Nov 26

Luat prin surprindere de rezultatele dezastruoase obţinute în judeţul Botoşani pentru candidatul PDL, preşedintele Traian Băsescu, preşedintele PDL Botoşani, Cătălin Flutur, a început să caute vinovaţii. Măsurile pe care le ia le consideră un preludiu la demisia sa din funcţia supremă deţinută în partid.
Pentru început a stabilit să le retragă mandatul de consilier municipal lui Mihai Vieriu, preşedintele Organizaţiei de Tineret şi pentru Lucel Butnariuc. Vor mai fi eliminaţi consilierul judeţean Timocei Cârligeanu şi consilierul local din Curteşti, Florin Aconstantinesei.
Degeaba îi sacrifică pe aceştia. Sunt nişte personaje mărunte ajunse în funcţii eligibile din chiar neştiinţa lui Flutur. Nici unul din cei patru n-aveau ce căuta pe listele de candidaţi. Mihai Vieru a fost reporter la mine vreme de aproape opt ani. Un reporter modest, disciplinat, bun executant dar lipsit de profunzime în a mesteca subiectul. Nu s-a distins ca o personalitate în domeniu şi n-are veleităţi de politician. Mai mult, de când face politică la PDL şi-a lăsat nevasta şi şi-a luat amantă, abandonând orice implicare politică. Acum, că l-a dat afară din PDL se va duce la PNL, că acolo se adună toţi cei care-şi lasă nevasta şi-şi iau amantă.
Lucel Butnariu, un fost poliţist, numai de consilier municipal nu era bun. Nu poţi face din „căcat” bici!  De Cârligeanu nici n-am auzit, iar Aconstantinesei a fost omul de bază al PSD. Cum de l-a luat Flutur sub aripa sa ocrotitoare, când îl ştia că a fost omul de încredere al lui Egner? Ce se naşte din pisică şoareci mănâncă iar cine a devenit social-democrat aşa moare.
A mai retras Flutur sprijinul politic pentru Gabriel Amitrului director la Silvic, Ioan Constantin director la APIA, Teodor Harabagiu director adj. la Direcţia Sanitar – Veterinară şi Rodica Zelincă – comisar şef la Garda de Mediu. Cică nu s-au implicat în campania de susţinere a lui Băsescu. Nu ei sunt vinovaţi. Vina aparţine celor din partid care i-au propus în acele funcţii. Nu se ştia că domnişoara bătrână Zelincă este social-democrată din naştere, boită galben şi portocaliu din conjunctură politică?
Desigur, pentru lipsă de activitate aceştia trebuiau sancţionaţi cumva. Dar nu ei sunt principalii vinovaţi. De exemplu, la Botoşani, scriu de când Flutur este primar că Florin Ghiorghiţă este un personaj politic şi cu funcţie administrativă de conducere care are o imagine publică jenant de catastrofală. De numele lui se leagă introducerea parcărilor cu plată, ridicatul maşinilor şi amendarea posesorilor de câini de companie.
Ori de câte ori Ghiorghiţă a apărut în presă, a fost înjurat copios de comentatori. L-am atenţionat pe Flutur de mai multe ori că locul lui Ghiorghiţă nu-i în prim planul partidului, pentru că-i dăunează la imagine. N-am fost ascultat, cum nici Câmpanu, când era preşedintele PNL, nu m-a ascultat iar cum Ţurcanu i-a suflat funcţia.
Nici deputatul Cătălin Buhăianu nu-i un brand pentru PDL, dar măcar a dispărut din atenţia publică o perioadă de timp. Iar când botoşănenii îl uitaseră, a apărut la braţ cu catastrofa de Ada Macovei, pusă şefă la IŞJ. Să mai amintim şi de lipsa de diplomaţie a Rodicăi Huţuleac, director la CAS, care a băgat spaima în asiguraţii de sănătate şi pacienţi cu fel de fel de ameninţări de plată la medicul de familie şi în spital.
 La vârf de partid trebuie să umble Flutur şi să facă lumină, eliminând nulităţile şi cei care sunt pentru PDL un balast de imagine.
Însă adevărata cauză a dezastrului este chiar preşedintele Băsescu. Cu această piatră de moară legată de picior, PDL a pierdut enorm în faţa electoratului, deşi are la vârf şi lideri demni de încredere. Dar acesta-i un subiect ce merită tratat separat, pentru că deja de ieri au început să iasă la lumină adevăratele personaje care se află în spatele lui Geoană şi Antonescu. Aşezate faptele în noua lumină, s-ar părea că nu Băsescu este cel mai negru în cerul gurii.
Sunt convins că botoşănenii, dacă mâine ar fi alegeri locale, l-ar vota din nou primar pe Flutur din turul I. Cele câteva secături care-l atacă prin comentarii, şi care au culoarea social-democraţiei, sunt cei care au profitat din plin când primarul oraşului era Egner.
Flutur a schimbat faţa oraşului, iar botoşănenii oneşti recunosc acest lucru şi-i respectă munca şi eforul depus. Numai că duminică Flutur le-a cerut voitul pentru Băsescu. Ceea ce este cu totul altceva!

written by Ioan Rotundu


9 Responses to “Flutur, nu plevuşca, ci crăpcenii trebuie eliminaţi!”

 1. 1. CUNOSCATOR Says:

  Domnule Rotundu ati facut o analiza foarte buna. Aveti dreptate mai ales cu Hutuleac.E o persoana indoielnica si incapabila la fel si cumnata ei Pasat de la ITM si toate rudele pse prin functie.Ar trebuii ca PDL_ul la Botosani sa-si refaca stocul de oameni capabili sa exercite o functie de conducere

 2. 2. cunoscator Says:

  nu ati numit toti crapcenii ce trebuie eliminati, primul este chiar Catalin Flutur, parerea mea!

 3. 3. Titi Says:

  Analiza este aproape corectă.Ghiorghiţă este oaia neagră a portocaliilor şi trebuia înlăturat de mult timp nu ajutat să rămână viceprimar. Acum Flutur plăteşte oalele sparte de Ghiorghiţă. Când nu deschizi ochii dechizi punga.

 4. 4. Ioan Abalasei Says:

  Va sfatuiesc sa nu-l uitati pe domnul Darie, securist din PSD, care chiar daca sta ascuns sub fustele floraresei de la IOLI, in cuibul din strada Trandafirilor (asta cand vine in Botosani pentru ca in rest e insurat omul si sta in Bucuresti), nu sta degeaba, lucreaza pentru domnul Geoana si pentru clica lui.

 5. 5. xtern Says:

  Misu Vieriu este acuzat ca a luat spaga pentru niste angajari in sistemul public. Pagubitii l-au reclamat deja la primarie. Merita investigat, nu credeti?

 6. 6. Sursa Says:

  Domnule Rotundu va rog sa investigati cu mai multa atentie ce se ocupa Mihai Vieru si care este sursa veniturilor lui. Pe langa cea de a fi “politician” la PDL am inteles ca este si TEPAR de prima clasa.Daca doriti o stire de prima pagina va pot da un pont ca sa puteti scoate la iveala adevarata fata a acestui Domn si va pot pune in legatura cu acea persoana bolnava si pensionara careia ii datoreaza 500 EURO.
  Cum este posibil ca o asa persoana sa faca parte dintr-un partid?Daca puteti deschide o discutie pe acest subiect cred ca ar fi mai multe persoane care ar confirma acest lucru.

 7. 7. nitura Says:

  Ce curatenie sa faca Flutur cand el l-a luat ca sfetnic pe Contac!

 8. 8. Tănţica Says:

  Şi ce ai fi vrut măi Niţură, să te ia pe tine? I-ajunge că l-a luat de la voi, adică de la PRM, pe Ştefan. O nulitate ajunsă director la Poştă. Doamne, ce zile trăim!

 9. 9. giany Says:

  cel putin 2000 de voturi s-au pierdut de la angajatii din invatamant, si asta datorita adei macovei

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia