Nov 24

La Botoşani, portocalii democrat-liberali au fost bătuţi măr de către roşii social-democraţi, aşa cum şi roşii ruşi, la 1917, i-au bătut măr pe albgardiştii care apărau interesele burgheziei şi moşierimii de invazia comuniştilor lui Lenin.
Harta Moldovei s-a înroşit din nou, ca în vremurile de glorie ale lui Iliescu şi Năstase, semn că aşchia Geoană n-a sărit departe de trunchiul lor ideologic. Nici Simirad la Ieşi, nici Pinalti la Neamţ n-au reuşit să apere onoarea portocaliilor. Doar Flutur la Suceava se poate lăuda că este Greuceanu din poveste, învingând zmeul roşu.
Dar să nu uităm că mare partea din judeţul Suceava a vieţuit o perioadă sub mâna de fier a Imperiului Austro-Ungar, adică a fost învăţată să gândească Occidental şi nu „La steluţa cea de sus…” de pe Kremlin. Două treimi din judeţ n-a fost colectivizat, iar oamenii n-au fost obişnuiţi să trăiască din furatul de la CAP, iar mai nou din pomenile publice făcute cu largheţe din bugetul ţării de către PSD.
Întorcându-mă la Botoşani, nu putem să nu constatăm că prin sediul PSD este la modă a fredona viersul „Fluturaş nu mai ai aripioare!”. Da, Cătălin Flutur nu mai are aripioare, că i le-a tăiat electoratul printr-un vot negativ dat lui Băsescu şi nu din dragostea neţărmurită faţă de Geoană. Apoi, cei din PDL au aplicat la indigo tactica PSD-ului din alegerile anului 2004. Adică au dat spectacole, au organizat adunări grandioase şi au împărţit găleţi de plastic şi eşarfe frumos colorate portocaliu. PSD-ul a pierdut atunci alegerile, iată că acum le-a pierdut şi PDL-ul.
În timp ce  pedeliştii savurau la sediul lor viitoarea victorie, stropind-o cu de toate, social-democraţii au ieşit în teren pentru a compensa sărăcia botoşănenilor cu sume între 5 şi 10 lei sau cu câte un borcan cu fasole şi cârnăciori. Oare de unde or fi avut bani? Unii zic că „de la steluţa cea de sus”, în contul viitorului Transgaz promis de Geoană când s-a furişat la Moscova, legământ întărit ulterior şi prin vocea lui Cozmin Guşă, dornic şi el să vadă Kremlinul în chiar plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale.
Iată că uriaşa fraudă pusă la cale de către PDL şi mult mediatizată de PSD, la Botoşani şi în zona Moldovei a adus un surplus de  voturi social-democraţilor. Să fi fost pesediştii din zona Moldovei mai vigilenţi? Sau s-au priceput mai bine la strigat cât mai tare „prinde hoţul!”, timp în care şi-au folosit „în mod constructiv” experienţa organizării atâtor alegeri. De-o fi una, de-o fi alta rezultatele vorbesc. Iar pentru pedelişti rezultatele sunt catastrofale.
În Botoşani, deşi botoşănenii îi recunosc lui  Flutur meritele sale ca primar, nu l-au iertat că le-a ridicat maşinile din faţa porţii şi nici că i-a pus pe proprietarii de câini de companie să-şi cumpere gentuţă cu măturiţă, făraş, pungă de unică folosinţă şi mănuşi. Dacă Flutur va număra maşinile ridicate de către Ricovery şi va adăuga numărul posesorilor de câini, înmulţind totul cu doi, va descoperi că sunt voturile care-i lipsesc lui Băsescu, dar se regăsesc la Geoană.
PSD-ul n-a pus pietre pe uliţele satelor, pe drumurile comunale sau judeţene, cum au făcut primarii PDL şi preşedintele CJ, pentru că toate acestea nu ţin de foame. În schimb, a dat păpică la votanţi, le-a dat bani de buzunar. Bunăvoinţa social-democraţilor s-a suprapus cu ura botoşănenilor faţă de Băsescu, totul spre paguba PDL.
Pentru turul II PDL-ul nu mai are resurse financiare să susţină o campanie de lux. În schimb, la PSD s-adună chirpicii financiari, că sunt mulţi cei care speră să obţină un oscior, văzând deja PSD-ul la guvernare. Drăcia dracului va fi când, de Sf. Neculai, pus pe şotii, Moşul ar putea inversa scorul.

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Treziţi-vă, portocalii!”

 1. 1. gicu` Says:

  PDL-istii platesc pentru “garaje” construite fara autorizatie, pentru concesionarea parcarilor unei firme care spoliaza botosanenii imbogatindu-se pe spinarea posesorilor de autoturisme, pentru flori plantate in pragul iernii, pentrufirme “acceptate” sa faca lucrari de proasta calitate (vezi pavajele de pe bulevard), pentru alungarea -fara temei- a partenerilor de la guvernare (centrala sau locala), pentru servilism excesiv demonstrat prin copierea “maretelor ganduri” copiate de la capitanul fara flota si expuse excesiv prin toate mijloacele, intr-o singura expresie PENTRU AROGANTA SI NEPROFESIONALISM!
  Ironia sortii face ca “la putere” sa vina PSD care numai grija fata de cei napastuiti nu au avut cand au fost la putere dar care, in opozitie fiind, au “fortat” liberalii sa ia masuri social-democrate (vezi marirea pensiilor) nu cu gandul la beneficiari, ci cu gandul de a-i face pe liberali sa clacheze. Asa ca, multa lume (inclusiv cei modesti din punct de vedere financiar (ca nu se poate spune ca noi am avea o “clasa de mijloc”) este convinsa ca in timpul guvernarii liberale a dus-o mai bine.
  Ce va fi la anul ? Dumnezeu cu mila…Dupa o guvernare PDL/PSD si apoi numai PDL DEZASTRUASA care nu a luat nici o masura viabila si valabila impotriva crizei financiare, nu ne putem astepta la nimic bun.

 2. 2. sandel Says:

  PDL isi merita soarta, au pus in frunte niste prosti, vedeti bulibaseala de la ISJ, au amendat lumea in prostie cu firma lui Gheorghita, Tabuleac a facut aranjamente la CJ cu licitatiile, pe comisioane si e greu fratilor sa aveti voturi, desi idiotii de la PSD nu meritau asa o placinta, cert e un lucru, lumea nu va suporta pentru mizeriile voastre, nu mai zicem de Roman, care face de toate in functia pe care este si care nu o onoreaza, deci cu parere de rau, domnule Flutur pe mana oamenilor dvs. ati luat-o, adica daca ii scoateti in fata pe alde Obuf, Macovei, Hutuleac, Tabuleac,Achitei, lumea va scuipa

 3. 3. Tănţica Says:

  Cu florile n-ai dreptate Gicule. Sunt bani europeni daţi pentru aşa ceva. Flutur a avut de ales între a-i primi şi a ne pune flori şi a-i refuza. A făcut bine că avem un oraşl frumos, admirat de toţi cei care ne vizitează. Ce, voiai să fie ca pe vremea lui Egner sau a lui Cojocaru?

 4. 4. gicu` Says:

  Tr pomenesti ca tante Europa o fi dat banii special pentru flori!!!!
  Mira-m-as !!!!
  Oricum, deduc acordul pentru celelalte scrise!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia