Nov 26

Abia aseară am aflat că băiatul, care este viceprimar PDL la Dângeni, a fost bătut de primarul PSD Stelică Trofin şi consilierul său Neculai Buliga. Nu mi-a venit a crede când am citit pe site-ul „Martor incomod”, după ce am primit pe mail un link către acest site. De obicei citesc presa locală spre seară, în timpul zile având mult mai multe pe cap.
Spun că nu mi-a venit a crede ce-am citit pentru că miercuri la amiază, la Direcţia Muncii din Botoşani, m-am întâlnit cu primarul Trofin şi ne-am salutat civilizat, schimbând câteva vorbe de complezenţă. Dealtfel, de câte ori m-am întâlnit cu primarul s-a purtat extrem de civilizat şi respectuos. Numai că tot miercuri, dar seara, l-a bătut pe băiat şi noră.
De când feciorul a candidat la alegerile din 2008, după ce a ajuns în Dângeni prin moştenirea lăsată de părinţii mei decedaţi, şi a fost ales de consilierii locali viceprimar, pe la Dângeni am fost foarte rar şi nu m-am implicat deloc în politica lor locală. Dealtfel, l-am şi atenţionat pe băiat să-şi vadă de ale lui, că în Dângeni oamenii sunt răi: violenţi, mincinoşi, duşmănoşi, reclamagii, dedaţi la hoţii şi extrem de leneşi. De unde şi sărăcia cruntă în care trăiesc, baza venitului lor fiind ajutorul social, primarul Trofin având în asistare peste 200 de persoane, pe care le consideră voturile sale sigure.
Trofin este primar la al treilea mandat, dar n-a făcut nimic pentru comună. N-a accesat un program cu finanţare europeană, n-a realizat vreo investiţie, n-a schimbat cu nimic viaţa mizeră pe care dânginenii o duc de când mă ştiu. Băiatul s-a implicat, s-a folosit de relaţiile avute în Botoşani, prin Prefectură şi Consiliul Judeţean din perioada cât a fost director la cotidianul Evenimentul de Botoşani, a pietruit uliţele şi drumurile săteşti, deşi primarul s-a opus cu înverşunare, susţinând că nu merită osteneala. Comuna Dângeni a fost printre primele din judeţ care a rezolvat problema gropii de gunoi şi a protecţiei mediului, băiatul, ca viceprimar fiind dat exemplu de Prefectura Botoşani.
Secretarul primăriei, Marcel Andrei, înrudit cu primarul, a umplut primăria cu neramuri, inclusiv fiica. Numai cu liceul teoretic, Andrei era depăşit de mulţi ani pentru a face faţă funcţiei de secretar. Băiatul a insistat la Prefectură, i-a întocmit dosar şi l-a trimis la pensie, iar de atunci şi l-a făcut un crunt duşman.
A adus la Primărie un jurist calificat, care a fost examinat de Prefectură şi care a luat examenul pentru a îndeplini funcţia de secretar. Primarul a refuzat să-i încheie contract, păstrând postul pentru fiica fostului secretar Andrei.
Apoi, primarul Trofin şi fostul secretar au eliberat documente false pentru un angajat al Cooperativei de credit Dorbârceni, care a angajat credite fictive în numele unor persoane din Dângeni, furând astfel peste un miliard de lei. Fiind prinsă, contabila Ioana Bunduc a fugit în Italia, iar dânginenii au rămas să plătească împrumuturi de care n-au beneficiat vreodată. Cazul a fost prezentat pe larg în presa locală, dar totul s-a înmormântat la Poliţie şi Parchet, Andrei având o fostă colegă de liceu judecătoare la Judecătoria Săveni, cu care s-a lăudat în comună că a rezolvat totul.
Recent, Parchetul Botoşani a confirmat cercetarea penală a primarului Trofin pentru comiterea mai multor infracţiuni. Mai sunt şi altele. Până acum n-am scris niciodată despre aceste aspecte, considerând că nu-i lupta mea.
Numai că de când am început să dezvălui nişte lucruri neplăcute pentru liderii locali PSD, am primit pe site-ul Jurnalului mai multe ameninţări că dacă nu mă liniştesc o voi păţi. Sunt obişnuit să primesc astfel de ameninţări, aşa că nu le-am băgat în seamă. Într-o altă zi m-a sunat cineva şi m-a avertizat că la Dângeni se pune la cale, de către oamenii de încredere ai primarului, o bătaie asupra băiatului. I-am răspuns binevoitorului că băiatul este major şi că va şti să se apere.
Recent, ameninţările s-au îndesit. Mai ales de când am avut nişte discuţii cu jurnalişti de la Chişinău, de la care am primit informaţii extrem de interesante. Comentatori a căror comentarii n-au fost validate m-au atenţionat să nu mai public materiale împotriva PSD, că-mi semnez sentinţa. M-am întrebat de unde naiba ştiu ei de discuţiile mele cu persoane din Chişinău, dar n-am căutat să dezleg enigma. În aceste zile am finalizat un material de investigaţii care va fi prezentat luni şi care va aduce în prim plan dezvăluiri importante, undele vehiculate deja prin presa centrală.
Acum, că băiatul şi nora au fost bătuţi de primar şi consilierul său Neculai Buliga, un personaj violent şi semianalfabet, încep să iau seamă la ameninţările primite. Am doar un singur mesaj: lichelelor din PSD, răfuiţi-vă cu mine şi nu cu un copil!
Cât despre poliţiştii Coroi de la Săveni şi Mândru de la Botoşani, le adresez rugămintea să-şi facă datoria în mod corect, profesionist, şi să nu ţină cont de culoarea politică a nimănui. Am relaţii la vârf în aceste instituţii, dar n-am sunat niciodată pe nimeni ca să-mi facă favoruri şi nici n-am să sun. Am convingerea că ştiu să-şi facă datoria şi fără intervenţiile mele.
În ce mă priveşte, nu mă va opri nimeni din ce am de scris şi dezvăluit public. Le spun doar atât unor politicieni locali şi unor şefi de instituţii publice: Nu-mi forţaţi politica redacţională să transform Publicaţiile Jurnalul în tabloide şi să scriu eu despre viaţa voastră publică şi privată, cât de mârşavă şi murdară este, cât de corupţi şi imorali sunteţi. Sper că vă ajung insomniile care le aveţi ştiind că eu cunosc faptele voastre mârşave şi că le-aş putea face publice. Nu mă obligaţi să trec la fapte. Faceţi-vă meseria conform legii şi eu mă mulţumesc numai cu coşmarurile şi remuşcările pe care le trăiţi. Recunosc, o astfel de pedeapsă este mai cruntă decât cea a legii, dar voi aţi ales această cale.

written by Ioan Rotundu


8 Responses to “Lichelelor, răfuiţi-vă cu mine nu cu un copil!”

 1. 1. Eu Says:

  Inainte de a spune ca Basescu a lovit gandeste-te mai bine…. mi s-a parut ciudat cand am vazut asta la stiri si m-am uitat atent si am cautat si alte pareri pentru ca din ce am vazut eu nu prea se vedea ca a lovit…. ci doar ca mana a plecat din cadru si copilul s-a dat in spate…. putea sa fi ridicat mana sa o puna pe umarul femeii si copilul sa se fi speriat de altceva… plus cum a zis si Basescu … copilul radea cand s-a dat in spate…. daca eu te lovesc in fata iti mai arde de ras? Mie sigur nu mi-ar mai arde de ras….

  Uite ce am mai gasit: http://www.youtube.com/watch?v=lxrRVtgaO7I

  Vezi filmuletul de la adresa respectiva unde cineva explica ceva foarte interesant. (vezi sa ai sunet cand te uiti la filmulet)

 2. 2. Tănţica Says:

  Am văzut dezbaterea de aseară de la TeleM de la ora 20.00. Rotundu se vedea că-i bătut. Nevasta primarului, care a intervenit în direct şi apoi primarul au recunoscut că erau în bar la băut cu consilierul lor PSD Buliga, cel care l-a bătut pe Rotundu şi nevasta lui. Chiar şi aseară, după cum vorbeau, primarul şi nevasta lui erau băuţi. Ciudat ESTE CĂ ŞI PRIMARUL ŞI NEVASTA N-AU VĂZUT CÂND Rotundu a fost lovit de Buliga, dar l-au ridicat de jos şi ajutat să-şi revină. Şi barmanul, unul Huzum, care a intervenit telefonic în emisiune, consilier PNL, n-a văzut când Rotundu a fost lovit. Iar barmanul aseară era beat şi din barul său se auzeau voci de beţivi. Ăştia sunt oamenii PSD-ului care au fost şi vor să revină la guvernare. Se sprijină pe bătăuşii satelor, care au băgat spaima în oamenii cinstiţi. Mergeţi şi votaţi Geoană! Îl meritaţi cu prisosinţă.

 3. 3. Marcel Says:

  La Dângeni consilierul PNG Sorohan a fost lovit cu ranga în cap de fratele primarului. Poliţia de la Săveni n-a soluţioant nici acuma dosarul, deşi trece îndată anul. Când au venit la cercetare erau foarte viteji, când au aflat că cel care a lovit este fratele primarului PSD, au dispărut şi n-au mai anchetat nimic. Poliţia este cu ei, adică cu pesedeii.

 4. 4. ghita Says:

  Domnule Rotundu, sigur nu sunteti neam cu Vadim?
  Pentru ca numai pe ala il auzim tot timpul ca stie cate-n luna si in stele despre toata lumea care-i iese in cale, dar niciodata nu am auzit sa fi bagat la apa pe careva!

  Scoate, omule, informatiile la lumina, daca le ai, pentru ca te dai gazetar cinstit si impartial. Dar mai curand mi se pare ca, daca le ai, le tii pentru diverse combinatii, pe post de parghii in santaje mediatice sau de alta natura.

 5. 5. Ioan Rotundu Says:

  Pt. Ghiţă
  Dacă aţi citit Jurnalul de-a lungul celor 16 ani de existenţă, aţi putut afla că noi am prezentat cazurile de corupţie fără a menaja pe cineva. La ce-am scris în acest comentariu, am făcut referire la politica tabloidelor, dacă aveţi cunoştinţă ce teme abordează acest gen de presă. Am şi precizat că nu intră în politica noastră redacţională astfel de fapte ce le aparţin. Deocamdată. Apoi sunt informaţii care nu pot fi făcute public aşa, tam-nisam, pentru că nu-i simplu.. Societatea nu-i împărţită numai între politicieni şi votanţi, mai sunt şi alte forme de organizare care au regulile lor.

 6. 6. ghita Says:

  >
  Am cunostinta, de asta zic, diferenta nu e prea mare… Daca nu ati fi abordat acest gen, de unde era sa aflam noi, cititorii, cine pe cine ciufuleste, care politician sau director si-a mai lasat nevasta, care si-a mai tras amanta si pe cine, s.a.m.d. Nu zic ca lucrurile astea nu sunt de interes, sau nu ajuta la o mai buna intelegere a fenomenelor de pe scena politica a Botosaniului, dar nu incercati sa va dati ceea ce nu sunteti, adica un gazetar impartial. Tocmai pentru ca va urmaresc, stiu ca de multe ori scrieti la comanda si cu dedicatie.

  >
  …decat atunci cand este convenabil, si cand anumite interese o cer :)

  >
  Corect, se poate lasa cu belele, daca scrii despre cine nu trebuie!

 7. 7. ghita Says:

  “dacă aveţi cunoştinţă ce teme abordează acest gen de presă.,,
  Am cunostinta, de asta zic, diferenta nu e prea mare… Daca nu ati fi abordat acest gen, de unde era sa aflam noi, cititorii, cine pe cine ciufuleste, care politician sau director si-a mai lasat nevasta, care si-a mai tras amanta si pe cine, s.a.m.d. Nu zic ca lucrurile astea nu sunt de interes, sau nu ajuta la o mai buna intelegere a fenomenelor de pe scena politica a Botosaniului, dar nu incercati sa va dati ceea ce nu sunteti, adica un gazetar impartial. Tocmai pentru ca va urmaresc, stiu ca de multe ori scrieti la comanda si cu dedicatie.

  ,,Am şi precizat că nu intră în politica noastră redacţională astfel de fapte ce le aparţin.”
  …decat atunci cand este convenabil, si cand anumite interese o cer :)

  ,,Apoi sunt informaţii care nu pot fi făcute public aşa, tam-nisam, pentru că nu-i simplu.. ”
  Corect, se poate lasa cu belele, daca scrii despre cine nu trebuie!

 8. 8. Un observator Says:

  Cei de la Monitorul au scris că primarul nici n-a fost în barul cu pricina. La teleM, primarul şi nevasta sau au intrat în direct şi au confirmat că se aflau în bar şi că l-au ridicat pe Rotundu de sub masă, ajuns înconştient după ce a fost lovit de Buliga. Se vede de la o poştă aservirea Monitorului la PSD şi duşmănia faţă de familia Rotundu. Halal presă locală.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia