Nov 10

Conform sondajelor de ultimă oră, care s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie, în turul al doilea preşedintele Traian Băsescu ar pierde alegerile în favoarea social-democratului Mircea Geoană. Deşi mă îndoiesc asupra sincerităţii acestor sondaje, dar admiţând că aşa va fi, la Cotroceni va ajunge Mircea Geoană, căci Crin Antonescu s-a ofilit rău de tot şi n-are nici o şansă.
Să ne imaginăm ce se va întâmpla cu Geoană preşedinte. În primul rând că va fi şi el robul baronilor din PSD, aşa cum a fost ani la rând mentorul său politic Ion Iliescu, cu interpunerea nefericită a lui Emil Constantinescu. Din nou îl vom vedea pe Oprişan de la Vrancea stându-i prin preajmă, ca să ia seama toţi cei care îl adulează şi cei care i-au pus gând rău, cum ar fi DNA-ul, cât de puternic este el.
Iarăşi vom auzi de isprăvile copilului rebel al social-democraţiei, adânc ancorat cu afacerile în lumea interlopă ce controlează litoralul Mării Negre şi Delta Dunării, constănţeanul Radu Mazăre, pe care l-a făcut celebru Iliescu cu epitetul de „Măi animalule!”. Aceştia doi sunt la vedere. Dar puzderia profitori stă la pândă, bine mascată, urmând a ieşi la rampă imediat ce Geoană va fi instalat oficial la Cotroceni.
Adrian Năstase se va simţi uşurat de cele patru case şi termopanele aferente şi-i va da cu tifla lui Daniel Morar, care va trebui să părăsească postul de şef al DNA şi să se roage la Dumnezeu să scape numai cu atât.
Tătuca Iliescu va întineri în cuget şi simţiri. Îl va dăscăli pe Prostănac cum să continue opera sa de înfăptuire a comunismului cu faţă umană, botezat mai nou, europeneşte, socialism. Guvernul va fi majoritar PSD, foştii miniştri din Guvernul Boc urmând a-şi relua portofoliile. Un Sârbu va continua la Agricultură opera de desfiinţare a clasei ţărăniste, noi urmând a ne îndopa cu alimente aduse din Europa, pline cu E-uri şi generatoare de boli. Celălalt Sârbu va continua protecţia socială începută de Guvernul Năstase, care a transformat România într-o ţară de asistaţi sociali. Năstase va căuta peste Ocean o altă firmă Bechtel, căreia să-i încredinţeze construcţia unei alte autostrăzi, angajând ferm, contractual, bugetul ţării pe mai mulţi ani pentru a fi cheltuit transparent.
Socialismul va triumfa, în România va curge lapte şi miere pentru „băieţii deştepţi” care se vor muta iute cu bagajele de la PDL la PSD, fierea urmând a curge şi ea din belşug pentru restul românilor, de care criza economică va continua să stea lipită precum râia.
Medvedev sau Putin, nici nu contează care, va da drumul la robinetul gazelor numai dacă vom scoate din buzunar ceva mai mulţi euroi decât până acum, că şi prin Rusia îi secetă financiară mare, iar Geoană este proamerican şi nu filorus.
La tot acest scenariu ar mai putea culege ceva firimituri şi PNL-ul, ca răsplată pentru susţinerea de care s-a bucurat Guvernul Tăriceanu din partea social-democraţilor. Liberalii au uitat deja că pe vremea Guvernului Tăriceanu social-democraţii i-a şantajat cu miliarde de euro, bani care au ajuns la primarii PSD, după care, tot PSD-ul, când a ajuns la guvernare alături de PDL, i-a criticat pe liberali de risipă şi golire necugetată a visteriei ţării.
La Botoşani, Gheorghe Marcu, Costică Macaleţ vor împărţi din nou funcţii de şef. Răzvan Rotaru va ajunge din nou şef la Garda de Mediu, oftalmologul Oprişan va reveni în fruntea  DSP iar pediatra Ciofu se va aşeza în fruntea Casei de Asigurări de Sănătate.
Liberalul Florin Ţurcanu, ca şi invitat la ospăţ, va dori Prefectura, că i se potriveşte mult mai bine nevoilor financiare de care suferă. Şirul funcţiilor iraţionale, că raţionale şi  naturale nu pot fi considerate, poate continua.
Vă aminteşte acest scenariu de ceva? Cum să nu vă amintească! Este starea naturală a lucrurilor prezente, numai că personajele sunt altele, respectiv preşedintele Băsescu şi liberi PDL. Şi iar se ajunge la vorba mea din vară: vom alege între două rele. Să ne ajute Dumnezeu să-l nimerim pe cel mai mic!

written by Ioan Rotundu


5 Responses to “Dar în loc ce punem?”

 1. 1. Razvan Rotaru Says:

  Va anunt ca ati gresit, domnule Rotundu…eu vreau prefect, nu mai vreau la comisariatul de mediu…..ca acolo salarul e mic……si la cat de bine stiu sa vorbesc si sa ma comport, mi-ar sta mult mai bine in fostul birou al prietenului meu Costica……

 2. 2. Mişka Says:

  Asta nemai lipseşte: Ţurcanu prefect. Piei, drace!

 3. 3. Nelu Pesedelu Says:

  Tre sa fii nebun sa alegi un prostanac la cirma tarii. Basescu e de la distanta cel mai bun, ca si cum ai compara pe Real Madrid sau Manchester cu Textila Buhusi. Cit despre rosiile (patlagelele) de pe plan local, ati vazut cu totii pe cine au bagat in fata. Noroc de Flutur si de PDL ca au restabilit normalul in Botosani

 4. 4. danpopa10 Says:

  MARE DREPTATE AI, PESEDELULE. DACA AR GANDI MACAR UN SFERT DIN EI ASA…

 5. 5. costy Says:

  d-le Rotundu l-ati omis pe Omar Haisan care se plimba cu iliescu. peste tot…………….

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia