Dec 05

Primarii  liberali din judeţ, dar şi membri mai vechi ai partidului, îşi pun mari speranţe în preşedintele Băsescu. Ei speră ca Băsescu să câştige alegerile, ceea ce le va permite să curăţe partidul de balastul care s-a depus în ultima perioadă asupra imaginii sale.
Liberalii nemulţumiţi îşi pun mari speranţe în faptul că dacă Băsescu câştigă alegerile, în PNL se va face ordine începând de la vârful partidului. Nu mică le-a fost dezamăgirea când au luat act că preşedintele lor Crin Antonescu le-a cerut să treacă de partea PSD şi să-l sprijine pe Mircea Geoană.
Adevăraţii liberali nu concept că pot sta de aceeaşi parte a baricadei cu social-democraţii, pe care-i consideră răspunzători de multe rele aduse României în perioadele lor de guvernare postdecembriste, printre care răul cel mai mare privatizările frauduloase şi în favoarea unor investitori străini, în dauna celor români.
După dezbaterea de joi seară dintre Geoană şi Băsescu, speranţele liberalilor botoşăneni au crescut enorm. Ei îl consideră pe Băsescu deja câştigătorul alegerilor.
„Îmi este ruşine să mai spun că-s liberal, cu ce conducere avem în momentul de faţă. S-au adunat toţi analfabeţii judeţului, de parcă PNL-ul ar fi o şcoală de alfabetizare aşa cum a a fost pe vremuri PCR-ul, care şi-a obligat activiştii să înveţe măcar opt clase” – a declarat sub anonimat un vechi liberal, trecut de liderul actual al PNL, Florin Ţurcanu pe linie moartă.
Prin judeţ, primarii liberali (numai ieri am dialoga cu opt dintre ei) au făcut campanie pro Băsescu şi nicidecum pentru Geoană. „Numai eu ştiu câte am avut de tras, după ce am ajuns primar în urma unuia PSD. În opt ani cât a fost primar, social-democratul n-a făcut nimic pentru comună, dar a cheltuit bugetul pe sute de asistaţi sociali. Abia i-am dezobişnuit pe oameni de ajutoarele sociale şi iar s-o iau de la capăt cu un guvern PSD?” -  crede un primar liberal aflat la primul mandat.
„Ce-s eu, primar sau distribuitorul de pâine al lui Ţurcanu? Căci asta mă consideră. Îmi cere să-i oblig pe comercianţii din comună să-i preia pâinea la vânzare. Sper să Iasă Băsescu. Dacă nu va ieşi, mă duc de la liberali în lumea mea, dar nici cu cei de la PSD nu mă dau. M-aş face de râs în faţa oamenilor din comună” – este opinia unui alt primar liberal dintr-o comună de pe malul Prutului.
La câte a avut de tras de pe urma social-democraţilor, primarul liberal de Ungureni, IIie Ivanache a declarat cu ceva timp în urmă că el în turul doi îl va sprijini pe Traian Băsescu. La fel şi primarul din Roma, Constantin Humelnicu. Oamenii nu şi-au schimbat poziţiile. Însă marele lor necaz este că n-au la cine apela când au nevoie de un sfat. Nimeni din actuala conducere a PNL nu s-a arătat interesat de problemele lor din teritoriu. Toţi vor bani la partid, vor voturi, dar nu acordă nici un sprijin aleşilor locali.
Măsurile de epurare a PNL-ului de liberalii cu carte, luate de actualul lider Florin Ţurcanu, şi aducerea în fruntea partidului a unor necunoscuţi cu studii modeste, lipsiţi de experienţă politică şi necunoscători ai problemelor judeţului, i-a adus pe liberalii mai vechi în situaţia de a-şi strânge rândurile şi de a lua o decizie radicală. Ori reuşesc să-şi pună no conducere competentă, respectată de botoşăneni, ori migrează spre orice alt partid, numai la PSD nu.

written by Ioan Rotundu


6 Responses to “Liberalii botoşăneni îşi pun mari speranţe în Băsescu”

 1. 1. genuin Says:

  Ne-am mai pus odata in 2004 speranta si s-a ales praful. Nu mai vorbiti de funie in casa spanzureatului. Gata. Epoca dictatoriala a lui Basescu a apus. Si nu uitati ca are sau i-a avut in spate pe aceeasi aceiasi oameni pe care azi ii condamna de ochii lumii. Au mai aparut baroneii Mantog, Videanu, Berceanu, Prisacaru, Constanda etc. Chiar suntem amnezici? E boala romanului sa priceapa greu si sa uita repede!!!

 2. 2. Crinul ofilit Says:

  Liberalii, dacă vor să-şi recapete demnitatea, trebuie să-l expedieze pe Ţurcanu la stâna sa din Suliţa. Toţi din familia Ţurcanu sunt violenţi, bătăuşi, iar tatăl său îţi dă în cap, dacă prin Dracşani, eşti împotriva lui Geoană. Mai normal este fratele său, Mihai, dar omul n-are nici o vină că are frate un bătăuş ca Florin.

 3. 3. Trandafirul veştejit Says:

  Şi în Viişoara, primarul nostru face campanie pentru Băsescu. Mai vijne pela noi analfabetul de primar din Păltiniş ca să-i cacă campanie lui geoană, dar l-au huiduit oamenii.

 4. 4. roza Says:

  Nu stiu cum va fi Geoana ca presedinte,dar tare m-am saturat de betivi alde Basescu.Ne-a izolat complet si daca te duci pri Italia sau Spania,romanilor li se reproseaza ca nu pot fi altfel decat betivi si scandalagii ca Basesxcu.Votati-l pe Geoana.

 5. 5. Mihail Says:

  Citind in acest articol opiniile primarilor liberali, daca ai trai departe de Romania si nu ai cunoaste realitatea politica din tara, ai putea crede ca este vorba de niste oameni pentru care liberalismul este mai presus ca viata. M-a cutremurat gandul ca unii dintre liberali nu vor putea suporta dezonoarea de a merge alaturi de PSD si vor proceda precum samuraii care isi faceau harachiri.Totusi sa fim linistiti.D-nul Emil Constantinescu spunea ca in Romania nu te poti bucura de o victorie deoarece invinsii trec imediat in tabara invigatorilor.Cand apele sunt inca tulburi multi oameni politici considera ca e mai bine sa fii ambiguu, iar apoi treci de partea invigatorului.Sa vedeti maine cati “viteji” vor aparea.

 6. 6. crina Says:

  Bucura-te ! A cistigat Geoana ! GEOANA PRESEDINTE!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia