Dec 10

ticalosi.jpgticalosi-ii.jpg Ieri, fiind mai puţin aglomerat în evenimente, m-am apucat să fac ordine printre hârtiile care s-au adunat teanc. Nu mică mi-a fost surpriza să descopăr şi două plicuri purtând ştampila Instituţiei Prefectului de Botoşani. Curios, le-am desfăcut şi din ele am scos două decizii ale Biroului Electoral Judeţean Botoşani, prin care publicaţiile Jurnalul Online erau condamnate să retragă imediat de pe site-ul său însemnele fasciste postate.
Măi, să fie, mi-am zis, ce însemne fasciste am pe site-ul jurnalului şi eu habar n-am. Aşa că am căutat în arhivă şi am găsit pe ediţia din 30 noiembrie a.c. poza din imagine, care ilustra articolul „Bilderbergerii trădării naţionale”.
Cei care m-au acţionat în judecată la BEJ sunt prea cinstiţii lideri judeţeni ai PSD, în frunte cu mult prea iubitul subinginer de scurtcircuite electrice Stelică Fasniuc. Şi ca să nu-şi dezmintă profesia, Stelică s-a scurtciurcuitat rău de tot. Pentru că în calitatea sa de membri al BEJ Botoşani a susţinut demersul dement al şefilor săi de partid.
În primul rând că poza nu reprezintă însemne fasciste, pentru că uniforma din poză este aceeaşi cu care a defilat baronul constănţean, şi totodată PSD, Radu Mazăre. Dacă uniforma îmbrăcatul de baronul Mazăre, potrivit declaraţiei Prostănacului Geoană, nu-i fascistă, cum de la Jurnalul este invers?
Apoi, şapca lui Iliescu există. O poartă pe cap. Deci nu-i însemn fascist. În ce priveşte sloganul „Ticăloşi fără glorie”, m-aş fi bucurat să-mi aparţină, considerându-l o replică la sloganul Prostănacului adresat botoşănenilor în piaţa mare „Nemernicii dracului”. Dar nu-i sloganul meu, cum nici poza nu este. Totul este proprietatea celor de la Google.
Să mai adaug că poza este un pamflet, iar pamfletul nu poate fi considerat însemn fascist? N-are rost să mai adaug, că la cultura celor de prin PSD îmi bat gura de pomană.
Oricum, BEJ Botoşani, prin Decizia 51/1 decembrie 2009, stabileşte ca imaginea să fie retrasă de pe site, fără a preciza cine are această obligaţie, că eu n-o aveam şi n-o am, fiind vorba de-o imagine Google.
Nemulţumiţi de soluţia BEJ, mai marii din PSD Botoşani recidivează în prostie şi ignoranţă, parcă pentru a-mi face în ciudă că Prostănacul are rude şi prin sediul de la Botoşani. Ei mă reclamă şi pentru ediţia din 1 decembrie, când am postat, şterpelită tot de pe Google, şi a doua imagine. Că s-au luat de mine tam-nisam, mai treacă-meargă, cu rudele Prostănacului nu mă pun, dar să consideri Limba rusă însemn fascist, o să vedem pe unde vor scoate pesedeii cămaşa când îi vor căuta rakeţii lui Putin. Dacă au considerat însemn fascist sigla Alianţei PSD – PC, atunci le dau dreptate şi-mi cer scuze. Că alt însemn fascist nu există pe această imagine, decât poza cu Prostănacul.
Prin Decizia 53/2 decembrie 2009, BEJ Botoşani stabileşte ca poza să fie retrasă, tot fără a stabili cui revine responsabilitatea.
Şi ca să nu rămână cineva cu dubii la câţi prostănaci are Prostănacul prin sediul PSD de la Botoşani, mai reiterez (termenul este stric juridic şi-l poate traduce celor din PSD licenţiatul în drept Florin Ţurcanu, ţucal de casă al PSD pentru încă vreo două, trei zile) faptul că reclamaţia a fost îndreptată asupra ziarului „Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi”, ediţia electronică. În anul I al Facultăţii de drept se învaţă despre persoana fizică, juridică şi cine pot fi părţi într-un proces. Pesedeii au reclamat un titlu de publicaţie, nu persoana juridică editoare, dacă există, sau proprietarul dacă-s în stare să-l afle. Ei au ales calea de a se judeca cu biţii electronici ai Internetului. E ca şi cum eu aş chema în judecată conserva intitulată „Tocană de legume” şi nu firma producătoare.
Dar pentru că cele două reclamaţii, prin conţinutul lor, sunt două pamflete perfecte, îi asigur pe liderii judeţeni ai PSD în special, şi pe Stelică Fasniuc în particular, că am gustat umorul lor şi le-am răspuns tot cu un pamflet. Iar ca garnitură la conţinut am reprodus cele două poze condamnate să circule pe Internet cât va fi de lungă viaţa celor de la Google. Vorba lui Zaharia Stancu, din „Desculţul” său cenzurat de democraţie: „Să nu uiţi Darie!” Iar Darie nu va uita, că are memorie de fost ofiţer de Securitate, având acum greaua misiune de-al păzi pe Geoană să nu mai fie Prostănac, misiune imposibilă de îndeplinit.

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “PSD-ul m-a pricopsit cu două condamnări”

 1. 1. luca Says:

  bine v-au facut! bravo

 2. 2. anonim Says:

  am citit acum articolul dvoastra. este interesant ca de obicei , dar m a deranjat o chestie ..de ce faceti pe domnul geoana prostanac, chiar daca domnul iliescu l a facut..eu stiu ca nu poti afirma despre o persoana ca este prost pentru ca nu i stii cunostintele sale intelectuale.nu mi place cand se pune o eticheta cuiva asa chiar daca este bun sau rau ..asa am auzit si despre domnul basescu o porecla dar nu trebuie sa etichetam..asa am invatat la scoala ca nu e frumos sa etichetam pers.. e un comment..

 3. 3. Mihail Says:

  Calculatorul meu “a luat-o razna”. Imi indica data de 12 dec. 2009. Citesc Jurnalul si astept sa treaca data de 6 decembrie.De ce spun asta?
  1.Sunt cititor vechi si fidel, prin anul 2000 chiar am avut si abonament la editia tiparita, insa am abandonat deoarece ajungeau altii inaintea mea la cutia de posta.
  2.Nu sunt implicat politic, iar spusele politicienilor le cred doar cand se refera la fapte care s-au petrecut deja( “am deschis patinoarul”-am vazut, asa este; vom reabilita DN Botosani-Suceava-nu cred)

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia