Nov
19
|
Ieri, şefii de campanie a candidaţilor la prezidenţiale au negociat aproape toată ziua ca seara, pe TVR1, să se înfrunte într-o dezbatere publică primii clasaţi, respectiv: Traian Băsescu, Mircea Geoană, Crin Antonescu, Sorin Oprescu.
După ce toate detaliile au fost puse la punct, Alexandru Sassu, directorul general al televiziunii publice, i-a anunţat pe participanţi că la dezbatere vor mai lua parte Vadim Tudor şi Gigi Becali. S-a aflat ulterior că Sassu a acţionat la ordinul lui Mircea Geoană, transmis prin Viorel Hrebenciuc. Geoană n-a dorit o confruntare directă cu Antonescu şi Băsescu, participarea lui Vadim şi Becali urmând a transforma emisiunea într-o panaramă televizată, el scăpând de a mai răspunde întrebărilor incomode ale lui Băsescu şi Antonescu.
Apoi, de parcă n-a mâncat usturoi ca să-i miroase gura, Geoană s-a prezentat la poarta televiziunii, chipurile pentru a participa la emisiune. L-a dat în vileag Crin Antonescu, care a explicat pe postul Antenei 3 dedesubturile contramandării întâlnirii.
Cu multă şiretenie, Geoană a declarat la rându-i că-i acceptă întâlnirea în trei stabilită pentru astă seară, tot la TVR 1. Tare mă tem că va fi o nouă cacealma.
Panarama politică de ieri, menită să ne ameţească de cap, a avut şi un rol pozitiv. A ieşit la iveală faptul că liberalii au bătut palma cu democrat-liberalii, lucru sesizat aseară, la emisiunea „Ştirea zilei” şi de către Vadim Tudor. Modul în care Antonescu l-a acuzat pe Geoană de laşitate şi comportamentul cu mănuşi faţă de Băsescu a fost primul pas făcut de Antonescu spre a-i obişnui pe români să primească vestea unei viitoare guvernări formată din Alianţa DA, care juridic n-a fost niciodată desfiinţată.
Să ne amintim că pe tot parcursul acestei campanii, niciodată Antonescu n-a dat un răspuns clar cui va da voturile sale dacă nu va intra în turul II, nici măcar la insistenţele lui Geoană din emisiunea de aseară de la Sinteza zilei.
Am intuit încă de la începutul campaniei că totul se va sfârşit prin refacerea Alianţei DA, PSD-ul urmând a suporta chinurile opoziţiei. Ce anume l-a determinat pe Antonescu să accepte colaborarea cu PDL şi, implicit, cu Băsescu? După confruntarea de la Cluj, Antonescu a înţeles că n-are nici o şansă de a intra în turul II. Au înţeles şi liderii PNL. Iar majoritatea liderilor liberali locali au anunţa că în turul II îl vor sprijini pe Băsescu. Dacă Antonescu s-ar fi situat împotriva acestui curent, şi-ar fi agravat situaţia în PNL. A ales calea de a se alătura susţinătorilor lui Băsescu, deschizând astfel drum PNL-ului la guvernare, ceea ce-i va linişti pe toţi duşmanii săi din partid, care-i vor ierta neputinţa de a fi ajuns preşedintele României.
Toate aceste manevre politice de ieri au pus în umbră un alt crunt adevăr. Geoană, în calitatea sa de preşedinte al Senatului, a reuşit ieri, prin lipsa parlamentarilor social-democraţi, să nu întrunească cvorumul pentru şedinţa Birourilor permanente ale celor două Camere, spre a hotărî soarta Guvernului Negoiţă.
Şi iar derularea faptelor îmi dă dreptate. Nici PSD, nici PNL n-au interes să se pronunţe asupra Guvernului Negoiţă decât numai după alegeri. Dacă o fac înainte, şi-l pică, de Băsescu rămâne preşedinte, soarta Parlamentului este pecetluită, adică va fi dizolvat. Nici un parlamentar nu doreşte acest lucru. Cum toate semnalele conduc la concluzia că Băsescu va câştiga alegerile, după 6 decembrie Negoiţă îşi va depune mandatul de premier desemnat, iar Băsescu va desemna un alt premier din partea Alianţei DA. Guvern pe care parlamentarii îl vor vota cu ambele mâini.
Aceasta este partea vizibilă a evenimentelor aflate în derulare. Există şi o parte ascunsă a lor, pentru că în spatele lui Băsescu şi Geoană există nişte forţe externe care îi susţin, având interese total diferite. Să ne amintim de recentele vizite ale lui Cozim Guşă la Moscova şi Washington. Guşă n-a efectuat aceste vizite în numele vreunei instituţii de stat, pentru că el nu deţine nici un fel de funcţii oficiale. Şi totuşi a fost primit de înalţi demnitari, şi la Moscova şi la Washington. În ce calitate l-au primit? În numele unei anumite frăţii, spun eu.
Băsescu nu aparţine nici unei organizaţii secrete, de unde i s-a tras şi izolarea internă şi externă. Conducerea Uniunii Europene este masonică sută la sută, dar de Rit Scoţian Antic şi Acceptat. În America, Masoneria aparţine Ritului York. UE nu vrea ca România să fie condusă de un preşedinte controlat de SUA, aşa că-l preferă pe Băsescu. Şi iată cum ajungem să alegem dintre două rele răul cel mai mic.
Am să mai atrag atenţia asupra unui fapt. Guvernul Boc a fost trântit de PSD într-un moment cheie al relaţiilor României cu FMI. Iar FMI este o instituţie internaţională controlară de Masoneria americană. Cu un pic de efort, se poate înţelege de ce ne-a fost suspendată tranşa a III-a de împrumut. S-a dorit răstignirea lui Băsescu pentru a-l avantaja pe Geoană. Numai că strategia FMI, strategia americanilor care îi consiliază lui Geoană actuala campanie, nu s-au conceput pornind de la gândirea românului de rând, de mutaţiile sentimentale pe care le pot produce în sufletul său anumite decizii politice.
Avem un exemplu proaspăt. Greva de la Metrou este clar că a fost pusă la cale de PSD, pentru a-i instiga pe bucureşteni împotriva lui Băsescu, via Berceanu. Numai că totul s-a întors împotriva lui Geoană, iar sfătuitorii săi n-au avut în vedere un asemenea deznodământ.
Diversiuni ca cele de ieri vom trăi şi astăzi şi încă două săptămâni. În opinia mea cred că va învinge UE şi nu americanii. Iar Crin Antonescu a priceput din ce parte bate vântul, că-i băiat deştept şi face parte din categoria celor ce poară papion şi au faţă de european.
November 19th, 2009 at 09:40
un articol interesant in Cotidianul de astazi.
November 19th, 2009 at 11:19
Masoneria americană este în şucăr cu cea europeană, mdar la vârf se înţeleg. Poate ne spuineţi, domnule Rotundu, în ce ape se scaldă masoneria română şi care este poziţia sa faţă de Băsescu. Sau îl sisţine pe Geoană.
December 5th, 2009 at 01:55
Vă salut !
Să vă zic o chestie – nu sunt rău , dar unii mor de foame , iar alții mor de toane .
Președintele in funcție a produs o mare ilegalitate/infracțiune , foarte gravă – cum îi dictează suflețelu , că așa-i in tenis .
A avansat cîțiva indivizi la gradul de general , fără merite pe plan militar , pentru ca aceștia să îl susțină in alegeri cu toată sfera lor de influiență ; această faptă se incdreaza pentru unii la insușirea de foloase/merite necuvenite , iar pentru alții dare de mita și influiențarea pentru exprimarea votului . Faptele sunt deja elocvente și probate prin avansarea în grad (pt care există proba) și apoi demisia lui Onțanu de la PSD precum și declarația publică de susținere a celui ce i-a făcut acest nedemn cadou , un grad uriaș fară merit și tangență cu oastea română . Oare se vor autosesiza instituțiile abilitate ? Ce ziceți ? Este un sîmbure de adevărat ?