Dec 09

Puţinele ceasuri în care Mircea Geoană s-a considerat preşedintele României şi stăpânul românilor, la Botoşani, aşa cum am mai comentat, în sediul PSD Botoşani s-au consumat lucruri trăsnite. Mai trăsnite decât prostia umană izvorâtă din necunoaştere, mai trăsnite, ca să nu le numesc inepţii izvorâte din mintea oamenilor bolnavi de putere, decât cele ale copiilor aflaţi în dialog televizat cu Virgil Ianţu, realizatorul emisiunii de scurtă dar meritată celebritate: „Copii spun lucruri trăsnite”.
După ce au aflat rezultatele exit-pollurilor, aşa cum au fost ele ordonate de către Voiculescu şi Vântu, cei prezenţi în sediul PSD au dat dop sticlelor de şampanie, au cărat ditamai tortul şi… s-au pus pe întocmit un plan al răfuielilor politice şi de numire a şefilor în locul celor ai PDL, pe care-i compătimeau deja de soarta ingrată hărăzită de succesul lui Geoană.
Spre exemplu, zvăpăiata Mihaela Huncă nu-şi mai încăpea în piele de bucurie că nepriceputa portocalie Ada Macovei va trebui să demisioneze. Mai mult, ea a lăsat să se înţeleagă că toţi cei aflaţi în IŞJ, şi care nu suflă social-democrat, trebuie să plece. Şi, asta, chiar de luni. Că şi ea, dacă ar fi câştigat marinarul Băsescu, ar fi demisionat, ca să nu şifoneze imaginea partidului în slujba căruia s-a pus cu întreaga familie şi pe viaţă.
Cealaltă otreapă, nu de mult şutuită din IŞJ, la Ana Bărculeţ mă refer, visa la şefia IŞJ, jurând pe apropiata pensie că nici un director de şcoală fără faţă roşie pe catedră nu va mai exista prin judeţ.
Ce poate face şampania, când devine drog politic uşor euforic? CiofuTe. Tamara  nu se putea hotărî dacă să revină pe postul de şef la Direcţia de Sănătate Publică sau s-o ia de aripă pe portocalia Rodica Huţuleac, s-o scoată din biroul de şef la Casa Judeţeană de Sănătate şi să-i ia locul.
Luni, când mahmureala de la şampanie s-a risipit, toate trei zmeoaicele social-democrate uitaseră de actele de bravură puse la cale şi băteau în retragere că nu chiar aşa au sporovăit în noaptea când Prostănacul s-a autodeclarat preşedintele României, pentru că aşa i-au cerut Voiculescu, Vântu şi Patriciu.
Marţi, Huncă uitase cu desăvârşire că dacă va câştiga Băsescu va demisiona. Bărculeţ privea duios spre dosarul de pensie, iar Tamara dădu din mână a lehamite şi alungă imaginea Rodicăi Huţuleac, care o urmărea insistent şi-i zâmbea impertinent .
S-o mai înscriem în galeria gâsculiţelor politice şi pe liberala Cătălina Lupaşcu, cea pusă de baciul şef liberal Florin Ţurcanu să stea stană de piatră în biroul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Cătălina, care dintr-o greşeală de stare civilă poartă numele îndrăgostitei din Luceafărul lui Eminescu, s-a plâns baciului şef că Mihăiţă Ţâbuleac nu i-a dat pe mână gestiunea drumurilor şi podeţelor din judeţ, aşa cum îşi dorise baciul şef liberal.
Florinel îi trecu drăgăstos mâna prin părul înnegurat de zburdălniciile vieţii (şi părul are demnitatea lui, nu-i aşa?!) şi-i promise că-l va urechea pe Mihăiţă cel neascultător. Ce poate face şampania din om, fie el şi crescut în mediul sănătos şi natural al unei stâne!
Luni, aflând de şuguiala dintre cei doi, Mihăiţă a lui Ţâbuleac din Crasnaleuca, s-a plâns presei că a avut o întâlnire de taină cu Cătălina, dar a constatat că nu-i bună de nimic (o fi chiar aşa uzată, bădiţă Mihăiţă, sau ai matale gusturi mai fine decât ale baciului suliţan?), că-i prea dusă cu sorcova profesională ca să-i dea drumurile judeţului pe mână.
Ce morală putem desprinde de aici?
Doar una singură: nu daţi şampanie la gâsculiţe, că politica românească nu-i Capitoliul roman ca să-l salveze ele!

written by Ioan Rotundu


One Response to “Nu daţi şampanie la… gâsculiţele politice!”

  1. 1. andy Says:

    gagaga gagaga gagagaga..la oala cu voi pufoasele lu nea costica,pufoase

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia