Nov 17

Despre vizita secretă pe care preşedintele PSD Mircea Geoană a efectuat-o la Moscova nu vrea nimeni să ne vorbească. Nici Mircea Geoană, nici preşedintele Băsescu care, cu siguranţă a fost informat în detaliu. Să deţină această vizită înalte secrete de stat? Mă îndoiesc! Mai degrabă a fost o vizită prin care Geoană a pus bazele dezvoltării unor afaceri private pe care baronii săi din PSD le derulează de mai mulţi ani cu persoane moscovite dubioase.
Să nu uităm că firma rusească Lukoil a pătruns pe piaţa românească în vremea Guvernului Năstase. Tot în acele vremuri de guvernare social-democrată ne-am pricopsit cu nişte contracte de furnizare a gazului rusesc în urma cărora plătim cel mai mare preţ dintre toate ţările Uniunii Europene.
În miezul acestor afaceri stă fostul spion GRU (KGB) rus Boris Golovin, cel care i-a intermediat vizita lui Geoană la Moscova, fără ca noi să ştim cu cine a avut contacte şi ce s-a discutat.
Acest spion Golovin este un om oligarh rus cu adânci rădăcini în mediul ieşean de afaceri. Golovin este un bun amic cu primarul ieşean Gheorghe Nechita, vicepreşedinte al PSD şi sfetnic de taină al lui Geoană. Vizita lui Geoană la Moscova a fost moşită la Iaşi, între Golovin şi Nechita.
Golovin este persoana cheie în firma Global International 2000, firmă care aprovizionează cu cărbune, de ani buni, CET Iaşi. Bineînţeles că se practică cel mai ridicat preţ, ca şi la gazul metan, ieşenii suportând din buzunarul lor sume importante. Spre exemplu, în anul 2007 CET Iaşi a achiziţionat cărbunele de la firma lui Golovin la preţul de 238 dolari/tona. Înainte de firma lui Golovin cărbunele era cumpărat la 96 de dolari/tona. Afacerea cu CET-ul este prosperă, iar Golovin a pus ochii pe societatea furnizoare de căldură. În 2008, Global International 2008, firma lui Golovin, a depus
scrisoare de intenţie pentru a prelua CET, iar primarul Nechita pregăteşte terenul pentru a-i împlini dorinţa.
Boris Golovin stă cu călcâiul pe gâtul CET, având la dispoziţie titlurile executorii pe care le-a obţinut în urma furnizării către CET de cărbune pe credit. Totul este pregătit, ajungerea lui Geoană la Cotroceni urmând a facilita drumul lui Golovin de a deveni proprietar al CET Iaşi. Să fie acesta preţul pe care Geoană îl plăteşte lui Golovin pentru că i-a intermediat vizita la Moscova? Este posibil!
Să ne amintim că şi Năstase, când era premier, a făcut o vizită la Moscova, soldată cu preţul cel mai mare la gazul metan, pentru că a acceptat livrarea prin intermediari. Năstase ne-a scumpit gazul, Geoană se mulţumeşte să scumpească tona de cărbune şi, dacă se va confirma, să predea ROM Gaz-ul pe mâna ruşilor. Cum? Odată ajuns preşedintele României va desemna un premier social-democrat şi va forma un Guvern PSD. Apoi totul va fi OK.
Bineînţeles că din acest tandem Golovin-Geoană-Nechita nu putea lipsi numele lui Viorel Hrebenciuc. Acesta, în calitatea sa de preşedinte al Comisiei de afaceri
externe din Parlament, nu a produs niciun document oficial către Parlamentul European, care să arate orientarea noastră politică către Moscova, deşi ea a devenit evidentă.
Se spune despre Boris Golovin că, împreună cu mai mulţi oameni de afaceri ruşi, a căpuşat sistemul energetic naţional. “Este adevărat că lucrăm în domeniul energiei. Facem acest lucru de mai mulţi ani”, a declarat Boris Golovin, în Ziarul de Iasi (2007), afirmând însă că afacerile sale din România sunt perfect legale.
Golovin are avantajul că ştie foarte bine comportamentul românilor. El s-a născut la Soroca, în Republica Moldova, este de-al nostru. El a mai fost acuzat că a livrat armament rusesc în Africa. Tot în Africa este acuzat că a livrat armament şi Băsescu, prin interpuşi. Să fie acesta motivul pentru care preşedintele Băsescu tace în privinţa vizitei lui Geoană la Moscova? Ar putea Geoană să-l folosească pe Golovin drept martor cheie în a-l dovedi pe Băsescu că este implicat în traficul ilegal cu armament? L-a ameninţat cu aşa ceva pe Băsescu? Cu ce-l are Geoană la mână pe Băsescu şi Băsecu pe Geroană? Poate vom afla în turul doi al alegerilor prezidenţiale, dacă confruntarea va fi Geoană – Băsescu, şi dacă preşedintele Băsescu se va simţi încolţit.

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Spionul care l-a dus pe Geoană la Moscova”

 1. 1. nelu prahoveanu Says:

  Cu regret tin sa va anunt ca incet dar sigur va indreptati spre “stilul Lucian Alecsa” de la Evenimentul de Botosani, care la ora actuala scrie cele mai jalnice editoriale din cate am citit. De la d-voastra ma astept la mult mai mult, poate dupa ce trece campania electorala reveniti la “coloana vertebrala” atat de necesara unui jurnalist de top.
  Apropo! Daca tot Basescu castiga alegerile nu ar fi mai indicat sa postati alte articole decat cele menite sa-l ridice in slavi pe actualul presedinte sau sa-i darame pe ceilalti contracandidati

 2. 2. Ioan Rotundu Says:

  Domnule Prahoveanu, de doi ani de zile am tot scris împotriva lui Băsescu, iar articolele şi comentariile mele sunt pe acest site. Consider că este momentul să scriu şi despre cei care ne cer votul. Pe Băsescu îl cunoaştem cât de poamă acră este, dar consider că trebuie să-i cunoaştem bine şi pe cei cu care vrem să-l înlocuim pe Băsescu. Dacă ne-am fript cu ciorba Băsescu, de ce n-ar trebui să suflăm în iaurtul Geoană? Ce-am scris în acest comentariu despre Geoană este un mizilic faţă de cruda şi crunta realitate. Pot doar spune că în spatele său nu stă numai Golovin, ci Masoneria rusă care a reuşit să se infiltreze în cea românească cu un scop anume. Când o să aflaţi anumite adevăruri o să vă cutremuraţi! Ce public eu, nu o fac din vreo obligaţie faţă de oamenii lui Băsescu şi nici din duşmănie faţă de cei ai lui Geoană. Trag nişte semnale de alarmă asupra unor fapte ştiute de grupuri restrânse de oameni, de cercuri închise celor mulţi. dar unde se iau anumite decizii care ne afectează viaţa de viitor. Unele decizii ale lor se potrivesc cu interesele noastre, altele nu.
  Nu ştiu ce scrie Lucian Alecsa, pentru că eu privesc la cei aflaţi deasupra mea, de unde pot trage învăţăminte, dar vă pot spune că Alecsa nu va avea niciodată acces la informaţiile ce le deţin eu, pentru că el nu are acces în anumite medii. Fiind un scriitor talentat, Aleca cântă frumos, dar după tonul primit de la patron. Mie nu-mi dă nimeni tonul.

 3. 3. nelu prahoveanu Says:

  D-le Rotundu, problema mea este urmatoarea: va citesc zilnic de cand sunteti pe piata media atat online cat si in presa scrisa si niciodata nu v-am acuzat de servilism politic, decat ceva putin in vremea lui Contac. Acum, de cand a inceput campania, observ cum alunecati spre panta portocalie a politicii si toata chestia este ca nu ma pot obisnui cu un Ion Rotundu aservit politic.
  Oricum promit ca nu mai comentez pana dupa turul 2 si nici nu neg informatiile pe care le cunoasteti si din aceasta cauza am pretentii de la d-voastra in ceea ce scrieti.
  O seara placuta tuturor!

 4. 4. yara Says:

  Stiti care e culmea prostiei, mai nou? Sa te culci presedinte, si sa te trezesti PROSTANAC! Asa si cu Geoana..so loser.Apropo,de ce in Sibiu unde este marele, cica “independentul” Johanis primar, 60 % din voturi sunt contra lui Geoana ? S-au speriat locuitorii Sibiului de asa viitor prim-ministru ? De ce a pierdut Mircea Geoana? Si din cauza vizitei nocturne, si din cauza sfidarii timisorenilor, in general din cauza exceselor care s-au intors impotriva lui, dar, in mod hotarator, in urma confruntarii cu Traian Basescu. Singur in fata adversarului sau, fara fituici si vampirizari de imagine, Mircea Geoana s-a aratat in toata splendoarea mediocritatii sale izbitoare: o personalitate slaba, o inteligenta slaba, un caracter slab, o documentare slaba, o competenta slaba. Iar Traian Basescu l-a izbit direct in mijlocul acestei slabiciuni pe care intai a diagnosticat-o si apoi a dovedit-o punct cu punct.A fost lovitura finala spre care Mircea Geoana s-a indreptat neabatut in toata cariera sa si mai mai ales de-a lungul acestei campanii.De cand e el in politica, Mircea Geoana nu a reusit sa ramana cu tarie fidel unei persoane sau unei idei, chiar daca i-a apartinut. Mereu a fost primul la tradare (va amintiti cum s-a scuturat in 1996 de Ion Iliescu?), primul la dezicere (de reformarea PSD, de cei care l-au facut presedinte al partidului, de impozitul progresiv, de impozitul forfetar, de ideea unicameralismului, de social democratie, de prietenul sau Sorin Ovidiu Vintu etc.), avand consistenta gelatinei si consecventa camelonului.Disponibilitatea aceasta totala de a se adapta instant formei care ii convine l-a transformat intr-un personaj caricatural incapabil sa trezeasca respect, in pofida coalitiei politico-mediatice gigantica din spatele sau. Chiar daca multi romani sunt dezamagiti de Traian Basescu, le este cu neputinta sa voteze un om caruia nu-i respecta nici inteligenta si pe care nu-l percep ca lider. Este posibil ca si social-democratilor sa le fie cu neputinta sa pastreze un astfel de presedinte.
  Un presedinte ce avea sa fie (Doamne ajuta ca nu s-a intamplat)

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia