Nov 11

Potrivit unui cititor şi totodată comentator pe site-ul Jurnalului, liderul PNL Florin Ţurcanu şi-a întocmit o listă cu numele celor cu care are a se răfui imediat ce va reveni la putere. Potrivit afirmaţiei acestui comentator, Ţurcanu mi-a făcut onoarea de a mă trece la numărul doi pe listă. Nu ştiu cine ocupă primul lor, dar ţin să-l informez pe liderul liberalilor că nu mă simt deloc onorat să mă ştiu pe locul doi.
Cred că prin cele scrise, niciodată dezminţite de crescătorul de oi suliţan, semn că m-am aflat tot timpul prin preajma adevărului, mi-am câştigat în mod cinstit primul loc pe listă.  Faptul că sunt ocupantul locului doi mă face să cred că m-am supraapreciat, iar ce-am scris până acum sunt mici înţepături de furnică şi nu muşcături de şarpe, adică n-am atins miezul problemei.
Dacă stau şi mă gândesc bine, Ţurcanu are dreptate. Cariera sa de până acum, de tată la trei copii, cea profesională, evoluţia în mediul afacerilor oneroase, ascensiunea pe scara politicului, într-un cuvânt destrăbălarea sa morală n-au fost prezentate într-o lumină clară, într-o înlănţuire logică a faptelor cu ierarhizarea lor în timp, ci în mod fragmentat, extrase dintr-un context ce formează şi defineşte personalitatea celui cunoscut nouă sub numele de Florin Ţurcanu.
Mă angajez solemn în faţa tuturor cititorilor acestui blog (prilej de a le mulţumi pentru fidelitate şi consecvenţă manifestate zilnic), cu scuzele de rigoare faţă de omul politic fruntaş liberal (Doamne, Brăteanu oare se mai poate odihni în locul de veci unde-i depus?!) Florin Ţurcanu, că voi repara în scurt timp greşelile comise. Sper că după ce-mi voi termina de turnat ţărână în cap, scriind şi despre faptele rămase nebăgate în seamă, Ţurcanu îşi va revizui lista şi-mi va face onoarea de a-mi acorda primul loc.
Printre învăţăturile lăsate nouă de părintele duhovnic Arsenie Boca se află şi sfatul că în viaţă trebuie „Să-ţi fereşti capul de frig şi de prostie”. Nu pot spune că, fiu de oier fiind şi la rându-i cu îndeletniciri pastorale, Ţurcanu n-a purtat şi nu poartă căciuli mândre, care să-i fi apărat capul de frig. Rămâne problema prostiei. Frigul îl simţi, prostia nu doare. Iar la robusteţea şi virilitatea sa, Ţurcanu nu simte nici un fel de durere, ci doar plăcere. Şi răzbunarea poate fi o plăcere, chiar dacă-i considerată arma prostului.
Ca să-şi ducă ameninţarea până la capăt, Ţurcanu şi-a pus o condiţie. Să revină la putere. Recunosc, dealtfel am mai şi comentat această variantă politică, PNL-ul are toate şansele de a reveni la guvernare după alegerile din 6 decembrie. Dacă va rămâne preşedinte Băsescu, cu PDL-ul, dacă va câştiga Geoană, cu PSD-ul. Numai că Ţurcanu nu se va putea înfrupta din nou din privilegiile puterii.
Soarta lui pare a fi pecetluită din trei părţi. Dacă Antonescu va pierde preşedinţia, şi o va pierde, cu voturile pe care le vor obţine liberalii la Botoşani, Ţurcanu va fi destituit. Reducând problema la absurd, în sensul că Ţurcanu va obţine la Botoşani voturi peste media pe ţară, picând Antonescu la prezidenţiale, va pica şi din funcţia de preşedinte PNL. Iar Tăriceanu, precum Darie a lui Darie din „Desculţ”-ul lui Zaharia Stancu, n-a uitat că la Congresul PNL Ţurcanu s-a dat cu Antonescu.
Iar dacă va scăpa de furcile caudine ale celor de la centru, nu va scăpa şi de cele ale liberalilor botoşăneni, mă refer la cei cu personalitate, care s-au săturat să fie păstoriţi de un cioban nepriceput în a fi şef de stână liberală.
Aşa stând lucrurile, Ţurcanu mi-a pus mie gând rău, fără a-şi asigura spatele, semn că prin armată tehnicile militare de iscodire a duşmanului i-au intrat pe-o ureche şi i-au ieşit pe cealaltă. Cum în armată  gradul de soldat este cel mai de jos, milităreşte nu mai poate fi retrogradat. În schimb, din viaţa politică poate primi un şut în fund. Cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru liberalii ce au cugetul curat.

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Lista lui Ţurcanu”

 1. 1. Cetateanul X Says:

  Cred ca Bratienii se rasucesc in mormant,cand vad PNL-ul ca o filiala PSD dirijat ca niste maimutoi de Patriciu.Antonescu nici nu stie pe ce lume traieste si am mari rezerve asupra integritatii lui psihice…..Sa ajunga PNL anexa de servici a comunistilor?Doamne ce am votat pana in 2004?!
  Crin are o privire rece care trece prin tine;cine la asemuit cu papusa diabolica Chunky a facut-o f bine.
  Adrian Nastase are o privire de sarpe si de multe ori tematoare care parca ar incerca sa afle de la interlocutori daca i se stie adevaratul secret.
  Turcanu,ciobanul ajuns parlamentar este o nulitate despre care nici nu asi obosi tastatura sa scriu!

 2. 2. Mişka Says:

  Ţurcanu esteun tip needucat. Ameninţarea lui trebuie privită cu seriozitate. Prostul are mintea odihnită şi poate inventa te miri ce. Apoi el este înconjurat de bişniţari şi derbedei violenţi ca şi el. Atenţie, mare atenţie.

 3. 3. doru Says:

  Prostia si lenea nu au durut si nici n-or sa doara vreodata Turcanasu se poate mandrii caci le are pe amandoua.Se vrea berbec,dar daca s-ar uita in oglinda mai bine,ar constata ca este un berbec castrat,cu coarne ciunte si nu este bun de nimic.

 4. 4. Dan Says:

  Buna seara domnule Rotundu,
  Regret ca liberalii din Botosani au un asemenea conducator. Nu am nimic personal cu acest Florin Turcanu, cu toate ca il cunosc . Pacat ca tinerii , in special, simpatizanti ai liberalilor, sunt dezamagiti de acest exponent al ghiftuielii, prostiei, marlaniei. Voi vota in continuare PNL si implicit pe Crin Antonescu avand gustul amar pentru acest Turcanu …

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia