Nov 23

Deşi unii comentatori mi-au adresat reproşuri că în campania electorală aş fi devenit fan Băsescu, iată că rezultatele sondajelor de la ieşirea de la vot mi-au dat dreptate. Câştigătorul primului tur al alegerilor prezidenţiale este preşedintele Traian Băsescu, aşa cum am anticipat, secondat de social-democratul Mircea Geoană.
Am avut de ales în a scrie comentarii pe placul cititorilor, beneficiind de gratitudinea acestora, şi de a expune realitatea, riscând să-mi atrag oprobiul unora, cum s-a şi întâmplat. Am ales calea adevărului, deşi adevărul a adus multora durei de cap şi adânci nemulţumiri sufleteşti.
Acum, că turul I a luat sfârşit şi cunoaştem rezultatele, să anticipăm ce va fi în turul II al acestor alegeri. Deja în cuvântul său rostit aseară, Mircea Geoană a trimis două bezele câtre Crin Antonescu. Numai că liberalul s-a făcut că nu pricepe aluzia şi n-a răspuns invitaţiei de a se „cununa” cu Geoană, pentru a-l scoate preşedintele României, cum acesta îşi doreşte cu multă ardoare.
În schimb, prin cuvântul său, Antonescu a a avut accente băsăsciene şi vadimiene. El s-a răfuit cu televiziunile lui Voiculescu şi Vântu, cum că ar fi publicat sondaje neadevărate, deşi adevărul era mai evident ca niciodată. Culmea, tocmai aceste două televiziuni l-au ridicat în slăvi şi l-au invitat să-şi expună crezul de potenţial preşedinte al României. A vorbit precum Băsescu şi Vadim, ceea ce m-a dezamăgit.
Credeam că este mai cerebral, mai detaşat de emoţii şi sincer cu adevărat, cum a încercat să ne convingă în campanie. N-a făcut decât să dovedească românilor că şi el se regăseşte în acea clasă politică imorală acuzată de preşedintele Băsescu de dezmăţ şi validată de către români prin votul pozitiv dat referendumului, dând dreptate preşedintelui.
Preşedintele Băsescu porneşte în turul II cu prima şansă, nu numai prin procentul de vot cu care a fost acreditat de români, ci şi prin conjunctura politică creată. Crin Antonescu a a obţinut 22 % din voturile românilor prezenţi la urne, mult peste scorul electoral al partidului. Votanţii săi nu se vor îndrepta către Geoană, chiar dacă le va fi cerut de către Antonescu. Susţinătorii lui Antonescu nu vor socialismul cu faţă umană pe care Geoană vrea să-l implementeze la români, după cum i-a cerut tătuca Iliescu.
Dacă vor merge la vot, liberalii vor vota cu Băsescu.
Nici nu cred că Antonescu le va cere susţinătorilor săi să-l voteze pe Geoană. Pierzând competiţia turului II, ca să-şi salveze pielea în partid, Antonescu va trebui să facă tot ce-i stă în putinţă şi să bage PNL-ul la guvernare. Şi n-o poate face decât bătând palma cu preşedintele Băsescu, acceptând reînvierea Alianţei DA.
A bate palma cu Geoană, pentru un viitor Guvern PSD – PNL este un risc prea mare. Băsescu poate câştiga alegerile şi fără sprijinul lui Antonescu. Să nu uităm că victoria colosală obţinută prin validarea referendumului va fi fructificată la maxim de preşedinte. El va cere românilor să-l voteze, pentru a putea pune în practică voinţa lor exprimată prin votul dat la referendum. Iar românii, sătui de o clasă politică extrem de coruptă şi de nişte parlamentari marionete, vor satisface pofta ce-o pofteşte Băsescu, investindu-l pentru încă cinci ani preşedintele României.
Iată de cel Antonescu şi liberalii săi se vor îndrepta către o alianţă cu Băsescu şi PDL şi nu către una cu Geoană şi PSD.
Aşa stând lucrurile, Crin Antonescu nu va putea, prin decizia sa politică luată pentru turul II al alegerilor prezidenţiale, să înflorească o Românie ofilită.

written by Ioan Rotundu


7 Responses to “Crin nu va putea înflori o Românie ofilită”

 1. 1. vasile Says:

  Treziti va romani si nu mai votati cu acest nerusinat de Basescu!Vreti sa aduceti din nou dictatura???? Treziti va romani nu dormiti!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. 2. mircea Says:

  Sa nu uitam ca noi ca botosaneni, cu primar pedelist, presedintele cj pedelist, nu vom avea viata usoara cu guvern psd-pdl si presedinte geoana. Ma ingrozesc cind imi amintesc cit de uitati am fost in mandatele iliesciene, chiar daca moldova vota psd la veselie. Acuma ca ne-am ales altceva decit psd pe plan local… va fi si mai rau daca iese geoana presedinte. Parerea mea… :D

  Si nu, nu sint de acord cu dvs ca ati avut de ales intre realitate si a fi pe placul cititorilor. Faptul ca nu va inscrieti in ceea ce face 80% din presa nu inseamna ca nu sinteti pe placul cititorilor. Poate ne vom debarasa cindva de acest gen de presa (vintu-voiculescu), mai ales al celor care fac acest gen de presa fara ca macar sa fie platiti, ci din spirit de turma… Vorba aia: si manipulati si cu banii luati :) :D – si ma refer aici la presa care nu apartine de vintu-voiculescu, dar se inscriu in aceeasi linie, in acelasi mod de a face presa.

 3. 3. anonim Says:

  chiar daca partidul pnl va cere sa votam cu pdl..eu voi vota cu psd ..vreau o schimbare, nu dictatura si oameni care se cred super man gen basescu, flutur, …sincer mie mi au placut vineri mai mult crin , dar si geoana. basescu era ca o sluga umila dar vicleana… eu vreau serviciu stabil , nu zile fara plata si restructurari. de ce nu au lasat oamenii in productie in firme si i au bagat in somaj tehnic??? daca ii lasau cu salar de 80 % oamenii munceau si astefel se rulau bani..asa statul nu castiga ci pierde

 4. 4. Nostradamus Says:

  De va ieşi Geoană preşedinte vom deveni o ţară de asistaţi social. Vom vedea iarăşi ţigani cu ghiul de aur pe deget stând la coadă să-şi primească ajutorul social. Puturoşii satelor vor trăi din ajutoare sociale şi vor lăsa pământul nelucrat. Trei milioane de români vom munci să-i întreţinem pe ceilalţi. Oamenii de afaceri vor trăi vremurile anilor 2000 – 2004 ale Guvernului Năstase, adică vor munci pentru impozite la stat. Baronii social-democraţilor vor reveni în prim planul afacerilor de tot soiul şi se vor îmbogăţi şi mai mult. Iar tătuca Iliescu ne va vorbi cât de sărac este şi cinstit, având la dreapta pe Mazăre şi la stânga pe Oprişan..Cam aste vremuri ne aşteaptă fraţilor!

 5. 5. costy Says:

  daca iese gioana presedinte ne vom uni cu raionul Balti,Lipcani, vom adera la republica Moldova,adica ne intoarcem la 1989,

 6. 6. Nice Says:

  Vreti sa stiti parerea mea ? suntem ultimii oameni daca ne intoarcem cu 20 de ani in urma,rusinea europei.tot parerea mea :G nu s-a dus degeaba la rusi de doua ori pe blat sa fii convins ca ceva a antamat.tot parerea mea :sunt peste 10 tari in europa care au prlament unicameral si nu se plange nimeni iar noi suntem cu zeci de ani in urma acestor tari.chestia cu unicameralul se putea rezolva in parlament acum 4 ani dar cu cine sa faci asa ceva cand stiau ca le fuge scaunul de sub fund,aveau vreun interes? amaratu-asta a promis asta acum 5 ani si incearca sa se tina de promisiune impotriva celor care i-au sabotat anii de presedintie.dar lasa nene sa-l schimbe sa vina psd-ul sa va arate ce inseamna demoscratie socialista ca asta meritati.sunteti asa naivi ca mi-e mila de voi.marele noroc stii care este?ne apropiem de 2012 si ce va fi pe pamant ne va ocupa tot timpul,nu mai e mult,mai stam de vb.
  De ce oare inca aveti incredere in PSD? Eu unul am fost acolo, in ,,interior”, nu cu trandafirul in piept ci neutru. I-am vazut pe toti asa cum sunt ei cu adevarat. oricine altcineva, numai sa nu fie de la PSD!
  Daca sunteti in stare sa votati mafia si nesimtirea psdist-o-comunista, minciuna ,scursura,mizeria,ingalaciunea si imputenia imprastiata de PSD , ne meritam soarta o sa ne invartim in cerc, asa inca 20 ani de acum inainte! doamne biata tara, si de romani ce sa mai zic? suferim noi, din cauza celor ce si-au vandut constiinta, pe 30- 50 lei! vai de noi!

  Concluzia se impune:
  Votaţi cu CAPUL, nu cu PROSTĂNACUL

 7. 7. anonim Says:

  apropo pdl a dat cate 100 ron la fiecare om care tine cu el,,, asa ca lasati ma cu 30 ron.. si eu votez cu o schimbare in bine..cei care au fost intr un partid anume au plecat din cauza ca nu au fost multumiti de ei, ca nu au fost pusi in puncte mai inalte..asa ca am vazut partide si traseisti politici destui..mie mi a placut discursul lui geoana si a lui crin , nu a facut intrigi ca basescu..a stiut sa si tina capul sus nu umil..

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia