Nov 28

serbanoiu.jpg Viorel Şerbănoiu (foto) este vrânceanul ajuns comisarul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, funcţie preluată în urma promovării ca secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor a lui Gheorghe Plai, ajuns şi el şef la Poliţia Botoşani venit de la Iaşi.
Gheorghe Plai, a ajuns şef la Botoşani, mutat fiind disciplinar din  fruntea Poliţiei Iaşi. Omul s-a cam dat în cârdăşie cu grupările mafiote ieşene de ordin politic şi a intrat în vizorul celor de la DNA. Probabil un sfânt din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) veghea asupra sa. Aşa că, în loc să ajungă în faţa judecătorilor, a ajuns la Botoşani, tot şef. N-a stat mult. Îngerul său păzitor l-a luat la MAI, pe post de ministru cu rang de secretar de stat, confirmându-se încă odată că orice şut în fund (în cazul de faţă cizmă) este un pas în faţă.
Plecarea lui Plai la Bucureşti a vacantat funcţia de şef suprem al IJP Botoşani, iar câţiva ofiţeri de rang superior de prin instituţie dădeau din coate să ocupe scaunul rămas liber. S-au postat pe la uşa politicienilor să obţină râvnitul huzmet de numire în funcţie. Mare le-a fost dezamăgirea când în sediul IJP de pe B-dul Eminescu a intrat vrânceanul Viorel Şerbănoiu, însoţit de un secretar de stat din MAI, care l-a instalat oficial în funcţie.
Şerbănoiu a fost mutat de la IJP Vrancea la Botoşani tot disciplinar. Presei botoşănene i s-a şoptit că tomnaticul flăcău poliţist a fost mutat la Botoşani pentru că este cercetat de DNA pentru falsificarea unor menţiuni în cărţile de muncă ale unor poliţişti dornici să iasă la pensie. Iar presa a digerat informaţia care i s-a servit.
Realitatea însă este alta. De la bun început, eu, care am fost o perioadă de timp şi şef birou personal-retribuire al UJCC Botoşani, ştiam din practică faptul că în cărţile de muncă nu operează conducătorul de unitate, ci un salariat special desemnat pentru aşa ceva, numit inspector de personal. Tot investigând în aceste zile nişte informaţii legate de un material la care lucram, material pe care îl voi publica începând de luni, am dezlegat şi enigma ajungerii lui Şerbănoiu la Botoşani.
În calitatea sa de şef al Poliţiei vrâncene, Şerbănoiu a avut curajul să se ia de afacerile lui Marian Oprişan, baronul PSD de Vrancea, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea. Numai că s-a legat de Oprişan într-un moment total nepotrivit. Baronul tocmai devenise omul de casă al preşedintelui Băsescu, graţie fiicei acestuia Ioana, care ajunsese în Vrancea pe post de notar, după ce divorţase de soţul său baterist pe la nu ştiu ce formaţie de rock. Baronul flăcău, Ioana Băsescu divorţată, gulu, gulu şi gata, s-au împrietenit la toartă.
În perioada inundaţiilor, când preşedintele Băsescu a ajuns la Focşani, l-a invitat pe Oprişan în elicopterul prezidenţial ca să-l însoţească în zona inundaţiilor. Deşi pe baricade politice diferite, la acea vreme aparent ireconciliabile, baronul PSD s-a înţeles extrem de bine cu şeful  de facto al PDL.
O vorbă strecurată la (pe atunci posibilul viitor tată socru) şeful statului care era şi mai este mentorul DNA, şi baronul Oprişan a scăpat de poliţistul ce voia să fie aidoma celebrului poliţist american Eliot Ness, care l-a băgat după gratii pe celebrul bandit din Chicago, Al Capone. Baronul a rămas baron, iar Şerbănoiu a ajuns în nordul ţării, la Botoşani, mulţumind şi el lui Stalin, aidoma lui Bulă, că ne-a luat Bucovina de Nord şi n-a ajuns la graniţa cu Polonia.
Ajuns şef la Botoşani graţie celor din PDL, străin fiind, vrânceanul poliţist s-a apropiat sufleteşte de Cătălin Flutur, preşedintele PDL. Numai că numirea sa şef la Botoşani a dărâmat speranţele ofiţerilor locali care se şi vedeau pe postul de comisar şef.
Cu timpul, relaţia Şerbănoiu – Flutur s-a cimentuit, poliţistul a ajuns la concluzia că-i timpul să întemeieze o familie, iar Flutur i-a devenit părinte spiritual, adică naş de cununie.
Înnemurirea celor doi i-a cătrănit şi mai mult pe ofiţerii locali cu aspiraţii la şefie, văzând cum şansele ca Şebănoiu să primească un şut în fund pentru un pas în faţă s-au redus drastic. De unde, până atunci concurenţi la şefie, şi-au unit forţele locale şi au început să-l boicoteze pe Şerbăniu şi PDL-ul lui Flutur.
Aşa se explică faptul că în campania alegerilor locale şi parlamentare de anul trecut toată suflarea poliţistă a judeţului s-a situat vizibil de partea candidaţilor PSD. Cei mai înrăiţi au fost şi sunt cei care coordonează zona Săveni. În campania sa de a ajunge preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac a fost bătut  cu pietre, huiduit şi ameninţat de Stelică Trofin, primarul PSD de Dângeni, susţinut de nevastă şi frate. Ţâbuleac a mai încasat-o şi de la Dumitru Viţel, primarul PSD de la Curteşti. Nici una din sesizările sale adresate Poliţiei n-a fost rezolvată favorabil, bătutul fiind şi vinovatul, recalcitrantul, instigatorul la violenţă.
În duminica alegerilor din 22 noiembrie, toţi poliţiştii din judeţ au ieşit la drumul mare şi au constatat infracţiuni numai din partea oamenilor PDL. Iar unde au primit şi reclamaţii la adresa celor din PSD, nici una nu s-a dovedit a fi întemeiată.
Şi pentru duminică, 6 decembrie, poliţiştii fac exerciţii de susţinere a PSD-ului, strecurând printre dinţi oamenilor PDL ca să se liniştească. „Alegerile trec, dar voi rămâneţi cu mine”, este mesajul poliţiştilor către oamenii PDL.
Cunosc cel doi comisari din IJP Botoşani care au convingerea că Şerbănoiu va plecat din Botoşani imediat ce Băsescu nu va mai fi preşedinte. Acei ofiţeri îi recomandă lui Flutur să-l urmeze. Aşa stând lucrurile, şi duminică 6 decembrie, cei din PSD vor striga că cei din PDL fraudează alegerile, timp în care, păziţi de poliţie, vor fura la greu. Ce să-i facem, aşa-i în politică! Numai că toate oalele sparte le plătim noi!
Dar dacă Băsescu mai rămâne preşedinte cinci ani, cu Şerbănoiu cum rămâne? Întreb, nu dau cu parul! Sunt curios cine pe cine va popi.

written by Ioan Rotundu


5 Responses to “Şerbănoiu, poliţistul şef cel mai bine “păzit” de subalterni”

 1. 1. Patriciu Says:

  Poliţia este controlată de şefi proveniţi din rândul miliţienilor. Ori miliţienii au fost creaţi de comunişti. PSD-.ul este urmaşul PCR-ului iar poliţiştii urmaşii miliţienilor. Acum aveţi explicaţia susţinerii PSD-ului de către poliţişti. Şerbănoiu face parte din generaţia de după 1989 şi de aceea l-au izolat. Că la aşa ceva foştii miliţieni ajunşi poliţişti se pricep foarte bine.

 2. 2. Macînfleţ Says:

  Şerbănoiu a fost mătrăşit de PSD de la Vrancea şi-l va expedia şi de la Botoşani. Nu-i de-al lor, nu face parte din gaşca roşie şi trebuie eliminat. Bocancea, Zmeu sunt oamenii lor de încredere şi de afaceri murdare.

 3. 3. Moş Teacă Says:

  Încă un fraier care a crezut că se poate lupta cu baronii PSD. Să bată palma cu Marcu şi Ţurcanu şi va fi şef la botoşani până la pensie. Va deveni şi el bron, dacă nu chiar marchiz.

 4. 4. Ioan Rotundu Says:

  Pt. GHiţă
  “Tocmai pentru ca va urmaresc, stiu ca de multe ori scrieti la comanda si cu dedicatie” – dacă tot sunteţi aşa ferm de această afirmaţie, aştept exemple de articole scrise de mine cu decicaţie şi cine anume le-a comandat. Poate îmi spuneţi şi ce răsplată am primit pentru executarea comenzilor. Cred că este corect ca tunci când faci o afirmaţioe s-o susţii şi cu exemple agrumentate..

 5. 5. Mol Teacă Says:

  Încă un fraier care a crezut că se poate lua de piept cu baronii din PSD. Omule, bate palma cu Marcu şi Ţurcanu şi vei fi şef la poliţia botolăneană pân vei ieşi la pensie. Başca ai şanse de a deveni baron, dacă nu chiar marchiz.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia