului, sperând că-i va dirija cu votul către Mircea Geoană, candidatul PSD la prezidenţiale. Numai că deputatul n-a luat în calcul şi credibilitatea ce-o va primi afirmaţia sa. Iată, cum, dintr-un gest de susţinere şi simpatie electorale a reuşit să genereze contrariul. Pentru  că sunt slabe nădejdi ca pe 22 noiembrie botoşănenii să se înghesuie la urna de vot pentru a-l vota pe Geoană în speranţa că nu li se vor mai ridica maşinile parcate în locuri neautorizate.
Este vina mea, cum încearcă unii cititori să-mi reproşeze, că astfel de gesturi politice total neinspirate dirijează voturile spre Băsescu?
Nu stă în putinţa mea, şi nici n-am căderea, de a influenţa strategia de campanie a contracandidaţilor lui Băsescu la Preşedinţia României. Este atributul celor plătiţi cu bani grei să asigure o astfel de asistenţă calificată. Dar dacă aceştia sunt desprinşi de anumite realităţi din politica românească, sunt străini de spiritul poporului român, de trăirile sufleteşti ale acestuia şi cum pot fi ele influenţate şi dirijate spre un candidat sau altul, nu eu am a-mi face mea culpa. Să şi-o facă cei care, prin modul lor de a acţiona, îl vor dărui lui Băsescu cel de-al doilea mandat de preşedinte al României.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia