Nov 30

Liderul PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, vrea cu orice preţ să-şi împlinească moftul de a pune vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani o liberală cvasinecunoscută şi nepricepută în treburile administraţiei publice. Pentru Ţurcanu nu contează că protejata sa, o anume Cătălina Lupaşcu, până de curând educatoare, prin nepriceperea ce-o caracterizează îşi va bate joc de banul public, de interesele majore ale judeţului, care sunt şi ale noastre.
Liberalul, în dispreţul unui număr de peste patru sute mii de locuitori ai judeţului, îşi permite să-şi bată joc de banul public. Trecând peste imaginea dezastruoasă pe care Lupaşcu şi-a format-o de puţinul timp de când a scos capul în lume, de şoaptele legate de moralitatea sa, odată ajunsă în funcţie, ea va prelua atribuţiunile democrat-liberalului Cristian Achiţei. Iar aceste atribuţiuni sunt de ordin tehnic, solicită cunoştinţe de inginer. Să acceptăm teza cum că acest post, fiind unul eligibil, nu trebuie să îndeplinească anumite condiţii de studii. Să mai acceptăm că, în calitate de vicepreşedinte, are la dispoziţie specialiştii Consiliului Judeţean.
Corect. Numai că aceşti specialişti trebuie conduşi, trebuie să ştii ce să le ceri. De pe post de vicepreşedinte va trebui să organizeze licitaţii publice, să negocieze cu patroni de firmă, să urmărească execuţia unor lucrări, nu în detalii tehnice, ci pe faze de lucru. Mai trebuie să ştie să dialogheze cu un diriginte de şantier. Însă, cel mai important, să aibă cunoştinţele necesare de a coordona întocmirea de proiecte capabile să atragă fonduri europene.
Fata asta n-are nici cea mai vagă noţiune de cum se procedează în a obţine un fond european, n-are nici o relaţie la Regiunea Nord – Est Piatra Neamţ, n-are cunoştinţe la Compania Drumurilor Naţionale, ori cu aceste instituţii trebuie să colaborezi, dacă vrei să faci treabă bună.
Dacă Ţurcanu îşi imaginează că ea va face figuraţie, iar el va conduce judeţul prin telefon din Parlament, se înşeală amarnic. Dacă Ţurcanu speră să facă avere pe seama drumurilor din judeţ, cum a mai încercat să facă în perioada cât a fost vicepreşedinte, iar se înşeală. Nu mai sunt acele vremuri, iar Ţurcanu, în ignoranţa sa de licenţiat în ştiinţe juridice, ar trebui să priceapă că botoşănenii nu mai sunt dispuşi să fie conduşi de toate năpârcile analfabete.
În simplitatea sa educaţională, Ţurcanu şi-a permis să-i recomande preşedintelui CJ, Mihai Ţîbuleac, să-şi vadă de ale sale şi să nu-i dea lui lecţii despre cine şi cum trebuie promovat. Chiar dacă lui Ţâbuleac i se pot aduce unele reproşuri, nu Ţurcanu este cel nimerit s-o facă. Ţîbuleac este ales prin vot uninominal şi nu la hurtă, pe listă de partid, ca Lupaşcu. Pe Ţâbuleac îl poate trage la răspundere alegătorii, nici măcar partidul care i-a desemnat candidatura n-are dreptul s-o facă oricum.
Dacă Lupaşcu va ajunge vicepreşedinte, se va repeta situaţia din perioada când preşedintele CJ era Constantin Conţac iar unul din vicepreşedinte Marcela Lozneanu.
Neştiind ce are de făcut, Lozneau a încasat timp de patru ani indemnizaţia de vicepreşedinte, bând cafeaua în birou. Cam scumpă distracţia, având în vedere că un vicepreşedinte CJ are leafă de câteva zeci de milioane de lei.
În ce-l priveşte pe liderul PNL, Florin Ţurcanu, acesta, în dispreţul unui judeţ întreg, continuă să-şi împlinească poftele personale şi de haită liberală. Doamne, ce zile mi-ai dat să trăiesc!

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Moftul lui Ţurcanu”

  1. 1. costy Says:

    Sper sa nu se intample acest lucru si sa ramana domnul Achitei,dar de obicei ineresul lor e mai presus de interesul botosanenilor.turcanu vrea sa mai falimenteze si alte firme precum Dany coma…

  2. 2. carmen Says:

    Se aplica in acest caz sloganul de campanie al celor doua partide: Invingem impreuna revolutia bunului simt!

  3. 3. turcana Says:

    …. moftul lui Turcana de a pune vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani o liberală necunoscută este ca sa si imparta indemnizatia -leafă de câteva zeci de milioane de lei si spagile ca sa mai achite din datorii si sa aduca cotizatii la partid.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia